29 / 03 / 2024

tek taraflı gayrimenkul sözleşme feshi

tek taraflı gayrimenkul sözleşme feshi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, OHAL sürecini bahane ederek konu satışlarını tek taraflı fesh eden müteahhite ceza uygulanacağını açıkladı.

Öztürk Yapıtek Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Öztürk Yapıtek Gayrimenkul Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Selim Öztürk tarafından kuruldu.

Kovulan işçilerin hakları nelerdir? Kovulan işçiler neye dikkat etmeli?

İşverenin bünyesinde çalışan kişinin sözleşmesini tek taraflı fesih etmesi yani işten çıkartması halinde çalışanın birtakım hakları bulunuyor. İşçinin iş yeri sözleşmesi işvereni tarafından tek taraflı fesih edildiği takdirde 4857 sayılı İş Kanunu’na göre işçi, yeni haklar elde ederek alacaklı durum

KESK'ten EYT'lilerle ilgili yeni açıklama!

AKP hükümetinin EYT'lilerle ilgili düzenlemesine ilişkin konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “Bizim de dahil olduğumuz Kamu Personeli Danışma Kurulu toplanmadığı için bu süreç tek taraflı yürüyor” dedi.

Satıcıya e-ticarette koruma kalkanı! 5 gün içinde ödeyecek!

E-ticarette hizmet sağlayıcı kişilere güçlü koruma kalkanı geliyor. Satış platformu, satıcıyı savunmasını henüz almadan tek taraflı sistemden çıkaramayacak, parasını da beş gün içinde ödeyecek. İşte detaylar…

Ev alacaklar dikkat! Bu tuzağa sakın düşmeyin! 

Yalova'da ikamet eden S.Ö., 250 bin Türk Lirası'na taksitle aldığı konutun ödemesini tamamlamasına rağmen inşaat firması yapılan konut sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. S.Ö.'nün ödediği tutarı iade eden firma, evi 860 bin Türk Lirası'na satışa çıkardı. S.Ö. konuyu mahkemeye taşındı.

Gayrimenkul satıcılarına ücretsiz satış fırsatı!

Gerçek ve ekspertiz raporlu gayrimenkulleri alıcılarla bir araya getiren, Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapucom, gayrimenkul satışı yapacak olan kişilere ücretsiz satış yapabilecekleri uygulamayı hayata geçiriyor.

Gayrimenkul sektöründe öğrenebilen öneri motoru dönemi!

Gerçek ve ekspertiz raporlu gayrimenkulleri alıcılarla bir araya getiren, Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapucom, geliştirdiği öneri motoruyla potansiyel alıcıların aradıkları alternatiflerine kolayca ulaşmalarını sağlayacak.

Bora Tek Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Bora Tek Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Ataşehir’de  50 bin TL sermaye bedeli  ile Nevra Paşabeyoğlu tarafından kuruldu.

Tek Mall Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tek Mall Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Büyükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Rahmi Tüylüoğlu tarafından kuruldu.

Galatasaray, Dijital AŞ, Pazarlama AŞ ve Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme AŞ'yi tek çatı altında topluyor!

Cemal Özgörkey yaptığı açıklamada, Galatasaray Kulübü bünyesinde yer alan Dijital AŞ, Pazarlama AŞ ile Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme AŞ'yi tek bir çatı altında toplayacaklarını söyledi.

Tek Al Turizm İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tek Al Turizm İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ümit İnal tarafından kuruldu.

Kentsel dönüşümde yeni devir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, yarım kalan veya başlanmayan hiçbir kentsel dönüşüm projesinin olmaması ve sürecin durmaması adına tek taraflı fesih dönemi başlatıldığını belirtti.

İngiltere'de AB'nin tepki gösterdiği İç Piyasalar Yasa Tasarısı ilk oylamayı geçti!

İngiltere'de hükümetin, Avrupa Birliği (AB) ile varılan Brexit Anlaşması'nı tek taraflı değiştirecek "İç Piyasalar Yasa Tasarısı" parlamentodaki ilk oylamayı geçti.

tek taraflı gayrimenkul sözleşme feshi Haberi

tek taraflı gayrimenkul sözleşme feshi

Ekonomi yönetimi, bazı müteahhit ve gayrimenkul firmalarının OHAL gerekçesiyle konut satış sözleşmelerini tek taraflı feshettiğine yönelik şikayetler üzerine harekete geçti. 


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, OHAL kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararnamelerde ön ödemeli konut satışlarının yasal teslim süresini etkileyecek tedbirler bulunmadığını belirterek, "Sözleşmelerin olağanüstü hal nedeniyle feshedilebileceğine yönelik herhangi bir hüküm yoktur" dedi. OHAL'i bahane edip sözleşmeyi feshedenler hakkında yasal işlem başlatılacak. Konuya ilişkin soru önergesini yanıtlayan Tüfenkci, konut alımında vazgeçme hakkını 180 güne çıkararak tüketiciyi koruduklarını belirtti.


Yeni...