24 / 04 / 2024

toki devir şartları

toki devir şartları

TOKİ, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı, özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşudur. Peki TOKİ'nin ürettiği yapılardan hak sahibi olan bir kimse konutunu devredebilir mi? İşte TOKİ devir koşulları...

TOKİ devirleri nasıl oluyor?

TOKİ projelerinden konut alan kimselerin konutlarını nasıl devredebilir? TOKİ konutlarının devir şartları alt gelir grubu ve yoksul grubu olmak üzere iki şekilde açıklanıyor. İşte TOKİ devir şartları...

TOKİ faizsiz konut kredisi başvuru şartları!

Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan konutlarla dar gelirli aileler başta olmak üzere pek çok vatandaş uygun fiyatlı ev satın alma imkanına sahip oluyor. Vatandaşlara kurum tarafından belirli şartlarda faizsiz konut kredisi de veriliyor. Peki, TOKİ faizsiz kredi başvuru şartları nelerdir?

TOKİ'den ev almak için gerekli başvuru şartları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından son 10 yıl içerisinde 538 bin adet konut yapılırken, 82 bin konutun inşaatı ise devam ediyor. Peki TOKİ’den nasıl ev sahibi olunur? TOKİ başvuruları nasıl yapılır? İşte TOKİ’den ev almak için gerekli başvuru şartları…

Konya Ereğli TOKİ başvuru tarihleri ve şartları!

Konya Ereğli TOKİ başvuru tarihleri ve şartları haberimizde yer alıyor. Projede toplam 11 adet konut bulunuyor.

TOKİ'den kurasız ev almanın şartları neler?

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenler vatandaşlar şartları ve satışa sunulan evlerin hangi illerde olduğunu araştırmaya başladı. İşte tüm merak edilenler...

TOKİ konutları başvuru şartları neler? 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ)  gelir seviyesi düşük vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için uygun fiyatta konut satışı kampanyası başlatmıştı. TOKİ, en düşük 83 bin liraden başlayan fiyat ve 348 liralık taksit imkânları veriyor. Peki TOKİ konutları başvuru şartları neler? 

TOKİ dar gelirli ve emekli başvuru şartları 2019!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hayata geçirdiği projelere başvuru yapacak alt gelir grubu ve emekli vatandaşlarda bazı şartlar aranıyor. İşte TOKİ dar gelirli ve emekli başvuru şartları 2019...

TOKİ dar gelirli başvuru şartları neler?

81 proje için başvuruları alan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, en ucuzu 83 bin TL 'den vatandaşları ev sahibi yapıyor. Peki TOKİ dar gelirli başvuru şartları neler?

TOKİ indirim kampanyası başvuru şartları nelerdir?

TOKİ indirim kampanyasının tüm detayları araştırılmaya başlandı. TOKİ evleri başvuru şartları nedir? TOKİ indirim kampanyasına nasıl başvurulur?

TOKİ Ankara İncek 2. Etap başvuru şartları nedir?

TOKİ Ankara İncek 2. Etap başvuru şartları nedir sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Proje için başvuru dönemi bugün itibariyle başladı.

TOKİ dar gelirli konut başvuru şartları neler? 

TOKİ uygun fiyat ve ödeme kolaylığı ile milyonlarca vatandaşın ev sahibi olma hayalini gerçekleştiriyor. Peki TOKİ dar gelirli konut başvuru şartları nelerdir?

TOKİ dar gelirli konut başvuru şartları nelerdir?

Türkiye'nin farklı yerlerinde uygun fiyat ve ödeme kolaylığıyla binlerce vatandaşı ev sahibi yapan TOKİ dar gelirli vatandaşları 388 TL taksitle ev sahibi yapıyor. Peki TOKİ dar gelirli konut başvuru şartları nelerdir?

TOKİ alt gelir grubu başvuru şartları neler? 

TOKİ dar gelirli vatandaşların ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmeye devam ediyor. TOKİ dar gelirliler için ucuz konut ilanlarını yayımladı. Peki TOKİ alt gelir grubu başvuru şartları neler?  

TOKİ alt gelir grubu başvuru şartları nelerdir?

TOKİ'den dar gelirlilere asgari ücretle çalışanlara emeklilere, dar gelirlilere büyük müjde geldi. TOKİ alt gelir grubu konut projelerinde sadece 13 bin lira peşinatla ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. TOKİ alt gelir grubu başvuru şartları nelerdir?

toki devir şartları Haberi

toki devir şartları

TOKİ devir koşulları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ),  Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı, özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşudur.


TOKİ’den konut edinmenin ön koşulu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. İdaremizin önceliği, “mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan” yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretmektir. 


TOKİ’nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılmaktadır. Bu nedenle, konutlara başvuru ve ödeme koşulları gelir düzeylerine göre farklılıklar içermektedir. Peki TOKİ'den hak sahibi olan bir kimse konutunu devredebilir mi?


TOKİ devir koşulları..


ALT GELİR GRUBU

OTURMA KOŞULU ve DEVİR İŞLEMLERİ ;

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.


Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet...