23 / 04 / 2024

toki kime bağlıdır

toki kime bağlıdır

Konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması için kurulan; yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üreten TOKİ'nin sahibi kim?

Kira gelirinde hangi giderler düşürülebiliyor? Ev sahipleri dikkat: 1 Mart'ta resmen başlıyor!

Milyonlarca konut sahibini ilgilendiren kira geliri beyanname dönemi başlıyor. Peki kira gelirinde hangi istisnalar var? Hangi harcamalar kira gelirinden düşürülebilir? İşte ev sahiplerinin merak ettiği o soruların yanıtları...

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım'da başlıyor! Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak!

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım 2023 tarihinde resmen başlıyor... Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak... Acil bakın...

Bankada doları olanlara kötü haber! Ekonomist Selçuk Geçer doların nasıl düşürüleceğini açıkladı!

Ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin dolar kuru için yeni bir planı olduğunu ve doların nasıl düşürüleceğini açıkladı. Özellikle bankada doları olanlara seslenen Geçer, bu işten en çok zararlı çıkanların onlar olacağını söyledi.

İkinci el ve sıfır konut ve araç satışı yapacaklar dikkat! İlan sitelerine sil baştan düzenleme! 1 Kasım’da başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki günlerde açıklamalar üzerine 1 Kasım tarihinden itibaren sıfır ve ikinci el ilan sitelerinde yeni dönem başlıyor. Erdoğan, 100 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacağını belirtmişti. Peki, ilan sitelerinde yeni süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar...

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Bankada param varsa evde bakım maaşı kesilir mi? İşte yanıtlar!

Evde bakım maaşının alınması belli şartlara bağlıdır. Maaş almak için başvuru yapacak kişiler, “Bankada param varsa evde bakım maaşı kesilir mi?” sorusunun yanıtı aramaktadır. İşte detaylar!

Gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? 

Türkiye gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri sürdürülebilir, sağlıklı ve mutlu bir gelecek ve ortak yarar adına 6. defa RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda toplandı. Peki gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? İşte ayrıntılar...

Aile destek ödemeleri aralık ayının kaçında yatıyor? Aile destek parası nereye yatıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyacı olan vatandaşlara belli bir ödeme tablosu çıkarmıştır. Bu destek ödemeleri bazı şartlara bağlıdır. İşte Aile destek ödemelerine dair araştırılanlar!

Doğalgaz nasıl daha az yakar? Doğalgaz nasıl yakılmalıdır?

Doğalgaz faturaları nasıl düşürülür, Doğalgaz nasıl daha az yakar, Doğalgaz nasıl yakılmalıdır? Bu sorular havaların soğuması ile birlikte şu aralar sıklıkla soruluyor. İşte detaylar!

23 Ekim 2022 evde bakım maaşı yattı mı? İşte 23 Ekim 2022 evde bakım maaşı yatan iller!

Evde bakım maaşının alınması bazı kriterlere bağlıdır. Evde bakım maaşını alan kişiler, ödemelerin yatırılıp yatırılmadığını sorguluyor. İşte 23 Ekim 2022 evde bakım maaşı yattı mı? sorusunun yanıtı!

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlara bağlıdır. Vatandaşlar Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

D&R’da tüm elektronik ürünlere özel indirim başladı! D&R 13 Eylül 2022 fiyat listesi…

Kültür, sanat ve eğlence dünyasına ait pek çok içerik ve ürünleri bulabileceğiniz D&R’da okula dönüş kampanyasına ek tüm elektronik ürünlerde indirim başladı.

Kıdem tazminatına zam geldi! 2022 yılı kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu?

EYT için geri sayım başlarken en kıymetli özlük haklarından biri olarak bilinen kıdem tazminatı hesabı da önem kazandı. Peki, kıdem tazminatı nedir? Hangi şartlarda alınır? Nasıl hesaplanır? Tavanı neye bağlıdır? Ödeme süresi nedir?

toki kime bağlıdır Haberi

toki kime bağlıdır

TOKİ'nin sahibi kim?

T.C Başbakanlık Toplu Konu İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye'de “mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan” yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretmeyi amaçlıyor.


TOKİ, hızlı nüfus artışı ve hızlı kentleşme sebebiyle oluşan konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması için kurulmuştur. 


TOKİ, adın da belli olacağı üzere devlet kurumu olup, idarenin görevlerinin başında "Devlet garantili ve garantisiz iç ve dış tahviller ile her türlü menkul kıymetler çıkarmak; Yurt içi ve yurt dışından, Toplu Konut İdaresi'nce kullanma alanlarında yararlanmak üzere kredi almaya karar vermek; Konutların finansmanı için bankaların iştirakini sağlayacak tedbirleri almak, bu amaçla gerektiğinde bankalara kredi vermek, bu hükmün uygulanmasına ilişkin usulleri tespit etmek" geliyor.


Devlete ait bir kurum olan TOKİ'nin şuandaki idare...