16 / 04 / 2024

tasfiye yönetmelikleri

tasfiye yönetmelikleri

25 Haziran 2013 Salı günü Resmi Gazetede 28688 sayısı ile yayımlanan Tasfiye Yönetmeliği 'nin tam metni için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Çin'de emlak krizi giderek büyüyor! Dev gayrimenkul şirketi zorda!

Aldığı krediyi ödeyemeyen Çin’in en büyük emlak ve gayrimenkul şirketi olan Country Garden tasfiye dilekçesiyle karşı karşıya... 

Müteahhitler kamu projelerinde fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemesi istiyor! TMB'den Ekim 2023 raporu geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin 'İnşaat Sektörü Analizi Raporu açıklandı. Raporda, “Kamu projeleri üstlenmiş firmaların, yüksek seviyelerdeki maliyet artışı nedeniyle fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemelerine gereksinimi çoğalmıştır" bilgisi verildi.

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketlerinin akıbeti TBMM gündeminde! 

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketleri hakkında yürütülen çalışmalar Meclis gündemine taşındı. İyi Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Tasfiye edilen kooperatifte eski yönetim planı geçerli olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 170 haneli yazlık bir sitede hisse sahibi olduğunu aktaran okuyucu, kooperatiflerini tasfiye ettiklerini belirtti. Okuyucu, eski yönetim planının, kurulların ve kararların geçerli olup olmadığını sordu.

Fadıl Akgündüz iflas etti: Jetpa Holding'te tasfiye süreci başladı!

JETPA Holding’ten alacağı bulunan on binlerce kişiden olan Yaşar Yeşildağ, bu senenin başında şirkete karşı iflas talepli dava açtı. Jet Fadıl'ın 24 yıllık ve 62 milyon TL'lik sermayeli şirketi Jetpa'da tasfiye sürecine start verildi.

5 şehir hastanesini Danimarkalı ISS işletecek!

Yönetmelikleri, ihaleleri, sözleşmelerinden sunulan garantilere kadar birçok açıdan yapıldıkları günden beri gündem olan şehir hastanelerine ilişkin dikkat çekici bir gelişme meydana geldi. Rönesans İşletme Hizmetleri şirketinin devri gerçekleştirildi.

Binalarda depreme karşı hangi önlemler alınmalı?

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, binalarda can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla yönetmelikleri aynı çatı altında toplayan bir 'yapı yasası'na ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Konut kapıcıları Yönetmeliği'nin 13. maddesine göre, kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu tutulmuyor. Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekiyor.

Faizsiz konutta şartlara uymayan şirketler tasfiye edilecek!

Faizsiz konut sistemindeki 35 şirketin büyük bölümü yeni yasa ile gelen 100 milyon TL'lik sermaye koşuluna uyamıyor. Şartları sağlayamayan tasfiye edilecek. 

Zekeriyaköy Köy projesi kısmi tasfiye edildi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile  Siyah Kalem İnşaat tarafından Zekeriyaköy'de inşa edilen Köy projesinde bulunan 1789/2, 1789/4, 1790/3, 1790/4, 1789/3 ve 1791/4 parseller kısmi tasfiye yapılarak sözleşme kapsamından çıkartıldı...

Kiler GYO'nun 583 milyon TL'lik finansman yükü tasfiye edildi!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın toplam 583 milyon 19 bin 301,86 TL'lik finansman yükü tasfiye edildi...

Yeniköy Konakları ihalesine 5 dev teklif!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından önce tasfiye edilen daha sonra ihaleye çıkarılan Yeniköy Konakları'nın ihalesi gerçekleştirildi. İhaleye 5 firmadan teklif geldi...

Yeniköy Konakları ikmal inşaat ihalesi 16 Aralık'ta!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Eyüp Alibeyköy'de yer alan Yeniköy Konakları projesi tasfiye edildi. Projede kalan ikmal inşaat işleri Emlak Konut GYO tarafından 16 Aralık'ta ihale edilecek.

tasfiye yönetmelikleri Haberi

tasfiye yönetmelikleri

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından:


TASFİYE YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; gümrük idarelerince işletilmekte olan geçici depolama yeri, antrepo ve ambarlara eşya alınması, muhafazası, teslimi ile tasfiyelik hale gelmiş eşyanın tasfiyesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 27/10/2009 tarihli ve 4458 sayılı Gümrük Kanunu, 21/3/2007 tarihli ve 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ile 3/6/2011 tarihli ve 640 sayılı Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar


MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;


a) Alıcı: Tasfiyelik eşyayı alan kişiyi,


b) Ambar: Yolcu beraberi, kaçak, tasfiyelik ve perakendelik eşyanın konulduğu açık, yarı açık ve kapalı yerleri,


c) Ambar memuru: Tasfiye işletme müdürlüğü denetiminde eşya konulan ambarlar ve...