19 / 04 / 2024

TMMOB İstanbul Şubesi kanal istanbul

TMMOB İstanbul Şubesi kanal istanbul

Kanal İstanbul’un birçok açıdan ciddi tahribatlara sebep olacağını ileri süren Çevre Mühendisi Raşit Deniz, kanalla, İstanbul’un bağrına son hançerin saplanacağını söyledi. 

TMMOB İzmir Şubesi'nden Kültürpark açıklaması!

Kültürpark planına karşı açıklama yapan TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nden, projeyi savunan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterildi.

İstanbul TMMOB Şehir Plancıları Odası Üye Buluşması 9 Aralık'ta!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi 9 Aralık 2018 Pazar günü Kahvaltılı Üye Buluşması düzenleyecek...

Nilüfer Arena'ya TMMOB Bursa Şubesi'nden tepki!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi, Nilüfer Belediyesi'nin Odunluk bölgesinde yap-işlet-devret modeliyle hayata geçireceği Nilüfer Arena'nın yeni bir rant kapısı olduğunu ileri sürdü.

Bergama Belediyesi TMMOB İzmir şubesi ile protokol imzaladı!

Bergama Belediyesi, TMMOB İzmir Şubesi ile ilçedeki asansörlerin periyodik kontrollerine ilişkin protokol imzaladı, protokol Bergama Belediye Başknı Mehmet Gönenç ile TMMOB İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Melih Yalçın arasında imzalandı.

Eyüp Belediyesi TMMOB ile işbirliği yapacak!

Eyüp Belediyesi ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi aralarında “Sağlıklı Kentleşme ve Nitelikli Yapılaşma İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü”, Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından imzalandı

Kadıköy Belediyesi ile TMMOB arasında işbirliği protokolü!

Kadıköy Belediye Başkanlığı ile TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi arasında sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma için yapılan; Sağlıklı Kentleşme ve Nitelikli Yapılaşma İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü imzalandı.

TMMOB İzmir Şubesi'nden metro açıklaması!

TMMOB İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacaner Ermin, Büyükşehir'e metronun incelenmesi için başvuruda bulunduk ancak izin verilmedi. Yapımı sırasında meydana gelen sakıncaları göremedik" dedi

TMMOB'dan Sevda Tepesi açıklaması!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, Sevda Tepesi ve Şişli Meslek Lisesi arazisini yapılaşmaya açan imar planlarının İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini açıkladı. AVM ve rezidans tarzı yapılaşmaya açılması öngörülüyordu.

Söğüt Otelcilik Turizm Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Söğüt Otelcilik Turizm Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Serdar Erim Şube Müdürlüğü tarafından 700 bin TL'lik sermaye bedeli ile 1 Ekim'de Fatih'te kuruldu.

AMT Kafe Hediyelik Eşya Emlak Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

AMT Kafe Hediyelik Eşya Emlak Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Ahmet Ulucay Şube Müdürlüğü'nde 100 bin TL'lik sermaye ile 29 Eylül'de kuruldu.

AK-PAZ Dayanıklı Tüketim Malları İthalat İhracat Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

AK-PAZ Dayanıklı Tüketim Malları İthalat İhracat Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Ful Över, Ziynet Lale Sevgen, Bahar Akıngüç Günver tarafından 24 Eylül'de kuruldu.

Hempa Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Hempa Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Haluk Bilican Şube Müdürlüğü'nde 50 bin TL'lik sermaye ile 24 Eylül'de Esenyurt, Fatih Mahallesi'nde kuruldu.

Boğaziçi Kent Yapı Turizm İnşaat Taşımacılık Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Boğaziçi Kent Yapı Turizm İnşaat Taşımacılık Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Cengiz Ünal, Bekir Uluçay Şube Müdürlüğü'nde 1 milyon TL'lik sermaye ile kuruldu.

TMMOB İstanbul Şubesi kanal istanbul Haberi

TMMOB İstanbul Şubesi kanal istanbul

Planlanan Kanal ve yenişehir projelerinin ilk adımının 3’üncü havalimanı ve 3’üncü köprü projeleri belirten Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Raşit Deniz, bu projelerin ortak özelliklerinin İstanbul’u megakent haline getirmek ve şehrin yeşil, sulak ve tarım alanlarını ranta açmak olduğunu belirtti.

SU HAVZALARINDAKİ TAHRİBAT ARTACAK

Evrensel'de yer alan habere göre; projenin hayata geçirilmesi durumunda su havzalarındaki tahribatın artacağı uyarısını yapan Deniz, “Kanal İstanbul’u betonlaştırma ve inşaat üzerinden rant yaratma, ekonomiye imkan ve para girişi sağlama üzerine kurulu bir proje olarak görüyoruz. Bununla Kuzey Ormanları ekosistemine inanılmaz zararlar verildi, verilecek. Yapılmak istenen kanalı aynı zamanda İstanbul’un böğrüne saplanmak istenen son hançer olarak görüyoruz. Bunun nedeni ise yapılan projelerin bölgenin ekolojik döngüsüne verdiği zararlar”...