29 / 03 / 2024

Tarlabaşı kent sorunları

Tarlabaşı kent sorunları

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Murat Sabuncu bugünkü köşe yazısında Beyoğlu Tarlabaşı'ndaki yaşamı ve toplumsal sorunları anlattı. Sabuncu, belediyenin bölgeyi dönüştüreceğini söyledi.

3. Kocaeli Kent Sempozyumunda kent sorunları tartışılacak!

TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu, düzenlenecek 3. Kocaeli Kent Sempozyumu’na hazırlanıyor. 3. Kocaeli Kent Sempozyumunda kent sorunları tartışılacak.

İzmir'de tüm kent sorunları çözülecek!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve birlik başkanlarıyla bir araya geldi.

Şanlıurfa'nın yol sorunlarına neşter!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde bir yandan yeni bulvar, yollar ve kavşaklarla şehir içi ulaşıma çözümler üretirken, kırsalda ise yerleşim birimleri arasındaki yol sorunlarına neşter olmaya devam ediyor.

Mega kentleri gelecekte hangi sorunlar bekliyor?

Dünyada halihazırda 29 mega kent bulunuyor ve bu rakam günden güne artıyor. Kullanılabilir alan küçülmeye devam ettikçe nüfusun, binaların ve altyapıların konsantrasyonu katlanarak artıyor. Peki Mega şehirleri gelecekte hangi sorunlar bekliyor?

İzmir'in kent sorunları Ankara'ya taşındı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan başkanlığında Ankara'ya giden kurum temsilcileri Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile üç saatlik toplantı yaptı...

Şanlıurfa Akçakale'de alt yapı sorunları çözüldü!

Şanlıurfa kent merkezinin yanı sıra tüm ilçelerde "Alt yapı sorunlarına 100 yıllık çözümler" hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Akçakale alt yapısında revizyona gitti.

Ordu marka kent olacak!

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2 yıllık çalışmasını değerlendirerek, “Kentimizde sorunları çözmek için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ‘marka kent’ olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Belediye Tarlabaşı'nı dönüştürecek!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Murat Sabuncu bugünkü köşe yazısında Beyoğlu Tarlabaşı'ndaki yaşamı ve toplumsal sorunları anlattı. Sabuncu, belediyenin bölgeyi dönüştüreceğini söyledi.

Seyhan'ın kent sorunları Büyükşehir ile çözülecek!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın sürekli halkla iç içe olması, makam odasında oturmaktan daha çok Seyhan'ın ara sokaklarında dolaşması, vatandaşlarla kurduğu sıcak ve doğrudan temas onu tam anlamıyla bir 'Çözüm Adamı' haline getirdi.

Adana'da konut üretilemiyor!

Bizim Adana Gazetesi köşe yazarı olan Halil İbrahim Uğur bugünkü köşe yazısında Adana'daki kentsel dönüşümü ve kent sorunlarını anlattı. Uğur, imar sorunlarının aşılamadan konut üretilemeceğini vurguladı.

Mimarlar Odası 13 Şubat'ta halka açılıyor!

Mimarlık ve kent sorunlarında, ,ilk akla gelen örgütlerden olan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 13 Şubatta gerçekleştireceği 44.Olağan Genel Kurulu’nu halka açıyor.

Mersin Yenişehir'de kent sorunları görmezden geliniyor!

Mersin'in merkez ilçesi Yenişehir'in CHP'li Belediye Başkanı İbrahim Genç, lüks semtleriyle bilinen ilçenin arka mahallelerinin adeta moloz kente dönmesine seyirci kaldı.

Kentsel dönüşüm bu yıl hız kazanacak!

Geride bıraktığımız 2015 yılında en çok konuşulan kent sorunlarından biri, şüphesiz emsal artışı idi. Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezi ve 17 ilçeyi kapsayan genel nitelikli tavsiye kararıyla kentsel dönüşüm teşvik edilmişti...

Tarlabaşı kent sorunları Haberi

Tarlabaşı kent sorunları

Tarlabaşı, bir nevi geleneksel Orta Oyunu. Her tipe, her millete rastlamak mümkün burada. Bir dönem Ermeniler, Rumlar ve Yahudiler; bugün ötekileştirilip suçlulaştırılan; Kürtler, Romanlar, Suriyeliler, Afrikalılar, seks işçileri ve kentsel dönüşümden geriye kalanlar... Peki ya oyun nasıl bitecek? Her şeyi bildiğini sanan, düşüncesiz Pişekar rolüne bürünmüş devlet mi; yoksa Pişekar’ın yalanlarını ortaya çıkaran ve onun karşısında öteki konumuna düşen, halkı temsil eden Karagöz mü kazanacak?


‘Gidin diyorlar’


Beyoğlu Belediyesi’nin büyük dönüşüm diye lanse ettiği “Tarlabaşı”ndayız. 10 yıldır dönüşümün kötü bir örneği olarak sancı çeken Tarlabaşı’nın sokaklarına girecek bir aralık bulamıyoruz. Devam eden inşaat alanı Tarlabaşı Bulvarı’nın ortasını kaplamış. Yokuş aşağı inerken ellerinde poşetlerle bize doğru yaklaşan bir amca inşaat alanını gösterip “1974’ten beri buradayım. 10 yıldır kentsel dönüşüm diyorlar. Devlet bizi...