11 / 05 / 2024

ticari gayrimenkullere ilgi azaldı mı

ticari gayrimenkullere ilgi azaldı mı

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yabancı yatırımcıların hem finansal hem stratejik olarak Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin düştüğünü belirtti.

Ağustos'ta ticari gayrimenkullere ilgi arttı!

Yaptığı açıklamada ticari gayrimenkul piyasasında yükselen bir ivme olduğuna değinen Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, Ağustos ayında ticari gayrimenkullere ilginin arttığını söyledi.

Ticari gayrimenkullere 2022 ayarı! Ofisler değişiyor!

Kovid-19 salgınının 2'nci yıl dönümüne doğru gidilirken, en çok ticari emlak sektöründe belirsizliklerin yok olabileceğiyle ilgili görüşler gündeme geliyor. Peki ticari gayrimenkul sektörünü neler bekliyor? İşte 2022'de ticari emlak piyasasını yönlendirmesi beklenen 6 trend...

Yatırımcıların gözdesi ticari gayrimenkuller oldu!

Geçtiğimiz Aralık'ta dövizdeki dalgalanların durulması sonrasında yatırımcıların gözdesi ticari gayrimenkullere ilgi giderek arttı.

Ticari gayrimenkullere olan talep katlandı!

Gayrimenkul Uzmanı Birgül Sarsın Dokuzcan, gayrimenkul güvenli liman olarak görüldüğüne vurgu yaparak son zamanlarda ticari gayrimenkullere olan talebin katlandığını belirtti.

Ticari gayrimenkul yatırımları kazandırıyor!

Türkiye son yıllarda ticari gayrimenkul yatırımı talebinin hızla arttığı ülkelerin başında geliyor. Uzun ya da kısa vadede kar hedefi veya kira beklentisi olan birçok yabancı ve yerli yatırımcı, ticari gayrimenkul yatırımına yoğun ilgi gösteriyor...

Sancaktepe’de son 5 yılda konut fiyatları yüzde 42 arttı!

İstanbul Anadolu Yakası'nın önemini gittikçe artıran ilçeleri arasında yer alan Sancaktepe'de konut ve ticari alanlara ilgi artıyor. 

3. havalimanında ticari alanlara büyük ilgi!

İstanbul yeni Havalimanı'nda Araç kiralama, eczane, kuaför, hediyelik eşya, kuyumcu, bijuteri, tekstil ürünleri, oyuncak, lostra, seyahat ürünleri satış alanları kiralamaları yoğun ilgi görüyor.

Gayrimenkul yatırım fonlarına ilgi artıyor!

İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan, “Fon, büyük şehirlerimizde yer alan ticari gayrimenkullere yatırım yapacak. Gayrimenkullerin seçim sürecini uluslararası firmalarla birlikte yürütüyoruz." dedi.

Ticari gayrimenkullere olan talep memnun etmiyor!

Ticari gayrimenkul sektöründe yavaşlık sürüyor. Ofis projelerinin artmasına rağmen talep sektörü memnun etmiyor. Projelerde adresler değişiyor.

Kayseri Melikgazi'de satışa çıkan 86 gayrimenkule yoğun ilgi!

Kayseri Melikgazi Belediyesi'ne ait olan 86 gayrimenkul satışa çıkmıştı. Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, gayrimenkullere yoğun ilgi gösterildiğini belirtti.

Kent İncek projesinin ön satışlarına yoğun ilgi!

Toplam 604 konut ve ticari alanlarıyla Kent İncek projesinde erkenden yerini almak isteyen Ankaralılar ise ön talep sürecine büyük ilgi gösterdi.

Türkiye, yabancı gayrimenkul yatırımcıları için cazibe merkezi!

Ortadoğu, Körfez ve AB ülkelerinden gelen yatırımcılar, Evkalade tarafından Türkiye’nin önde gelen iş ve yaşam projelerinin sergilendiği CNR Expo Emlak Fuarı’nda ağırlandı. Yabancı yatırımcılar, ağırlıklı olarak rezidans ve ticari projelere ilgi gösterdi.

Başakşehir’de ticari ünitelere ilgi artıyor!

Gayrimenkul sektör araştırmalarında 2015 yılında İstanbul’un en çok değer kazanan ilk üç ilçesi arasında yer alan Başakşehir’de, konutun yanı sıra ticari ünitelere olan ilgi de artıyor.

ticari gayrimenkullere ilgi azaldı mı Haberi

ticari gayrimenkullere ilgi azaldı mı

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, Türk şirketleri tarafından yapılan varlık satışlarına yabancılardan yoğun talep gösterildiğini gile getirdi. Sözcü'de yer alan habere göre; PWC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yeniden yapılandırma süreçlerine ilişkin konuştu ve faiz ortamının bilançolara etkisini analiz etti.

Akbaş, 2021 yılı içinde yeniden yapılandırma başvurularının bir miktar düştüğünü belirtti. Akbaş, “Yüksek faiz ortamı ve kurun değer kaybetmesinin bilançolara negatif etkilerinin olduğunu görüyoruz. Yılın son çeyreğinde yeniden yapılandırma başvurularının artmasını öngörebiliriz” diye konuştu.

Yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisi azaldı

Akbaş, “Yeniden yapılandırmada Türk şirketlerin varlık satışına gitmesi durumunda yabancı ilgisi oluyor mu?” sorusunu yanıtladı. 

Akbaş, ciddi anlamda yabancı ilgisi bulunduğunu, hem finansal hem stratejik yatırımcının Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin bir miktar azalış gösterdiğini belirtti. 

ABD'de...