26 / 04 / 2024

Arnavutluk'ta 500 konut inşası için ilk adım atılıyor!

Arnavutluk'ta 500 konut inşası için ilk adım atılıyor!

Arnavutluk'ta Ulusal İmar Komitesi Toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, "Arnavutluk'ta 500 konut inşası projesinin finanse edilmesi kararı bir hafta içinde imzalanacak" dedi.



Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Ulusal İmar Komitesi Olağan Toplantısı gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın başkanlığında düzenlenen toplantıya hükümet üyeleri, büyükelçiler ve diğer davetliler katılım gösterdi.

Rama, burada yaptığı konuşmasında, Arnavutluk'un daha iyi ekonomik, kentsel ve sosyal bir seviyeye gitmesi için doğru bir yeniden yapılanma sürecinin iyi fırsat olduğundan bahsetti.

Toplantıda yer alan Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük ise Arnavutluk'ta kasım ayında meydana gelen depremin ilk gününden bu yana Türkiye'nin Arnavutluk halkına yardımcı olmak için tüm kaynaklarını seferber ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Arnavutluk'ta 500 konut inşa edilmesi talimatı verdiğinden bahseden Yörük, "Projenin finanse edilmesi kararı Cumhurbaşkanımız tarafından bir hafta içinde imzalanacak. Yetkililerimizin bu ay sonuna kadar Arnavutluk'a gelebileceklerini, tüm farklı bürokratik prosedürleri tamamlayabileceklerini ve ay sonuna sonuna kadar inşaata başlayacaklarını umuyorum." açıklamasında bulundu. 

Arnavutluk'ta 500 konut inşa edilecek!


Geri Dön