23 / 04 / 2024

ticari gayrimenkul fiyatları Ankara

ticari gayrimenkul fiyatları Ankara

Kovid-19 salgını kapsamında uygulanan tam kapanma önlemlerinin ardından kademeli normalleşmenin başlaması, Ankara’da üst gelir gurubuna yönelik gayrimenkullerin performansını pozitif etkileyeceği belirtildi. 

Gayrimenkul fiyatları yüzde 50 düşer mi?

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam gayrimenkul fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrası fiyatlarda düşüş yaşanma ihtimaline yönelik değerlendirmelerde bulundu.

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Lüks gayrimenkul fiyatlarındaki artışta başı Dubai ve Manila çekiyor!

Dünya genelinde lüks konutların fiyatları geçtiğimiz yıl yüzde 3 ,1'lik bir artış yaşarken, Dubai ve Manila lüks gayrimenkul fiyatlarındaki artışta başı çekti...

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

Yatırımcılar gözünü ofise dikti! Ticari gayrimenkul piyasası yeniden canlandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde evden çalışmayla beraber düşüşe geçen ticari emlak piyasası yeniden canlandı. Açıklanan küresel raporlar bu sene için olumlu işaretler verirken, gayrimenkul uzmanları da yaptıkları açıklamada özellikle lüks ofise talebin arttığını belirtti.

Dükkan ve ofis fiyatları ne kadar arttı? Merkez Bankası ilk kez ticari gayrimenkul fiyat endeksini açıkladı

Merkez Bankası tarafından ilk kez açıklanan Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi'ne göre Dükkan Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 13,1; Ofis Fiyat Endeksi yüzde 9 arttı. İşte o rakamlar...

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Emlak sitesi Rightmove tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı. Ülkede Konut fiyatları 2023 yılının Aralık ayında yüzde 1,1 artmıştı.

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Gayrimenkul fiyatları düşecek mi? Vatandaşlar ne bekliyor? 

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar fiyatların gidişatının ne olacağını merak ediyor. Gazeteci Hakan Çınar, X sosyal medya hesabından 'Sizce gayrimenkul fiyatları düşer mi?' sorusunu sordu. İşte gelen yorumlar...

Gayrimenkul fiyatları düşmeyecek: Elinde nakit parası olanlar değerinin çok altında alım yapıp stokluyor!

Son zamanlarda gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış satışların düşmesine neden oldu. Peki gelecek süreçte gayrimenkulde fiyatlar gerileyecek mi? Ceess Global Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu, konuyu değerlendirdi. 

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Ticari gayrimenkulün çöküşü bankalara 160 milyar dolar yük getirecek!

ABD’nin 4 büyük üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre ticari gayrimenkul, 2008 Büyük Mali Krizi’nden bu yana en büyük çöküşünü yaşayabilir. Bu gelişme 160 milyar dolarlık ek zararla karşılaşabilecek ABD bankaları için de kötü haber...

Ünlü ekonomistten korkutan iddia! ‘Ticari gayrimenkul balonu patlayacak!’

2006’da kaleme aldığı “Konut balonu muhtemelen patlayacak” makalesi ile tüm dünyayı sarsan 2008 finansal krizini tahmin eden ABD’li ekonomist Gary Shilling, yeni bir uyarı yaptı: “Şimdi en büyük balonun ticari gayrimenkul olduğunu öngörüyorum.”

ticari gayrimenkul fiyatları Ankara Haberi

ticari gayrimenkul fiyatları Ankara

Kovid-19 salgını kapsamında uygulanan tam kapanma önlemlerinin ardından kademeli normalleşmenin başlaması, Ankara’da üst gelir gurubuna yönelik gayrimenkullerin performansını pozitif etkileyeceği belirtildi. 

Konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Gayrimenkul PR şirketi Ankara’daki ticari ve lüks gayrimenkul sektöründe ertelenmiş taleplerde hareketlenme olacağına vurgu yaptı. 

Kovid-19 salgınının neden olduğu etkiyle insanların şehirden uzak müstakil yaşama ilişkin gayrimenkullere dönemsel şekilde ilgi gösterdiğine dikkat çeken gayrimenkul ekonomisi ve ileri düzeyde pazarlanmasına ilişkin faaliyette bulunan Gayrimenkul PR şirketinden, "Şehirden ve toplumdan uzak müstakil yaşam özelliklerini barındıran gayrimenkullerde yaşamaktan sıkılan büyük bir kitle var. Patronlar, çalışanlar ve yatırımcılar iş hayatındaki dinamizmine dönmek için sabırsızlanıyor. Ankara iş dünyasında büyük bir yatırım iştahı var. Beklemekte olan yatırımlar kontrollü normalleşmeyle birlikte hayata geçmeye başlayacak. Özellikleri olan ticari ve üst gelir...