26 / 04 / 2024

taşyaran vadisi ziyaretçi sayısı

taşyaran vadisi ziyaretçi sayısı

Uşak'ın Yenişehir köyü yakınlarındaki Taşyaran Vadisi'nin zeminindeki akarsu, aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu. Adeta dev bir akvaryuma dönüşen bölgeye gelenler, saydam buz kütlesinin altındaki doğal yaşamı saatlerce izliyor.

Göbeklitepe Ziyaretçi Merkezi 8 Mart'ta açılıyor!

Göbeklitepe’de inşa edilen ziyaretçi merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 8 Mart'ta açılacak.

Ağustos ayında ziyaretçi sayısı yüzde 38 azaldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, ağustos aymda Türkiye’yi 3 milyon 183 bin yabancı ziyaret etti. Oysa geçen yılın aynı ayında ziyaretçi sayısı 5 milyon 131 bin olmuştu

TOKİ Taşkent kura çekilişi ne zaman?

Konya Taşkent TOKİ Konutları'nda 108 daire için kura çekilişi heyecanı başladı. Peki TOKİ Taşkent kura çekilişi ne zaman?

Uşak Taşyaran Vadisi turizme kazandırılıyor!

Uşak-İzmir Karayolu'nun Yenişehir Köyü Mevkisi'ndeki Taşyaran Vadisi'nin tabiat parkı olması ve turizme kazandırılması için bir süre önce Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. 57 hektarlık alanda hazırlanan Tabiat Parkı Gelişim Projesi'nin, tüm teknik ve etü

Çerkezköy Belediyesi İmar Sahası Taşkın Koruma İşi devrede!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından KDV dahil 6 milyon 935 bin 116 TL bir yatırım ile tamamlanan ‘Çerkezköy Belediyesi İmar Sahası Taşkın Koruma İşi’ bugün düzenlenen tören ile tamamlanarak devreye sokuldu

Domotex Turkey Halı Fuarı'ına 8 bin ziyaretçi katıldı!

Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'nı, 8 binden fazla profesyonel ziyaretçi gezdi. Kaplan, "Yatırım ve makine parkurlarının yenilenmesi sonucu üretim kapasitemiz 350 milyon metrekareye ulaştı" dedi.

22. EVTEKS Fuarı 140 bin ziyaretçi hedefliyor!

Alanında dünyanın 2'nci en büyük fuarı olan 22. EVTEKS İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı, 140 bin ziyaretçi hedefliyor. Fuar CNR EXPO Yeşilköy'de 21 Mayıs'a kadar sürecek.

AVM'lerde ciro ve ziyaretçi yüzde 40 azaldı!

“Paniği ilk defa rakamlara yansımış haliyle gördük” diyen AYD Başkanı Belgü, Ankara ve İstanbul’da patlayan bombaların ardından hafta sonu AVM’lerin ziyaretçi ve cirolarında yüzde 30-40 düşüş olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ta imar planı değişikliği yapılmalı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Hanifi Toptaş, kentsel dönüşüm alanında yapılan yanlışlıklara Kahramanmaraş'ta da düşmemek için öncelikle kaliteli bir imar planı değişikliğinin yapılması gerektiğini söyledi.

Manisa Yunusemre'de taş parke döşeme işlemleri sürüyor!

Manisa’nın en büyük ilçesi olan Yunusemre’de, Yunusemre Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, taş parke döşeme işlemleri kış aylarında da sürüyor.

Turizm sektöründe yabancı ziyaretçi sayısında düşüş!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0.53 düşüşle 1.72 milyon kişi oldu.

Taşyaran Vadisi'ne tabiat parkı projesi!

Uşak'ta suyun kayalar üzerinde yüzlerce yılda oluşturduğu şekiller dolayısıyla yöre halkının Taşyaran Vadisi olarak adlandırdığı bölge, "Tabiat Parkı Projesi" çerçevesinde turizme kazandırılacak...

Gebze Center'a beş yılda 49.5 milyon ziyaretçi!

Doğuş GYO tarafından 2010'da 185 milyon dolar yatırımla inşa edilen, JLL Türkiye tarafından yönetilen Gebze Center, beş yılda 49.5 milyon ziyaretçi ağırladı. İşte ayrıntılar...

taşyaran vadisi ziyaretçi sayısı Haberi

taşyaran vadisi ziyaretçi sayısı


Uşak'ın Yenişehir köyü yakınlarındaki Taşyaran Vadisi'nin zeminindeki  akarsu, aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu. Adeta dev bir akvaryuma dönüşen bölgeye gelenler, saydam buz kütlesinin altındaki doğal yaşamı saatlerce izliyor.


Uşak-İzmir karayolu Yenişehir köyü yakınlarında suyun kayalarda oluşturduğu şekiller nedeni ile "Taşyaran" ismi verilen vadinin turizme kazandırılması için hazırladıkları proje kapsamında Uşak Kent Konseyi Başkanı Zafer Aydın ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi İsmail Atalay, kente davet ettikleri İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yıldırım Güngör ile bölgeye gitti. Aşırı soğuklar nedeniyle buz tutan vadinin zeminindeki akarsuyun üzerinden yürüyerek vadiye giren Yıldırım Güngör, uzun süre bölgede gözlem yaptı. 


Vadinin jeolojik özellikleriyle ilgili bilgi veren Güngör, ilk kez geldiği bölgenin jeolojik açıdan çok özel bir alan olduğuna dikkati çekti.


Vadinin...