25 / 04 / 2024

taşınmaz nedir

taşınmaz nedir

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, devletin taşınmaz bakımından zengin olduğu illerin listesini yayınladı. Buna göre Sivas, 128 bin 195 taşınmaz mal ile listenin tepesinde yer alıyor.

Taşınmaz nedir?

Arsa, arazi, bina, apartman, iş yeri, konut, villa gibi mülkler, taşınmaz olarak nitelendiriliyor. Peki taşınmaz nedir, detayları...

Taşınmaz ne demektir?

Gayrimenkul olarak da bilinen taşınmaz ne demektir, taşınmaz ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesine dair pek çok soru sorulmaktadır. Peki Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

Taşınmaz gösterme belgesi nedir?

Emlakçılık yönetmeliği olan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı'na göre taşınmaz ticaretinde, taşınmaz gösterme belgesinin düzenlenmesi gerekiyor. Peki, taşınmaz gösterme belgesi nasıl düzenlenir?

Taşınmaz teslimlerinde KDV uygulaması 2015!

Ticari, sınai, zirai, mesleki faaliyet kapsamındaki teslimleri, Bu faaliyetler kapsamına girmese dahi müzayede mahallerindeki satışları KDV'nin konusuna giriyor. Peki, taşınmaz teslimlerinde KDV uygulaması 2015 nedir?

İpotekli taşınmazın devri yeni malikin sorumluluğu!

İpotek ile alacaklı kimse kendisine olan borç için borçlu adına taşınmazın ipotek edilmesini isteyebiliyor. Peki, ipotekli taşınma mal devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri halinde yeni malikin sorumluluğu nedir?

Taşınmaz yükü hakkı nedir?

Taşınmaz yükünün kurulması için tapu kütüğüne tescili şart oluyor. Tescilde, taşınmaz yükünün değeri olarak Türk parası veya yabancı para ile belirlenmiş bir miktar gösterilebiliyor. Peki, taşınmaz yükü hakkı nedir?

Taşınmaz mülkiyeti nedir?

Taşınmaz mülkiyetinin konusunu; Arazi, Tapu kütüğünde ayrı sayfaya kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar, Kat mülkiyeti kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler oluşturuyor. Peki, taşınmaz mülkiyeti nedir? Nasıl kazanılır?

Taşınmaz rezerv yapı alanı nedir?

Yeni yerleşim alanı olarak da kullanılmak üzere, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının veya İdarenin talebine bağlı olarak veya resen, Bakanlıkça belirlenen alanlar "Rezerv yapı alanı" olarak tanımlanıyor. Peki, taşınmaz rezerv yapı alanı nedir?

Taşınmaz mal zilyetliği nedir?

Zilyet ise, taşınmaz maldan bir yarar sağlamak üzere o taşınmaz malı fiilen hakimiyeti altında bulunduran gerçek ve tüzel kişilere deniyor. Peki taşınmaz mal zilyetliği nedir?

Hazine taşınmazı nedir?

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelik gereğince, kimi hazine taşınmazları satışa sunulabiliyor. Peki hazine taşınmazı nedir? Hazine taşınmazlarının satışı nasıl yapılır? İşte hazine taşınmazı satış işlemleri..

Taşınmaz kültür varlıkları nedir?

Taşınmaz Kültür Varlıklarının ve Sitlerin Tespit ve Tescili Hakkında Yönetmelik kapsamında yasal hükümlere yer verilen taşınmaz kültür varlıkları nedir? Taşınmaz kültür varlıkları nelerdir? Taşınmaz kültür varlıkları nasıl tespit edilir?

Taşınmaz haczi 103 davetiyesi!

Taşınmaz haczi 103 davetiyesi nedir? Taşınmaz haczi 103 davetiyesi ne zaman kime gönderilir? Taşınmaz haczi 103 davetiyesi kanunu hangi kanundur? İşte sorularınızın yanıtı ve 103 davetiyesi örneği...

Taşınmazın açık artırma şartnamesi ve tutanağı nedir?

Taşınmazın açık artırma şartnamesi ve tutanağı, icra müdürü tarafından tarih atılarak imzalanır ve mühürlenir. Peki taşınmazın açık artırma şartnamesi ve tutanağı nedir? İşte şartnamesi ve tutanak...

Koşullu taşınmaz satışı!

Koşullu taşınmaz satışı ile ilgili esaslar Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Buna göre, koşullu taşınmaz satışı nedir? Koşullu taşınmaz satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

taşınmaz nedir Haberi

taşınmaz nedir

Hazine, 218,9 milyar metre karelik alanı kaplayan. 3 milyon 626 bin 825 taşınmaza sahip bulunuyor. Hazine, 218 milyar 967 milyon metre karelik alanı kaplayan, 3 milyon 626 bin 825 taşınmaza sahip bulunuyor, istanbul'un yüzde 44,3'ü, Ankara' nın yüzde 22,2'sini, İzmir'in ise yüzde 36,8'ini devlete ait taşınmazlar oluşturuyor. 


Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünün verilerinden derlenen bilgilere göre, Hazine adına tescil edilmiş 112 bin 550 bina bulunuyor. Hazineye ait gayrimenkullerin 415 bin 244'ünü arsalar, 862 bin 893'ünü araziler, 223 bin 75'ini bağ-bahçeler, 1 milyon 369 bin 949'unu tarlalar, 414 bin 281'ini de ormanlar meydana getiriyor. Taşınmaz sayısına göre, Antalya. Hazinenin en fazla taşınmazının olduğu il olarak ortaya çıkıyor. Bu ilde Hazineye ait 159 bin 829 mülk bulunuyor. 


Antalya'yı, 145 bin 662 taşınmaz...