25 / 04 / 2024

tika Somali Parlamento binası

tika Somali Parlamento binası

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), iç savaş sebebiyle hasar gören Somali Parlamento binasını yeniden inşa edecek. 

Somali’de Türk inşaat şantiyesine saldırı!

Somali’de Türk şirketinin yol inşaatı şantiyesine yapılan intihar saldırısında iki Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklama yaptı.

TOKİ'den Pakistan, Endonezya, Sri Lanka ve Somali'ye konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Pakistan, Endonezya, Sri Lanka ve Somali'deki afetlerin ardından bölgelerde yardım amaçlı konut, eğitim ve sağlık tesisleri inşa etti.

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Recep Can ve Şeyda Gürkan ortaklığında kuruldu. 

Somali'de bombalı saldırı: Türk inşaat şirketleri hedef alındı!

Somali'nin beşkenti Mogadişu yakınlarında bombalı araçla saldırı yapıldı. Saldırıda Türk inşaat şirketi çalışanları ve Somali polisi hedef alındı...

Katar, Somali'deki Hobyo Limanı inşaat projesine start verdi!

Katar yönetimi, Somali'nin Galmudug eyaletindeki Hobyo Limanı inşaat projesi için düğmeye bastı.

Türkiye ile Somali arasında arsa takasına ilişkin protokol imzalandı!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Somali Dışişleri Bakanı Awad, "Türkiye ile Somali arasında diplomatik temsilcilikler için arsa takasına ilişkin protokol" imzaladı...

Somali Konut Bakanı, Karmod'u ziyaret etti!

Somali Bayındırlık Yeniden Yapılanma ve Konut Bakanı İbrahim, ülkesinde ilk etapta yapımını planladıkları 10 bin konutluk proje için Karmod ile görüştü...

Somali, Sudan ve Filipinler'de Sağlık Hizmetleri MYO kurulacak!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, Somali, Sudan ve Filipinler'de Sağlık Hizmetleri MYO kurulacak..

Somali Parlamento binası yeniden inşa edilecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), iç savaş sebebiyle hasar gören Somali Parlamento binasını yeniden inşa edecek. 

Türkiye Somali'nin inşası için stratejik ortak!

Somali halkı, geride kalan yıllarda şiddetli siyasi krizler, terör saldırıları, açlıkla boğuşurken her zaman yanlarında olan Türkiye'yi stratejik bir ortak olarak görüyor.

Türkiye, Somali'yi yeniden inşa ediyor!

Somali İnsani Yardım ve Afet İşleri Bakanı Ahmed: "Türkiye'nin, Türk Hükümetinin yardım yöntemleri diğer ülkelerden çok çok farklı. Türkler hem insani yardımda bulunuyor hem de gelişmemiz, kalkınmamız için yardım ediyor. Yani Somali'yi yeniden inşa ediyor" dedi.

Somali'deki Türk askeri eğitim tesisi Ocak'ta açılacak!

Somali'de inşası süren Türk askeri eğitim tesisi ocak ayında hizmete girecek. Istanbul-Mogadishu General Construction Yöneticisi Ebubekir Şahin, projenin detaylarını anlattı.

TİKA'dan Somali'ye kadım doğum ve çocuk hastanesi!

Somali'nin başkenti Mogadişu'da, Yardımeli Derneği tarafından inşa edilen ve tıbbi donanımını TİKA'nın sağladığı kadın doğum ve çocuk hastanesi, Başbakan Yardımcısı Kaynak tarafından hizmete açıldı

tika Somali Parlamento binası Haberi

tika Somali Parlamento binası

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), iç savaş sebebiyle hasar gören Somali Parlamento binasını yeniden yapacak.

TİKA, parlamento binasının inşasından önce Somalili milletvekillerinin kullanımı için geçici bir parlamento binası inşaatına en kısa sürede başlayacak. 

Geçici parlamento binasının yapımına başlanmadan önce proje kapsamında yapılacak çalışmaları düzenlemek için bir protokol imzalandı.

Başkent Mogadişu'da gerçekleştirilen protokol imza törenine, Somali Parlamento Başkanı Muhammed Osman Cevari ile Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar ve TİKA Mogadişu Program Koordinatörü Galip Yılmaz katıldı.

İmza töreninde açıklamalar yapan Cevari, yeni binanın 7 kattan oluşacağını, oturum ve diğer meclis çalışmalarının, ilk aşamada inşa edilecek 2 katta yürütüleceğini belirtti.

Muhammed Osman Cevari, Türkiye'nin hükümet ve halk olarak Somali'de yaptığı hizmetlerden de  övgüyle söz etti.

Büyükelçi Bekar ise Somali Parlamentosu ana binasının inşaat projesinin, TİKA'nın...