24 / 04 / 2024

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi

Mimarlar Odası'ndan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a cevap verdi

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Zorlu Gökdelen projesinde sular durulmuyor! TMMOB Mimarlar Odası'ndan projesinden vazgeçin çağrısı!

Tartışmaların göbeğinde olan Zorlu projesinde sular durulmuyor. TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, projeden vazgeçin çağrısında bulundu.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

 Mimarlar Odası'nın raporundaki korkunç gerçek… 10 milyondan fazla yapı depremde yıkılabilir!

Kahramanmaraş depremi hakkında TMMOB Mimarlar Odası’nın hazırladığı raporda, depremde ağırlıklı olarak yeni binaların yıkıldığı vurgulandı. Rapora göreTürkiye’de 10 milyondan fazla yapı depreme karşı dayanıksız.

TMMOB İçmimarlar Odası 26. Olağan Genel Seçimleri gerçekleşti!

İçmimarlar Odası 26. Olağan Genel Kurul seçimleri gerçekleştirildi. Söz konusu seçimlerde 26. Olağan Yönetim, Onur, Denetleme Üyeleri ile TMMOB Yönetim Kurulu, Yüksek Onur Kurulu ve Yüksek Denetleme Kurulu üyeleri belli oldu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden 'Ayasofya' açıklaması!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasıyla ilgili kararı, “Ayasofya’nın müze statüsünün ortadan kaldırılması Atatürk’ün imzasının, Cumhuriyet modernitesinin, kültürün evrenselliğinin reddi anlamındadır” şeklinde değerlendirdi.

Diyarbakır Mimarlar Odası'ndan 'Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulsun' çağrısı!

TMMOB’a bağlı Diyarbakır Mimarlar Odası, koronavirüs salgını sürecinde şantiyelerde gerekli önlemlerin alınmadığına dikkat çekerek, devam eden çalışmaların toplum ve kent sağlığı açısından durdurulması yönünde çağrıda bulundu...

Kadir Albayrak'tan Mimarlar Odası'na ziyaret!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak TMMOB Mimarlar Odası Tekirdağ Temsilciliğini ziyaret etti.

Osman Zolan'a Mimarlar Odası'ndan ziyaret!

Bir süre önce göreve başlayan TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı M. Serdar Alayont ve yönetim kurulu üyeleri, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı makamında ziyaret etti. 

Tülin Gazi İçmimarlar Odası İzmir Şubesi başkanı oldu!

TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurul seçimleri tamamlandı. TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi'nin yeni başkanı Tülin Gazi oldu. 

Mimarlar Odası'ndan imar yönetmeliği eleştirisi!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, son yıllarda çıkarılan imar yönetmeliklerindeki 'karmaşanın', sektörde problem oluşmasına neden olduğunu söyledi.

TMMOB peyzaj mimarları odası ana yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB peyzaj mimarları odası ana yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 10 Ocak 2017 tarihinde 29944 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMMOB mimarlar odası ana yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

TMMOB mimarlar odası ana yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Haberi

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi

DÜZELTME
"Müvekkil Oda, Anayasa'nın 135'inci maddesi anlamında faaliyet sürdüren kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur.

Müvekkil Oda, Anayasal yükümlülüğü gereği sürdürdüğü mücadele nedeni ile haksız, dayanaksız ve hukuka aykırı nitelemelerle pek çok kez karşılaşmıştır.

Ancak; şehircilik ilkelerine ve hukuka aykırı işlemleri, eylemleri nedeni ile "nizalı" bulunduğu bir kurumun, bizzat Başkanı tarafından kamuoyu önünde küçük düşürülmeye çalışılması ender rastlanır bir durumdur.

Toplu Konut idaresi Başkanı  Erdoğan Bayraktar'ın 11.10.2009 tarihinde gazetenizde yayınlanan beyanları, gerçeklere aykırı olması bir yana akıl ve mantık dışıdır.

Müvekkil Oda'nın, Toplu Konut İdaresi'nin şehircilik ilkelerine, hukuka aykırı işlem ve eylemleri ile ilgili olarak açtığı onlarca davanın önemli çoğunluğu mahkemeler tarafından kabul edilmiştir.

Diğer bir söyleyişle, kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olan Müvekkil Oda, Toplu Konut Idaresi'nin işlem ve eylemlerinin hukuka uygunluğunun denetimi...