27 / 04 / 2024

tebliğ ilân ve müracaat süresi

tebliğ ilân ve müracaat süresi

İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alan iskanda tebliğ, ilan ve müracaat süresi için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi yarın! Toplantıda 6 kritik konu masaya yatırılacak!

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilecek "Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi" yarın düzenlenecek. Zirvede 6 kritik konu masaya yatırılacak.

İstanbul'un o ilçelerinde Pazartesi günü 24 saatlik su kesintisi yapılacak! İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

İSKİ, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Avcılar ve Büyükçekmece'ye 19 Haziran Pazartesi günü saat 06:00 ile 20 Haziran Salı 06:00 saatleri arasında 24 saat süreyle su verilemeyeceğini açıkladı. İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

Piyasa Kahini İslam Memiş altın ve dolarda büyük deprem için tarih verdi! Bunlar daha rekor değil

Piyasa Kahini İslam Memiş, altın ve dolarda büyük deprem için tarih vererek son günlerde görülen rakamların rekor olmadığını söyledi. 

Altın ve dolar fiyatlarına ilişkin nokta atışlar yapan ünlü analistten itiraf gibi açıklama: ‘Bu son tren.'

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten kritik ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde uyarı geldi. Memiş, seçimi değil haziran ayını işaret ederek, “Bu son tren. Bu trende büyük sürpriz var” dedi.

Son dakika kritik altın ve dolar açıklaması! Herkesin merak ettiği sır gibi saklanan o soru yanıt buldu!

Ekonomist Barış Soydan, Fed'in bu sene yüksek faiz artırımları yapmasının altına değil dolara yaradığını söyleyerek doların altına göre avantajlı bulduğunu söyledi ve herkesin merak ettiği altın ve dolar ile ilgili merak edilenleri açıkladı.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 7 Kasım'da!

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da desteğiyle 7 Kasım'daki Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde masaya yatırılacak.

Türkiye için sevindiren gelişme! Dev altın ve gümüş rezervi bulundu

Türkiye'de altın çıkaran ve işleyen Türk madencilik şirketi Koza Altın, bir ilimizden daha müjdeli haber duyuruldu. Ağrı'nın Diyadin ilçesinde altın ve gümüş rezervinin bulunduğu alanda yürütülen sondaj ve inşaat çalışmaları sürüyor. Altın ve gümüşün toplam piyasa değerinin 1,2 milyar dolar olduğu i

Yastık altındaki altınlarınız için yeni dönem: Altın ve dolar düşse de önemli değil

Yastık altındaki altınların korunması için yeni bir dönemi başlatan Merkez Bankası ile iş birliği yapan İstanbul Altın Rafinerisi yatırımcıları bilgilendirdi. Bu sistemle altın ve dolar düşse de önemli değil, yatırım korunacak...

Altın ve gümüşte kritik hamle! Yatırımcılara şok haber!

Milyonlarca yatırımcının yakından takip ettiği altın ve gümüş piyasasında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Gündemde yer alan Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim piyasalar üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Peki bu süreç altın ve gümüş fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Altın ve dolarda büyük fırtına geliyor!

Altın ve dolar son haftalarda peş peşe yükselişler göstererek rekora imza attı. Bu yükselişlerden sonra varlıklarda aşağı yönlü bir hareket başlasa da binlerce yatırımcı yeni yönlerinin nasıl olacağı konusunu merak ediyor...

Nüve Girişim Proje Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Nüve Girişim Proje Mühendislik Limited Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan İlker Dönmez tarafından kuruldu.

Nüve Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nüve Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şile’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Nihat Aytek, Serhat Aytek  tarafından kuruldu.

tebliğ ilân ve müracaat süresi Haberi

tebliğ ilân ve müracaat süresi

İskanda tebliğ, ilan ve müracaat süresi!

İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği'ne göre, tebliğ, ilan ve müracaat süresi belediye, okul, muhtarlık gibi görülebilir yerlerde otuz gün süreyle asılı kalıyor.


İskan talebinde bulunulması durumunda ise yine aynı yönetmeliğe göre bu süre doksan gün olarak belirtiliyor. Göçebeler için ise, bu süre yüz seksen olarak ifade ediliyor. Bu süre zarfı içinde, ilgili kimselerin bağlı oldukları kaymakamlığa veya valiliğe aile temsilcisi veya eşlerden birisi tarafından dilekçe ile müracaat etmeleri gerekiyor.


Yönetmeliğin konu ile ilgili maddesi aşağıda bulunuyor.


Tebliğ, ilan ve müracaat süresi

MADDE 5 – 


(1) Kanun kapsamında iskân edilmenin şekli ve şartları; tüzel kişiliklere, göçebelerde göçebe grubunu temsile yetkili olan kişiye valilikçe yazılı olarak bildirilir ve ayrıca, belediye, okul, muhtarlık gibi görülebilir yerlerde otuz gün süreyle asılarak ilân edilir. İlân...