04 / 05 / 2024

tika sri lanka köyü ne zaman bitecek

tika sri lanka köyü ne zaman bitecek

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TİKA yardımlarının Sri Lanka'dan Nijer'e kadar dünyanın dört bir yanına ulaştığını belirtti. Bozdağ, 'Nerde görsen gönlü kırık merhem ol sen' düsturuyla hareket ediyoruz' dedi....

İsrail 4 ülkeden 70 bin inşaat işçisi almaya hazırlanıyor iddiası! 

İsrailli bir yetkili, ülkede 7 Ekim tarihinden sonra yavaşlayan inşaat sektörünü canlandırmak amacıyla Çin, Hindistan, Sri Lanka ve Moldova'dan on binlerce işçi almaya hazırlandıklarını dile getirdi.

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.

Dünya şokta! O ülke de iflasın eşiğine geldi!

Lübnan ve Sri Lanka ile başlayan iflas dalgası Pakistan'a sıçradı. Ekonomik krizle birlikte göç dalgasının da büyümesi bekleniyor.

Büyük saygısızlık! Niyazi Mısri’nin türbesi yıkıldı!

Limni adasının merkezinde bulunan Niyazi Mısri’nin türbesi yıktırılıp üzerine apartman yapılmış. Haziredeki mezar taşları da inşaatlarda kullanılmış. 

TOKİ'den Pakistan, Endonezya, Sri Lanka ve Somali'ye konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Pakistan, Endonezya, Sri Lanka ve Somali'deki afetlerin ardından bölgelerde yardım amaçlı konut, eğitim ve sağlık tesisleri inşa etti.

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Recep Can ve Şeyda Gürkan ortaklığında kuruldu. 

Çalışkan Mobilya Sri Lanka'nın ofislerini tasarlıyor!

İç pazardaki daralmayı ihracatla aşan Çalışkan Ofis Mobilyaları, Sri Lanka’da faaliyette bulunacak. Kişiye özel tasarım mobilya üreten firma yurtdışında 5 mağaza açmayı planlıyor.

Kolombo Liman Şehri'nin ilk etabı tamamlandı!

Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'ya inşa edilen 'Kolombo Liman Şehri' projenin ilk etabı tamamlandı. 1.4 milyar dolarlık mega proje ile okyanustan 269 hektar arazi geri kazanıldı.

Sri Lanka’da yeni bir inşa ediliyor!

Sri Lanka'da deniz doldurularak yeni bir liman şehri inşa ediliyor. Yeni şehirde 70 bin kişinin yaşaması planlanıyor.

Rusya Kazan'a ilk OSB kurulacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir'de Sri Lanka, Myanmar ve Mali'den gelen bakanlarla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Sri Lanka'da Osmanlı Okulu'nun temeli atıldı!

Sadakataşı Derneğince, hayırsever bir iş adamının desteğiyle Sri Lanka'nın Kuzeybatısındaki Puttalam kentine bağlı El Aksa köyünde 50 öğrenci kapasiteli Osmanlı Okulu'nun temeli atıldı.

Ontan İnşaat yurtdışında büyüyor!

İzmir’de nitelikli projeler inşa eden Ontan İnşaat, yurtdışında büyüyor. Cezayir, Mozambik, Fildişi, Sri Lanka gibi ülkelerde farklı ölçeklerdeki projelerle büyüyen Ontan, inşaat şirketinden bir yatırım grubuna dönüşmeyi hedefliyor.

Ontan İnşaat yurtdışında büyüyor!

İzmir'de nitelikli projeler inşa eden Ontan İnşaat, yurtdışında büyüyor. Cezayir, Mozambik, Fildişi, Sri Lanka gibi ülkelerde farklı ölçeklerdeki projelerle büyüyen Ontan, inşaat şirketinden bir yatırım grubuna dönüşmeyi hedefliyor.

tika sri lanka köyü ne zaman bitecek Haberi

tika sri lanka köyü ne zaman bitecek


Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) Hoca Ahmet Yesevi'nin 'Nerde görsen gönlü kırık merhem ol sen, öyle mazlum yolda kalsa, hem dem ol sen' düsturuyla hareket ettiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ajansın projelerini gazetemize değerlendirdi. Bozdağ, Birleşmiş Milletler'in hazırladığı raporlara göre 2012 yılında Türkiye'nin dünyada en fazla Acil İnsani Yardım Yapan ülkeler sıralamasında yer aldığını, ABD, AB ve İngiltere'nin ardından 4. olduğunu belirterek, 'Dünya genelinde Acil İnsani Yardım oranları ortalama yüzde 8 azalırken Türkiye yardımlarını artırdı' dedi.


SADECE 1 YILDA 10 YILLIK PROJE YAPTIK


TİKA'nın kurulduğu 1992'den 2002 yılına kadar toplam 2 bin 241 proje ve faaliyeti hayata geçirdiğini, AK Parti iktidarıyla birlikte 2002-2012 yılları arasında toplam 11 bin 447 proje ve faaliyet gerçekleştirdiğini anımsatan Bozdağ, 'Ülkemiz bir yanda Pasifik...