20 / 04 / 2024

toki engelli hakları

toki engelli hakları

TOKİ evlerine başvuru koşulları, gelir grubuna göre değişkenlik gösteriyor. TOKİ'de özürlü vatandaşlar içinde bazı olanaklar bulunuyor. Peki, özürlülerin TOKİ hakları nelerdir? İşte TOKİ özürlü hakları..

TOKİ'den 'uyarlanabilir' konut müjdesi! Engelli vatandaşlar için adım atıldı! Uygun ödeme şeçenekleri sunulacak! 

Hükümet engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak amacıyla TOKİ eliyle ‘uyarlanabilir’ konut inşa edecek. İşte TOKİ 'uyarlanabilir' konut ile ilgili detaylar...

98 engelli raporu olan biri araç alımında yüzde kaç indirim alır?

Engelli vatandaşlar, ÖTV’siz araç alma haklarına sahiptir. Bu doğrultuda engelli bireyler araç alımına dair bazı sorular soruyor. İşte detaylar!

Engelli memurlardan TOKİ konutları için faizsiz kredi talebi!

Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Eşref Karaaslan, engelli kamu görevlilerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarından satın almaları durumunda tek konut için faizsiz kredi kullandırılmasını istedi.

2022 engelli araç fiyatları ne kadar? 2022 engelli araç limiti ne olur?

Engelli bireylerin ÖTV’siz araç satın alma hakları vardır. Bu durumda engelli vatandaşlar, 2022 engelli araç limitinin değişip değişmediğini araştırıyor.

Engelli TOKİ başvurusu nasıl yapılır? TOKİ engelli başvuru şartları nelerdir?

TOKİ ucuz konut başvurularına dair detaylar merakla araştırılmaya devam ediliyor. Engelli TOKİ başvuruları da araştırılan konular arasında bulunuyor. İşte detaylar!

TOKİ engelli başvuruları için bugün son gün! Kira öder gibi 3+1 ev fırsatı!

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bitlis'teki engelli projesi için başvurular bugün sona eriyor.

TOKİ engelli başvuruları başladı! 180 ay vadeyle kira öder gibi 3+1 konut fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis projesi için başvurular bugün başladı. Projeden en az yüzde 40 engelli vatandaşlar konut alabilecek.

Evi olmayan engelli ve gazilere TOKİ'den bedava ev!

TBMM'ye sunulan 2985 Sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında engelli olan harp veya vazife malulü olanlara bir konut ile sınırlı olmak kaydıyla beyan ettikleri yerde konut verilmesi amaçlanıyor.

TOKİ engelli vatandaşlara ayrıcalık tanıyor mu?

TOKİ, alt gelirli, orta gelirli, şehit ailelerini, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri, engelli vatandaşları ve emekli vatandaşları ev sahibi yapıyor. Peki TOKİ engelli vatandaşlar için konut satışlarında ayrıcalık tanıyor mu?

TOKİ'den engelli vatandaşlara ayrıcalık!

TOKİ’den ev almak isteyen engelli vatandaşlar Engelli vatandaşlar için konut satışlarında ayrıcalık tanınıyor mu? Engelliler TOKİ kuralarına ne kadar katılabilir? sorularını araştırıyor.

TOKİ 50 bin konut engelli başvuruları başladı!

TOKİ’nin 67 ilde satışa çıkardığı 50 bin ucuz sosyal konut için başvurular devam ediyor. Ucuz konut hakkından yararlanmak isteyen engelli vatandaşlar bugünden itibaren bankalara başvuru yapabilecek.

TOKİ Kayaşehir Engelli Grubu kura sonucu 2018!

TOKİ Kayaşehir Engelli Grubu kura sonucu 2018 açıklandı. 605 dairenin yer aldığı projede engelli vatandaşlar için kura sonuçları netleşti. İşte isim listeleri...

TOKİ Kayaşehir Engelli Grubu kura sonuçları açıklandı!  

TOKİ Kayaşehir kura çekilişi saat 10:00'da başladı. Toplamda 605 daireden meydana gelen projede engelli vatandaşlara ayrılan daireler için kura çekilişi sonuçları açıklandı.

toki engelli hakları Haberi

toki engelli hakları

TOKİ özürlü hakları!

TOKİ, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı, özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşu olup; kısıtlı gelire sahip olan kimselerin ev sahibi olmalarını amaçlıyor ve bu amaç doğrultusunda evler üretiyor.


TOKİ evlerine başvuru koşulları, gelir grubuna göre değişkenlik gösteriyor. TOKİ'de özürlü vatandaşlar içinde bazı olanaklar bulunuyor. Peki, özürlülerin TOKİ hakları nelerdir?


TOKİ başvuru şartlarına uygun olan; 

1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerinin” ,

2. Kategori olan “Istiklal Savaşı Gazisi,  Kore Gazisi , Kıbrıs ve Vatani Hizmet Gazilerinin” ,

3. Kategori olan “En az %50 Özürlü Vatandaşlarımızın”

4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının”

Başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul ediliyor.


Özürlü vatandaşlarımız, Özürlüler İdaresi tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az %...