20 / 04 / 2024

TL mevduata dönüşümde kur farkı

TL mevduata dönüşümde kur farkı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Türk lirasına dönüşümün desteklenmesi kapsamına alınan kurumların kur ve altın değerlemesindeki kazanç farklarına kurumlar vergisi istisnası getirecek.

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

İstanbul’da kira ortalaması 18 bin TL’yi aştı. Evi kentsel dönüşüme giden yurttaşa verilen kira desteği ise 3 bin 500 TL’de kaldı. Bu nedenle, kentsel dönüşümde desteğin artırılması isteniyor.

İstanbullulara müjde üstüne müjde! Dönüşümde maliyetin yarısını devlet karşılayacak: Kira yardımı da 5 bin 250 TL oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşümde yeni bir seferberlik başlattıkların dikkat çekerek, maliyetin yarısının devlet tarafından, diğer yarısının hak sahipleri tarafından karşılanacağını duyurdu. 

Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek: 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Kentsel dönüşüm kredisi için milyonlarca vatandaş tarafından beklenen detaylı açıklama geldi. Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek! Yeni paketle 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

TL mevduata dönüşümde kur farkı ve altın kazançlarına kurumlar vergisi istinası getiriliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Türk lirasına dönüşümün desteklenmesi kapsamına alınan kurumların kur ve altın değerlemesindeki kazanç farklarına kurumlar vergisi istisnası getirecek.

Kentsel dönüşümde kredi fırsatı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili olarak "Vatandaş kentsel dönüşümü yerinde istiyor" dedi. Kurum, kentsel dönüşümde 125 bin TL olan kredi limitinin 200 bin TL'ye yükseltildiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde yıkım maliyeti 5 milyar TL!

Yıkım Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bulut, kentsel dönüşümde toplam 80-100 bin arasında binanın yıkılıp dönüştürüldüğünü belirterek,"Yıkım bütçesi 5 milyar lira seviyesinde." dedi.

Kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri?

Riskli olarak tespit edilen ve yıkılan vatandaşlara devlet kira veya kredi yardımı yapıyor. Bir daire için en fazla 100 bin TL kredi veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri?

İdris Güllüce: Kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel yapının korunması lazım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel yapının korunması gerektiğini söyledi. Güllüce. Bursa ' da kentsel dönüşümün zor olduğuna işaret etti...

Kentsel Dönüşümde Belediyelerin mülkiyetine geçen gayrimenkuller haciz edilmeyecek!

Mecliste kabul edilerek yürürlüğe giren son torba yasadaki iki düzenleme, belediyeden alacaklı olan kişi ve şirketleri zor durumda bırakacak. Kentsel Dönüşümde Belediyelerin mülkiyetine geçen gayrimenkuller hiçbir şekilde haciz edilemeyecek...

Kentsel dönüşümde belediye mülkiyetine geçen gayrimenkuller haciz edilemeyecek!

Mecliste kabul edilerek yürürlüğe giren son torba yasadaki iki düzenleme, belediyeden alacaklı olan kişi ve şirketleri zor durumda bırakacak. Kentsel dönüşümde belediye mülkiyetine geçen gayrimenkuller haciz edilemeyecek.

Kentsel dönüşümde rant kaldırılacak!

Son olarak kentsel dönüşüm hakkında da vatandaşlara bilgi veren Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kentsel dönüşümde rantı kaldıracağız, sizleri müteahhitlere muhtaç etmemek bizim temel anlayışımız, dedi.''

Kentsel dönüşümde KDV!

Konutta KDV oranları ile ilgili düzenlemelere göre kentsel dönüşümde KDV oranı yüzde kaçtır? 5216 sayılı yasa kapsamında olmayan yerlerde yüzde 1 KDV uygulanıyor. Kentsel dönüşüm buna dahil mi?

Kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyeti!

Kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyeti, 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Alınmaması Gereken Harçlar ve Ücretler kapsamında açıklanıyor. Peki, kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyetleri nelerdir?

TL mevduata dönüşümde kur farkı Haberi

TL mevduata dönüşümde kur farkı

Türk Lirası mevduata dönüşümde kur farkı ve altın kazançlarına kurumlar vergisi istinası getiriliyor.

Anadolu Ajansı  muhabirinin Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan edindiği bilgiye göre, kurumlar vergisi mükellefleri, 31 Aralık 2021 tarihli bilançolarında bulunan yabancı paralarını Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) düzenlemeleri çerçevesinde TL'ye dönüştürmeleri durumunda bu suretle açılacak Türk Lirası mevduat ve katılım hesaplarında en az üç ay vadeli şekilde değerlendirebilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu taslak dahilinde kur değerlemesi sonucu hesaplanan kur farkı kazançları kurumlar vergisinden istisna edilmiş olacak.

Vade sonunda elde edilen faiz ve kar payları da kurumlar vergisinden istisna olacak.

Açıklanan detaylara göre, TL'ye dönüştürme işleminin 17 Şubat 2022'ye kadar gerçekleştirilmesi halinde, 2021 yılı son geçici vergi dönemi için de bu istisnadan...