20 / 04 / 2024

tayfun kahraman istanbul depremi açıklaması

tayfun kahraman istanbul depremi açıklaması

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul'da şu anda depreme karşı tam güvenli bir kent elde etmek için yaklaşık 500 milyar TL'ye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Data Organizasyon Emlak Ve Yöneticilik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Data Organizasyon Emlak Ve Yöneticilik Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kağıthane'de Davut Tekdemir ve Tayfun Kahraman ortaklığında kuruldu.

İstanbul'un binaları saatli bomba gibi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehrin en önemli problemlerinden biri olarak belirtilen deprem ve kentsel dönüşüm konusunda adeta bir seferberlik içinde çalışmalarına sürdürüyor. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, açıklamalarda bulundu.

İstanbul depremiyle ilgili korkutan tespit!

Büyük Marmara depreminin ardından tam 22 sene geçti. Beklenen deprem kapıya geldi ancak İstanbul henüz hazır görülmüyor. İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, büyük Marmara depreminin 22. yıldönümünde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İstanbul depreminde binaların yüzde 43'ü hasar görecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Kandilli Rasathanesi’nin beraber hazırladığı raporda, eğer İstanbul’da 7.5 şiddetinde bir deprem meydana gelirse neler yaşanacağına yer verildi. İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman da depreme ilişkin konuştu.

İstanbul'un depreme karşı tam güvenli olması için 500 milyar TL'ye ihtiyaç var!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul'da şu anda depreme karşı tam güvenli bir kent elde etmek için yaklaşık 500 milyar TL'ye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

194 bin bina riskli!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul depremine ilişkin konuştu. İBB'nin çalışmalarına göre İstanbul’da en az 100 bin bina göçme riski ile karşı karşıya. Bu 600 daire anlamına geliyor.

İstanbul'da 200 binleri bulabilir!

İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, "Bizim elimizdeki verilere göre bir depremde ağır hasar alması beklenen 48 bin bina var diyoruz ama tablo araziye indiğimizde 200 binlere çıkabilir” dedi.

3 milyon İstanbullu evsiz kalacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı ve Şehir Plancısı Dr. Tayfun Kahraman, İstanbul depremine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul'un 48 bin 'çürük dişi' var diyen Kahraman, "Depremde yaklaşık 3 milyon İstanbullu evsiz kalacak" dedi.

İstanbul'da deprem riskine göre yapı tespiti taramaları yapılacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İzmir'de gerçekleşen şiddetli deprem sonrasında yaptığı açıklamada "Önceliğimiz afet karşısında dayanaklı bir İstanbul için, hep birlikte elimizi taşın altına koyma zamanı geldi, geçiyor" dedi.

Deprem çalışmalarına Avcılar, Silivri ve Fatih'ten başlanacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin yapılacak olan çalışmaları açıkladı. Kahraman, deprem çalışmalarına zemin açısından en kritik bölgelerden başlanacağını belirtti...

İstanbul’un toplanma alanı mezarlık ve AVM'ler mi?

İBB 'Toplanma ve Geçici Barınma Alanları'nı açıkladı. Listede AVM'ler ve mezarlıklar da var. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, "Kentin merkezinde mezarlıktan başka boş alan kalmadı" dedi...

Bayrampaşa Cezaevi arsasındaki konut projesi için imar talebi!

İstanbul Bayrampaşa Cezaevi’nin yerine 2 bin 200 konut, 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi, sosyal donatı ve yeşil alanların yapılmasına dair imar planı durdurulmuştu. Tayfun Kahraman Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki konut projesi için imar talebinde bulundu...

İstanbul’daki binaların röntgeni yeniden çekilecek!

İBB Meclisi 14 Ekim Pazartesi “deprem” gündemi ile toplanacak. Yeni dönemdeki depreme hazırlık çalışmaları hakkında konuşan İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, İstanbul’daki tüm binaların röntgeninin yeniden çekileceğini açıkladı

tayfun kahraman istanbul depremi açıklaması Haberi

tayfun kahraman istanbul depremi açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin depremle mücadele kapsamında sürdürdüğü çalışmalar, projeler ve önerilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Habertürk'te yer alan habere göre; Kahraman, afet sonrası toplanma ve barınma alanlarının hem tespiti hem de bunların afete hazır hâle getirilmesi konusunda çalışmalarının olduğuna vurgu yaptı. Kahraman, maliyetlere bakıldığında İstanbul'da şu anda depreme karşı tam güvenli bir kent elde etmek için yaklaşık 500 milyar TL'ye ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, "Bu parayı bulabilmek için bizim bankacılık sistemine de diğer özel sektöre de ihtiyacımız, onların da desteklerine ihtiyacımız var. Burada kırılgan yapı stokuna karşı güvenli bir çevre yaratılması, İstanbul´un depremi öncelikli bir konu hâline getirebilmesi için bağlayıcı kararlar...