24 / 04 / 2024

Arnavutluk'ta 500 konut inşa edilecek!

Arnavutluk'ta 500 konut inşa edilecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Arnavutluk'un Avrupa ve Dışişleri Bakan Vekili Gent Cakaj ile düzenledikleri ortak basın toplantısında, Kasım'da meydana gelen deprem hakkında açıklamalarda bulundu...



Arnavutluk'ta düzenlenen basın toplantısına katılan Mevlüt Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla da yine Arnavutluk vatandaşlarına 500 konutu inşallah inşa edeceğiz" dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Arnavutluk'ta yaptığı açıklamada, Arnavutluk'ta 26 Kasım'da meydana gelen depremle ilgili çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Arnavutluk'ta 26 Kasım'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen Çavuşoğlu, "Her zaman olduğu gibi Türkiye, kardeş Arnavutluk'un ve Arnavutluk halkının yanında olmuştur ve bu depremden sonra hemen yardımlarımızı ulaştırdık. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla da yine Arnavutluk vatandaşlarına 500 konutu inşallah inşa edeceğiz. Bu ay sonunda inşaat başlayacak." diye konuştu.

Türkiye'nin yardımlarının sadece 500 konutla sınırlı kalmayacağının vurgulayan Çavuşoğlu, Brüksel’de düzenlenecek Donörler Konferansı’nda Türkiye'nin bu yardımların önemini bir kez daha vurgulayacağını dile getirdi.

Arnavutluk'taki depremin neden olduğu zarar yaklaşık 1 milyar avro!

Arnavutluk depremi İstanbul depremini tetikler mi?

 


Geri Dön