25 / 04 / 2024

Tiran camileri

Tiran camileri

Türkiye Diyanet Vakfı, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, 20 yıl önce yeri hazırlanan ancak bürokratik işlemler nedeniyle yapımına başlanamayan Balkanlar'ın en büyük camisinin harcını Ocak ayında atacak

İstanbul'un hangi camilerinde teravih namazı hatim ile kılınacak? Hatimle kılınacak 111 camı açıklandı!

İstanbul'da yaşayanlar Ramazan ayı yaklaşırken en çok merak edilen konulardan biri, hangi camilerde hatim ile teravih namazı kılınacağı oldu. Ramazan boyunca hatimle birlikte teravih namazı kılınacak İstanbul camileri belli oldu.

Arnavutluk'taki deprem konutlarında son durum ne?

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Arnavutluk'ta depremzedeler tarafından yapılan konutları inceledi.

İbrahim Kalın'dan Arnavutluk'taki konut inşaatlarına ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Resmi çalışma ziyareti çerçevesinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gitti. Kalın burada konut inşaatlarına ilişkin açıklama yaptı.

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Tiran'da kaldığı 4 adres belirlendi!

Kripto para borsasının Türkiye’deki firmaları arasında yer alan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Tiran'da kaldığı 4 adres belirlendi.

Arnavutluk'ta 522 deprem konutu inşa ediliyor!

Ruçi ve Arnavutluk'un başkenti Tiran'da bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Mustafa Şentop, Arnavutluk'ta inşa edilen konutlar hakkında açıklamada bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elazığ deprem konutları açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'daki deprem konutlarıyla ilgili olarak "Okulları, camileri ve parklarıyla vatandaşlarımıza mutlu bir yaşam alanı hazırlamak nasip oldu." değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ vasıtasıyla Gaziantep'e 50 bin konut kazandırdık!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar TOKİ vasıtasıyla şehrimize dükkanları, camileri, okulları, sağlık ocaklarıyla yaklaşık 20 bin konut kazandırdık" dedi.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği konutlar 2021'de tamamlanacak!

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Arnavutluk'ta geçen yıl yaşanan depremden sonra yapılacak konutların devam eden çalışmalarında inceleme yaptı. Yörük, konutların inşasının 2021'de bitirileceğini söyledi. Bu kapsamda, gelecek 3 veya 4 hafta içinde projenin temelinin atılacağını belirt

Arnavutluk'taki deprem evleri 2021'de tamam!

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Arnavutluk'ta geçen yıl yaşanan deprem sonrasında inşa edilecek konutların devam eden çalışmalarını inceledi.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Arnavutluk'ta 500 konut inşası için ilk adım atılıyor!

Arnavutluk'ta Ulusal İmar Komitesi Toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, "Arnavutluk'ta 500 konut inşası projesinin finanse edilmesi kararı bir hafta içinde imzalanacak" dedi.

Kerkük bir an önce imar edilsin!

Irak'ın Kerkük kentinde, bayram namazı için camileri dolduran vatandaşlar, ülkenin barış ve huzuru için dua etti. Vatandaşlar bir an önce evlerinin yeniden inşa edilmesini istediklerini dile getirdi.

Namazgah Cami yıl sonu ibadete açılacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapılan Balkanlar'ın en büyük camisi, "Namazgah Cami" 2019 sonunda ibadete açılacak...

Tiran camileri Haberi

Tiran camileri

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, 20 yıl önce yeri hazırlanan ancak bürokratik işlemler nedeniyle yapımına başlanamayan Balkanlar'ın en büyük camisinin harcını ocak ayında atacak.


TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf olarak Türkiye'de 3 bin 421, 25 ülkede de yaklaşık 50 caminin yapımına öncülük ettiklerini söyledi.


ABD, Kazakistan, Kırgızistan, Filipinler, Rusya, Belarus, Haiti, Somali ve KKTC'de cami inşaatlarının sürdüğünü belirten Palakoğlu, İngiltere, Macaristan, Kosova, Kazakistan, Filipinler, Kırım ve Arnavutluk gibi ülkelerde de hazırlıkların devam ettiğini bildirdi.


-"En büyük hayalleri geniş camide ibadet edebilmek"


İsmail Palakoğlu, Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki tek cami Ethem Bey'de çok az insanın ibadet edebildiğini, bayramlarda halkın caddelerde oluşturulan alanlarda namaz kıldığını, yağmurlu günlerde ise sıkıntı çektiklerini ifade etti.


Yüzde 70'i Müslüman Arnavutluk halkının en büyük hayalinin...