29 / 03 / 2024

Tel Abyad kadın doğum hastanesi

Tel Abyad kadın doğum hastanesi

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı bölgesi Tel Abyad'da yapımına başlanan kadın hastalıkları ve doğum hastanesinin 45 günde tamamlanması planlanıyor.

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde kadın hastalıkları ve doğum hastanesi kurulacak!

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı bölgesi Tel Abyad'da yapımına başlanan kadın hastalıkları ve doğum hastanesinin 45 günde tamamlanması planlanıyor.

Tel Abyad'daki kamu inşaatlarında son durum ne?

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Barış Pınarı Harekatı sayesinde terörden temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde yapımı süren kamu inşaatlarını inceledi.

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne son 70 kazık çakılacak!

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşaatında en zor kısım geride kalıyor. Zemindeki sıvılaşma ve balçığa rağmen şimdiye kadar 380 iksa kazığı çakılırken, kalan 70 kazığın da 10 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Bodrum'a Kadın Konuk Evi inşa ediliyor!

Bodrum Belediyesi tarafından yapılması planlanan Kadın Konuk Evi çalışmaları kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden gelen yetkililerin katılımı ile Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde toplantı yapıldı.

Evren Acar, inşaat sektöründe kadın olmayı anlattı!

CEF Danışmanlık kurucu ortaklarından Evren Acar, inşaat sektöründe kadın olmayı anlattı. Acar, kadınların fazla olduğu şantiyelerin daha düzenli ve keyifli olduğunu söyledi.

Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yeni binasına taşındı!

Adıyaman Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı ortaklığında hizmet vermekte olan Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi yeni binasında daha geniş ve modern bir ortamda hizmet vermeye başladı.

Ataşehir’de 8 Mart Kadın Eli Parkı açıldı!

Ataşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, 81 ilden gelen kadınlarla birlikte 8 Mart Kadın Eli Parkı’nı açtı. Kadınlar, illerinden getirdikleri meyve fidelerini dikerek park içinde bir meyve bahçesi oluşturdu.

Rönesans, BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzaladı!

Sektörün oldukça üzerinde bir kadın çalışan oranına sahip olan Rönesans Holding, BM Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri'ni (Women’s Empowerment Principles) imzalayarak bu alandaki hassasiyet ve kararlılığını göstermiş oldu.

TİKA Kırgızistan'da Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ni onardı!

Kırgızistan'ın kuzeyindeki Talas bölgesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle tadilatı yapılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi açıldı.

Anel Grup’un kadın İSG uzmanları şantiyelerde fark yaratıyor!

Anel Grup, iş sağlığı ve güvenliği’ne büyük önem veriyor. Anel Grup’un, ulusal ve uluslararası projelerindeki şantiyelerinin iş güvenliği ekibinde bulunan uzman kadın çalışanlarının, sürecin doğru yönetilmesindeki emeği büyük.

Türk kadını ev tekstili sektöründe büyük rol oynuyor!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” yaklaşırken, tekstil sektöründe kadın istihdamının önemine dikkat çekiyor. Türkiye’de yaklaşık 1 milyon kadın tekstilden ekmeğini kazanıyor.

Bakırköy Kadın Doğum Hastanesi arsasının planları yargıya taşındı!

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Bakırköy eski Kadın-Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi alanının planlarına Bakırköy Belediyesi olarak itiraz ettiklerini ifade ederek konuyu idari yargıya taşıdıklarını belirtti.

Bakırköy Kent Savunması Kadın Doğum Hastanesi'nin satışını protesto etti!

Bakırköy Kent Savunması üyelerinden hastane eylemi SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi arazi ihalesi, Bakırköy Kent Savunması üyesi grup tarafından protesto edildi.

Tel Abyad kadın doğum hastanesi Haberi

Tel Abyad kadın doğum hastanesi

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK’dan temizlenen Tel Abyad'da yapımına başlanan kadın hastalıkları ve doğum hastanesinin 45 günde tamamlanması planlanıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Akçakale'nin karşısında Suriye topraklarında bulunan Tel Abyad'da Türkiye'nin desteğiyle halka ücretsiz sağlık hizmeti çalışmaları hızla devam ediyor. 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ile Suriye Muhalifleri ve Devrimci Güçleri Koalisyonu'na (SMDK) bağlı Sağlık Bakanlığı'nca Tel Abyad ilçesinde kadın hastalıkları ve doğum hastanesi inşa ediliyor.

1600 metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanan hastane içerisinde, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk hastalıkları polikliniği, ameliyathane, laboratuvar ve yoğun bakım üniteleri yer alacak.

Yetkililer, hastanenin 45 günde hizmete açılacağını kaydetti.

Barış Pınarı Harekatı'nda Türkiye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçesinde birer hastane olmak üzere kent merkezlerinde ve kırsalda 11 sağlık merkezi halka...