26 / 04 / 2024

Taşınmaz ticareti iş yeri düzenlemesi

Taşınmaz ticareti iş yeri düzenlemesi

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre yapılan düzenlemyle emlak işletmeleri sıhhî müessese kapsamına alındı. Düzenlemeye göre emlak işletmeleri için ek şartlar getirildi. 

Taşınmaz ticareti ne demektir?

Taşınmaz ticareti, emlak alanında taşınmaz malların alım-satımı işlemlerinin tümünü kapsar. Buna göre, taşınmaz mallar, bir yerin doğal yada yapay özelliklerini kullanan-kullanmayan her türlü mülkiyet hakkını da kapsayan yerleşim alanları, arsalar, binalar anlamına geliyor.

Çatı Kurumsal Taşınmaz Yatırımları Ve Restoran İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Çatı Kurumsal Taşınmaz Yatırımları Ve Restoran İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 60 bin TL sermaye bedeli ile Abbas Burak Binboğa tarafından kuruldu.

O ilde belediye tarafından 22 adet taşınmaz (iş yeri, arsa, büfe) 3 seneliğine kiraya verilecek!

Kozan Belediye Başkanlığı tarafından Adana ili, Kozan ilçesinde yer alan iş yeri, arsa, büfe vasıflı 22 adet taşınmaz kiraya verilecek.

İspanya'da Katolik Kilisesi üzerine geçirdiği toplam 965 taşınmazı devlete iade ediyor!

İspanya'da Katolik Kilisesini temsil eden Piskoposlar Konferans, iktidardaki sol koalisyon hükümetle gerçekleştirdiği pazarlıklardan sonra mülkiyet hakkına sahip olduğu toplam 965 taşınmazı devlete geri iadeyi kabul etti.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Genel Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31677 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne emlak sektörünün temsilcilerinden tepki!

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018'de, ikincisi 14 Ekim 2020'de ve üçüncüsü 16 Nisan 2021'de yayınlanarak yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti, emlak ofislerindeki ve emlak sektöründeki beklentiyi karşılamadı. 

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Ata GYO'nun Çanakkale'deki taşınmazının yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlandı! 

Ata GYO'nun portföyünde yer alan, Çanakkale İli, Merkez İlçesi, 175 Ada 3 Parseldeki taşınmazın yıkım işlemine başlanmış ve yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlanmış durumda.

Çiğli'de taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler mecliste!

2020 yılında İzmir'in Çiğli ilçesinde taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taşınmaz ticareti bilgi sisteminde yenilik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik çerçevesinde emlak işletmelerinin yetki belgesi süreçlerini yönettiği Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi de güncellendi. 

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi örneği 2021!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında artık emlak yetki belgesi olmayanlar faaliyette bulunamıyor. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır? İşte Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi 2021 örneği...

Emlak danışmanlarından Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nin iptali için dava!

14 Ekim 2020'de yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği emlak sektöründe yeni bir döneme girildi. Söz konusu yönetmelikle ilgili mağduriyet yaşadıklarını dile getiren sektör temsilcileri yönetmeliğin iptali için dava açtı.

13 ildeki 44 taşınmaz ve 1 iş hanı özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Hazineye ait taşınmazların özelleştirilmesi kapsamında 13 ilde bulunan yaklaşık 383 dönümlük 44 taşınmaz ve bir iş hanını satışa sundu. 

Taşınmaz ticareti iş yeri düzenlemesi Haberi

Taşınmaz ticareti iş yeri düzenlemesi

Taşınmaz ticareti yapılan iş yerlerinde aranacak niteliklerle ilgili düzenleme 2626 karar numarası ile bugün resmi gazetede yayımlandı. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre yapılan düzenlemyle emlak işletmeleri sıhhî müessese kapsamına alındı. Düzenleme kapsamında emlak işletmeleri için ek şartlar getirildi. 

Konu hakkında açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Daha önce taşınmaz ticareti yönetmeliğinde yer alan ve emlak işletmeleri için aranan şartlarda düzenleme yapıldı. Düzenlemeye göre asgarî ortak şartların yanı sıra emlak işletmelerinin ikamet amacı ile kullanılmayan bağımsız bölüm niteliğine sahip olması ve işyerinde başka bir ticari faaliyette bulunulmaması gerekiyor. Faaliyet alanın en az yirmi metrekare olması ve bu büyüklüğün her bir tacir veya esnaf ve sanatkâr için beş metrekare artırılarak uygulanacak. İdari büro, kabul yeri...