20 / 04 / 2024

tatvanda tarihi otel turizme kazandırılıyor

tatvanda tarihi otel turizme kazandırılıyor

Vangölü Feribot İşletme Müdürlüğünce 1947 yılında Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaptırılan ve dönemin birçok devlet büyüğünü ağırlayan İşletme Oteli, 15 yıl aradan sonra restore ediliyor.

THK'nın Laleli’deki oteli satılacak mı? 

Atatürk’ün THK’ya armağanı olan İstanbul Laleli'deki tarihi otel satılmak mı isteniyor? İşte o otelle ilgili ayrıntılar...

İstanbul'un simge yapılarından biri daha satılıyor

Tarihi yarımadadaki 10 milyar lira değerinde olan otel yabancılara satılacak. Türk Hava Kurumu'nun (THK) en değerli mülkü olan Laleli'deki tarihi otel binasının Katarlılara satılacağı iddia edildi.

Hilton Türkiye’de 100 otele ulaşarak tarihi rekora imza attı! Canopy by Hilton geliyor!

Hilton'dan tarihi rekor. Türkiye'deki otel sayısını 100'e ulaştırdı. Hilton, Taksim Meydanı'na birkaç adım uzaklıkta, Taksim 360'ın bir parçası olacak Canopy by Hilton İstanbul Taksim için anlaşmaya imza attı.

Tarihi yarımadada şok satış! 9 katlı otel 48 milyon TL'ye icradan satılıyor!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Denizabdal Mahallesi, 1700 ada 4 parselde yer alan altında 2 dükkan bulunan 9 katlı otel ve arsasını 48 milyon TL'ye icradan satışa sunuldu. 

İstiklal Caddesi'ndeki Afrika Han otel olacak!

İstanbul'un ‘korunması gerekli tescilli arkeolojik tarihi sanat değeri olan yapılar’ listesinde bulunan Afrika Han, 168 odalı otel oluyor. 

Tarihi Kiliseli Tüccar Han ticaret merkezi olacak!

Bolu Gerede'de Bizans dönemine ait ilk ticaret merkezi olan tarihi Kiliseli Tüccar Han'ın restore edilmesi için çalışmalara başlandı. Bu yıl içerisinde hizmete açılacak tarihi han içerisinde 25 odalı butik otel de yer alacak.

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Mermerler Grup yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekliyor!

Yıllık 11 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Carousel AVM için COVID-19 sürecinde 200 bin dolarlık teknoloji yatırımı yapan Mermerler Grup, yeni projesi için çalışmalara başladı. Osmanlı döneminde stratejik roller üstlenen tarihi bir yapının yer aldığı yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekle

Hakan Meriçliler Çeşme'de tarihi otel aldı!

Hakan Meriçliler, Çeşme'de tarihi bir otel satın alarak, işletmecilik yapmaya başladı. Meriçliler, ''Otel kısmetse 16 Temmuz’da açılıyor. Hepinizi otelime bekliyorum” dedi.

Fatih'te tarih üzerine inşa edilen otel ve pansiyon yıkıldı!

Fatih'te tarihi çeşme ve surların üzerinde bulunan otel ve pansiyonun yıkılması için çalışmalara başlandı. Yıkımın ardından son durum havadan görüntülendi.

Fatih'te tarihi surun üzerindeki otel ve pansiyon yıkılıyor!

Fatih'te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde bulunan 5 katlı otel ve 4 katlı pansiyon yıkılıyor.

Fatih'te sur kalıntıların üstüne yapılan otel şaşkına çevirdi!

Fatih'te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde bulunan 5 katlı otel görenleri şaşıtıyor.

Fatih'deki 5 katlı otel görenleri hayrete düşürdü!

İstanbul Fatih Semtinde yer alan, tarihi çeşmenin ve tarihi sur kalıntılarının üzerindeki 5 katlı otel görenleri şaşırtıyor...

tatvanda tarihi otel turizme kazandırılıyor Haberi

tatvanda tarihi otel turizme kazandırılıyor

Vangölü Feribot İşletme Müdürlüğünce 1947 yılında Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaptırılan ve dönemin birçok devlet büyüğünü ağırlayan İşletme Oteli, 15 yıl aradan sonra restore ediliyor.


Bitlis Valiliği ve Tatvan Belediyesinin girişimleri sonucu Selçuklu Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanlığınca restorasyona alınan tarihi otel, aslına uygun şekilde restore edilecek.

Cumhurbaşkanlarından İsmet İnönü, Celal Bayar, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay ile dönemin başbakan, bakan ve birçok devlet büyüğünün misafir edildiği otel, yapılacak restorasyonla turizme kazandırılacak.

Oteldeki çalışmaları inceleyen Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan ile özdeşleşen bu tarihi yapının yeniden hayat bulması için valilik desteğiyle çalışma başlattıklarını söyledi.

Aksoy, 67 yıl önce yöreye özgü taşla inşa edilen tarihi yapının, yeniden aslına uygun şekilde restore edilmesini sağladıklarına değinerek, şöyle konuştu:

"Otelin restorasyonuyla ilgili ihale tamamlanarak, bina yüklenici firmaya devredildi. Yüklenici...