26 / 04 / 2024

teras nasıl düzenlenir

teras nasıl düzenlenir

Sitede, bir apartman binasında ya da bahçeli bir müstakil dairede ikamet edenler kendilerine açık alan sahaları yaratabilirler. Gayrimenkuller için açık alan sahaları olan teras, balkon, sundurma, veranda ve kameriye ile ilgili detaylar haberimizde...

Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? Mega kent İstanbul'da da ucuz kiralık ev için tarih verildi!

Antalya’da başlayan tersine göç sebebiyle kiralık ev bedelleri düştü. Peki Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? İstanbul'da da kiralık ev fiyatları düşer mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İstanbul nasıl dönüşebilir? Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini tek tek açıkladı. Diğer yandan İstanbul'un riskli binalarına da değinerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Bankada doları olanlara kötü haber! Ekonomist Selçuk Geçer doların nasıl düşürüleceğini açıkladı!

Ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin dolar kuru için yeni bir planı olduğunu ve doların nasıl düşürüleceğini açıkladı. Özellikle bankada doları olanlara seslenen Geçer, bu işten en çok zararlı çıkanların onlar olacağını söyledi.

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Kiralık konut fiyatları nasıl düşer? Uzman isim tek tek açıkladı: Kontratlar e-Devlet'ten yapılsın!

Uzman isimlerden sık sık kira fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili öneriler geliyor. Peki kiralık konut fiyatları nasıl düşer? İşte ayrıntılar...

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu! Fiyatlar nasıl düşer? 

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşer? 

Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Şehirler nasıl dönüşmeli?

Şehir-Bölge Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Mete Gülbaş, kentsel dönüşüm ve depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Peki şehirler nasıl dönüşmeli?

Doğalgaz nasıl daha az yakar? Doğalgaz nasıl yakılmalıdır?

Doğalgaz faturaları nasıl düşürülür, Doğalgaz nasıl daha az yakar, Doğalgaz nasıl yakılmalıdır? Bu sorular havaların soğuması ile birlikte şu aralar sıklıkla soruluyor. İşte detaylar!

Fahiş kiralar ucuz Anadolu kentlerine göç başlattı! Konut kiraları nasıl düşecek? 

Kamu çalışanları, maaşa denk gelen kiralar ve artan hayat pahalılığı sebebiyle ucuz Anadolu kentlerine tayinlerini istemeye başladı. Peki konut kiraları nasıl düşecek? İşte ayrıntılar ve kiralık konut sektöründeki son durum...

Yüksek elektrik faturalarına çözüm bulundu! Elektrik faturası nasıl düşürülür? İşte fatura azaltmanın yolu...

Son zamanlarda yüksek elektrik faturaları sık sık gündeme geliyor. Vatandaşlar son zamanlarda elektrik faturalarını düşürmenin yollarını araştırmaya başladı. Peki elektrik faturaları nasıl düşürülür? İşte ayrıntılar...

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşer?

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Levent Yılmaz bugünkü yazısında konut fiyatları ve kiralardaki artışlar meselesini kaleme aldı. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşer?

teras nasıl düzenlenir Haberi

teras nasıl düzenlenir

Gayrimenkuller için açık hava sahaları!

Gayrimenkuller için açık hava sahaları teras, balkon, sundurma, veranda ve kameriye olarak sıralanıyor. Bu alanlardan gayrimenkule en uygun olanın seçilip, düzenlenmesi konuta doğal bir yaşam alanı havasını getiriyor. Örneğin bir apartman dairesinin orta katlarında otursanız bile, balkonunuz için yapacağınız düzenleme, evinizdeki açık alanın daha modern görünmesini sağlayacaktır.


Peki, hangi konut tiplerinde hangi açık hava sahaları kullanılır? Nasıl kullanılır, diye soruyorsanız yanıtlayalım.


Teras nedir?

Taraça olarak da ifade edilen teras, bir yapının yer seviyesinden yüksek, kullanılabilir dış alanına deniyor. Teraslar bir evin balkonundan daha geniş olma özelliğine sahip, üstü açık olan bölümleri ifade ediyor.


Terasların kullanım alanları oldukça çeşitli bir yelpazeye sahip. Örneğin teraslar, küçük çapta bahçecilik yapmak için değerlendirilebilirken; özel kullanımlar için de tasarlanıyor. Teras tasarlanma aşamasında Peyzaj...