26 / 04 / 2024

Tereke borcu Nedir

Tereke borcu Nedir

Posta yazarı Tamer Heper, "Babam 2015 yılında vefat etti. Borcu varmış, alacaklı 1999 yılında avukata vermiş. Biz babamın borcu olduğunu bu zamana kadar bilmiyorduk. Babamdan hiçbir şey miras olarak kalmadı, borcu hariç. Ne yapmalıyım?" sorusunu cevapladı.

Mirasçılar borçtan sorumlu mudur?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam vefat etti ev miras kaldı. 7 kişi evin mirasçılarıyız. Babamın hissesine annem, ben ve babamın ilk eşinden ablam sahip. Toplamda 37 bin TL borç ben dahil 7 kişiye çıkarılmış. Hiçbir yere imza atmadım, borçtan hissem oranında mı mesul oluyorum?' sorusunu yanıtladı.

Vergi borcu olanlar için flaş gelişme! Merakla bekleniyordu! İşte alınan karar

Vergi borcu olan vatandaşların merakla beklediği karar alındı. Verilen cezaları ödeyen vatandaşlar için mutlu edici haber ilan edildi. Borç affı ile alakalı karar nedir? Merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Vergi ödememenin cezası nedir?

Vergi ziyaı suçu, mükellef veya sorumlu tarafından 341 inci maddede yazılı hallerle vergi ziyaına sebebiyet verilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, vergi ödememenin cezası nedir? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Kiracıların komşulara saygı gösterme borcu!

Borçlar Kanunu gereğince mesken kiralamalarında sözleşmeyi imzalayan kiracı kirayı ödemekle yükümlü olduğu gibi bazı sorumluluklara da sahip oluyor. Peki, kiracıların komşulara saygı gösterme borcu nedir?

Konut kredisinde temerrüt faizi nedir?

Konut kredisi kullanan kimselerin, kredi borcu ödeme sürecinde temerrüde düşmesi halinde temerrüt faizi uygulanıyor. Peki, konut kredisinde temerrüt faizi nedir? Konut kredisinde temerrüt faizi nasıl uygulanır?

Banka ipotek fek yazısı nedir?

Kredi borcu biten gayrimenkuller için ipoteğin fek yazısı ile kaldırılması gerekiyor.Peki, banka ipotek fek yazısı nedir?Banka ipotek fek yazısı nasıl ve nereden alınır?

Ödenmemiş vergilerden alıcının sorumluluğu nedir?

Satışa konu olan taşınmaz malın üzerinde vergi borcu bulunması durumunda, bu durum satışa engel olur mu? Ödenmemiş vergilerden alıcının sorumluluğu nedir? İşte kanunda yer alan esaslar..

Kirada temerrüt nedir?

Kiralama ilişkilerinde kiracı ve ev sahibi birtakım borç ve haklara sahip oluyor. Kiracının borçlarının başında kira bedelini zamanında mal sahibine ödeme borcu yer alıyor. Peki, kirada temerrüt nedir?

Tereke esas defteri nedir?

Tereke işlerine bakan sulh hukuk mahkemesinde tereke esas defteri; Kıymetli evrak ve eşya defteri; Banka hesabı cari defteri; Kasa defteri; Tereke tespit ve koruma defteri ve Resmî defter tutuluyor. Peki, tereke esas defteri nedir?

Kiraya verenin teslim borcu nedir?

Kira ilişkileri ile ilgili yasal esasları içerisinde barındıran Borçlar Kanununda belirtilen kiraya verenin teslim borcu nedir? Kiraya veren, kiracısına söz konusu taşınmazı ne zaman teslim eder?

Tereke davası nedir?

Tereke davası nedir?: Miras hukukunda tereke davası murisin terekesinin tespiti için açılabiliyor. Peki, tereke davası nerede açılır? Tereke davası nasıl açılır? İşte sorularınızın yanıtı bu haberde...

Tereke nedir?

Tereke nedir? Bir bütün olarak ve kendiliğinden mirasçılara geçen tereke ne zamana kadar devam ediyor? Tereke kayıtları nelerdir? Tereke karar kaydı nedir? İşte sorularınızın yanıtı...

Vergi ehliyeti nedir?

Vergi mükellefi, vergi kanunlarına göre kendisine vergi borcu terettüb eden gerçek veya tüzel kişi olarak tanımlanıyor. Peki vergi ehliyeti nedir? Vergi ehliyeti şartları nelerdir? İşte yanıtı...

Emlak vergisi borcu nedir?

Emlak vergisi, her yıl taşınmazlar adına devlete ödenen bir vergidir. Söz konusu vergiden muaf olmayanlar bu vergiyi ödemekle yükümlüdürler. Peki emlak vergisi borcu nedir? Nasıl oluşur? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor

Tereke borcu Nedir Haberi

Tereke borcu Nedir

Posta yazarı Tamer Heper, "Babam 2015 yılında vefat etti. Borcu varmış, alacaklı 1999 yılında avukata vermiş. Biz babamın borcu olduğunu bu zamana kadar bilmiyorduk. Babamdan hiçbir şey miras olarak kalmadı, borcu hariç. Ne yapmalıyım?" sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Babam 2015 yılında vefat etti. Borcu varmış, alacaklı 1999 yılında avukata vermiş. Biz babamın borcu olduğunu bu zamana kadar bilmiyorduk. Babamdan hiçbir şey miras olarak kalmadı, borcu hariç. Ne yapmalıyım? B.A.

*****

Alacaklısı 1999'da avukata vermiş. Avukata verilmesi bir sonuca neden olmaz. Avukatın yaptığı bir hukuki bir girişim bulunuyor mu? Bunun değerlendirilmesi gerek. Bu sebeple olay için bir hukuki girişim yapılmış mı yapılmamış mı belli değil. Eğer yapıldıysa ne yapıldı? Baba 2015'te hayatını kaybetmiş. Bu durumda babaya ait mirasın reddi...