25 / 04 / 2024

TMMOB onay süreci

TMMOB onay süreci

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'ne bağlı odaların yönetim kurulu başkanları Taksim Hill Otel'de, TMMOB'a ve meslek alanına müdahele eden 'Torba Yasa' ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün onay süreci ile ilgili basın toplantısı düzenledi...

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

TOKİ Tunceli Mazgirt başvuru süreci bugün başlıyor!

TOKİ Tunceli Mazgirt başvuru süreci bugün başlıyor. Tamamı 2 oda 1 salon konutlardan meydana gelen projede 301 TL'lik aylık taksitlerle ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Balıkesir Balya başvuru süreci yarın sona eriyor!

TOKİ Balıkesir Balya başvuru süreci yarın sona eriyor. Talep örgütlemesi yöntemiyle geliştirilen projede 87,2 metrekare büyüklüğe sahip konut seçenekleri sunuluyor.

Kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Bir yapının riskli olduğu tespitinin Bakanlıkça belirlenen kurum ve kuruluşlar tarafından yapıldıysa bina kentsel dönüşüm sürecine giriyor. Peki, kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Nevşehir Ürgüp 1. Etap Toplu Konut teslim süreci bugün sona eriyor!

Toplam 518 adet dairenin teslimlerinin yapılacağı projede teslim dönemi 1 Eylül 'de başlamıştı. Nevşehir Ürgüp 1. Etap Toplu Konut teslim süreci bugün sona eriyor.

Ege Yapı Kağıthane'de ön talep süreci devam ediyor!

Daire seçeneklerinin 1+1'den 4+1'e kadar yer aldığı projede ön talep süreci devam ediyor. Ege Yapı Kağıthane'de satış sürecinin Eylül'de başlaması planlanıyor.

Kaçak inşaatı uygun hale getirme süreci!

Kaçak inşaatın belirlenmesi halinde, tespit tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yapının ruhsatlandırılması gerekiyor. İşte, kaçak inşaatı uygun hale getirme süreci!

Gayrimenkul değerleme süreci!

Konut kredisi kullanarak, gayrimenkul sahibi olacakların satın almak istedikleri gayrimenkulün değerinin tespit edilmesi gerekiyor. İşte, gayrimenkul değerleme süreci!

Dap Yapı İstmarina'da ofislere ön talep süreci başladı!

Kartal'da Dap Yapı, TOKİ iştiraki Emlak Konut işbirliği ile hayata geçirilmekte olan İstmarina projesinde yer alan ofisler için ön talep süreci başlıyor.

Seba Gacemer: Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı!

Seba Gacemer, “Yabancı alıcı da istikrar istiyor, yerli alıcı da belirsizlikten endişeli. Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı. Konut sektörünün omzunda çok yük var. Hükümet bir şekilde bu süreçten sonra kurulmalı” diye konuştu.

Nazım imar planı yapım süreci!

Nazım imar planında bölgenin kadastral durumu inceleniyor. Yapılan tespitler ve değerlendirmeler sonucunda rapor hazırlanıyor. İşte, nazım imar planı yapım süreci!

Riskli yapı tespit süreci!

Riskli Yapı Raporu almak için bina maliklerinden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı yeterli oluyor. Apartmanlarda karar almaya gerek bulunmuyor. İşte, riskli yapı tespit süreci!

Çed raporu hazırlama süreci!

Şehirlerde gerçekleştirilen projelerin, proje gerçekleşmeden projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği sürece çed süreci deniyor. İşte, çed raporu hazırlama süreci!

TMMOB onay süreci Haberi

TMMOB onay süreci

TMMOB adına basın açıklaması yapan, Makine Mühendisleri Odası (MMO) Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, Cumhurbaşkanı TMMOB ve bağlı odaların anayasal yetkilerini ortadan kaldıran düzenlemeyi onaylamaması gerektiğini belirtti. 


Çakar şunları söyledi; "AKP iktidarı tarafından üç yıl önce ve bir gece yarısı operasyonuyla ve yine bir 'torba yasa' içinde yapılan değişiklikle, TMMOB'u otoriter bir tarzda vesayet altına alma yönünde adımlar atılmış, bütün ülkeyi ranta dayalı bir şekilde imara açma politikaları kapsamında yeni yasa ve yönetmelik değişiklikleri yapılmıştır." "Bizi durduramayacaklar" diyen Ali Ekber Çakar, "Odalar ve TMMOB, tam birlik içinde kamu halk çıkarları mühendislik, mimarlık, şehir plancılığının bilimsel teknik gerekleri doğrultusundaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. 

Basın açıklamasının ardından TMMOB'a bağlı oda başkanları ve temsilcileri "TMMOB susmaz, susturulamaz" sloganıyla Gezi Parkı'nı ziyaret...