20 / 04 / 2024

teras katı proje değişikliği

teras katı proje değişikliği

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki teras katlarında değişiklik yapılırken onay alınmasının gerekli olup olmadığını kaleme aldı.

Kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının kullanımını yazdı. Peki kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanımını kaleme aldı. Peki apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi?

Çatıyı teras olarak kullanan kat maliki şikayet edilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatı katını teras olarak kullanan kat maliklerinin şikayet edilip edilemeyeceği sorusunu yanıtladı.

Alya Teras ön talep topluyor! Yeni proje!

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe Alya markasıyla çok sayıda proje hayata geçiren ve kısa sürede sektörün en yenilikçi markaları arasına giren Akkuş Gayrimenkul, Lübnanlı ortağı El Khatip Group ile birlikte kurduğu BOSS4Gayrimenkul’ün yeni projesi Alya Teras için ön talep topluyor.

Kartal Teras Kule proje fiyatları 2017!

Toplam 364 konut, 25 ofis ve 11 ticari birimden oluşan Teras Kule projesinde teslimlerin 30 ay içerisinde gerçekleşmesi planlanıyor. İşte Kartal Teras Kule proje fiyatları 2017...

Betonik Fikirler Proje Yarışması’na rekor katılım!

Akçansa tarafından Betonik Fikirler Proje Yarışması gerçekleşti. Betonik Fikirler Proje Tasarım Yarışması’na 117 farklı üniversiteden 1340 kişinin başvurusuyla rekor katılım yapıldı.

İzmit'te kaçak yapılaşmaya izin yok!

İzmit Belediyesi’nden kaçak yapılaşmaya izin yok. Belsa Plaza İş Merkezi’nin teras katında kaçak olarak yapılan bir yapı, İzmit Belediyesi tarafından yıktırıldı.

Elazığ Belediyesi'nden kiralık 2 işyeri!

Elazığ Belediyesi'ne ait Abdullahpaşa Mahallesi Malatya Caddesi Trafo yanında bulunan kafeterya ve çay bahçesi ile Belediye İş Merkezi teras katında bulunan işyeri, açık artırma usulüyle 5 yıllığına ihale ediliyor.

Şişli Cevahir AVM'nin teras katına kaçak mağaza mı yapıldı?

Cevahir AVM’de 32 bin metrekare kaçak mağaza tartışması başladı. İBB CHP’li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Deniz Erzincan konuya ilişkin Cevahir AVM yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

7. Betonik Fikirler Proje Tasarım Yarışması'na rekor katılım!

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Betonik Fikirler Proje Tasarım Yarışması rekor katılıma sahne oldu.

Çaycuma Spor Merkezi Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

Çaycuma Spor Merkezi Mimari Proje Yarışması’na katılan 114 proje arasında, 3 gündür değerlendirme yapan seçici kurul birinciliğe Cenk Çeşmeli’nin tasarımını değer buldu.

Kaş 3. Havaalanı projesinin arazisi Atatürk Havaalanı’nın iki katı büyüklüğünde!

Ulaştırma Bakanlığı’nın Kaş’a planladığı havalimanı için ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Proje için tahsis edilen arazinin, İstanbul Atatürk Havaalanı’nın iki katına yakın olduğu ortaya çıktı.

Tahincioğlu MIPIM 2016 Fuarı'na 3 proje ile katıldı!

MIPIM'de interaktif tanıtım çadırıyla dikkat çeken Tahincioğlu, fuara Levent ve Ataşehir'deki 3 ofis projesiyle katıldı. LEED adayı projelere yabancı yatırımcılar ilgi gösterdi.

teras katı proje değişikliği Haberi

teras katı proje değişikliği

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binalardaki teras katlarında değişiklik yapılırken onay alınmasının gerekli olup olmadığını  yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Teras kata dört tarafı açık, açılır kapanır pergole yaptırdım, şikayet konusu oldu. Bunun yasal olarak mahzuru var mı?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Kat mülkiyetine tabi binalarda çok ihtilafa meydan verecek bir soru sormuş okuyucum. Bu yazımla yapacağım açıklama kendisine belki net yanıt olmayacak ama bir miktar ışık tutacak. Zira bahsettiği hadiseyi yerinde görmeden karar vermek mümkün değildir. Bunun nedeni şudur: Binalarda kat maliklerinin projeye aykırı olarak yaptıkları ekler, şayet sabit tesis ise bunlar kaldırılır.

Sabit tesis değil ise bunlar kaldırılmaz muhafaza edilir. Okuyucum, yaptığı işin dört tarafı açık katlanabilir bir yapı olduğunu söylüyor. Bu tarif sanki...