29 / 03 / 2024

toki müteahhitleri çatısı altına mı alıyor

toki müteahhitleri çatısı altına mı alıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, kısa ve orta vadede TOKİ'nin bir çatı örgüt olarak sektörün yurt dışına açılmasına öncülük etmek istediklerini belirtti.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çatısı çöktü!

Ankara'da inşaat çalışması nedeniyle 8 katlı Açelya Apartmanı'nın temelinde kayma oluşması sonucu boşaltılmıştı. Kontrollü yıkımına başlanan apartmanın çatısı büyük bir gürültüyle çöktü. Düşen parçalar sonucunda çalışmalara ara verildi.

Türk müteahhitleri yurt dışında 14,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden Türk müteahhitleri, koronavirüs pandemisine rağmen geçtiğimiz yurt dışında 14,4 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi.

Türk müteahhitleri için Ukrayna fırsatı!

Ukrayna 5 yılda 25 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapacak. Ülke inşaat malzemeleri üreticileri ve ihracatçıları ile Türk müteahhitleri açısından ciddi bir fırsat oluşturuyor.

Dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüme ilişkin yapılan düzenlemelerle ilgili olarak, "Kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık. Kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına tamamlama sigortası zorunluluğu getirdik" dedi.

Zorlu Center'da bir kafenin çatısı çöktü! 

İstanbul Zincirlikuyu'da bulunan Zorlu Center'da bir kafenin çatısı çöktü. Bilinmeyen bir nedenle çöken çatı, kafedeki müşterilerin yaralanmasına sebep oldu...

Şişli'de çatısında çökme meydana gelen bina mühürlendi!

Şişli Gülbağ Karanfil Sokak'ta çatısı çöken 6 katlı bina mühürlendi. Mühürlenen binada oturan vatandaşlar tahliye ediliyor.

Kapaklı Belediye Meclisi'nden müteahhitleri sevindiren karar!

Tekirdağ Kapaklı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumunda müteahhitleri sevindiren karar çıktı.

Endonezya'da AVM'nin çatısı kasabaya dönüştürüldü!

Kalabalık nüfusun yerleşim sorununa çözüm bulmakta zorlanan Endonezya Jakarta'da alışveriş merkezinin çatısı kasabaya dönüştürüldü. 

Binali Yıldırım, Kapalıçarşı çatısında restorasyonu inceledi!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Kapalıçarşı’nın çatısına çıkıp restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Sıradışı Geri Dönüşüm Ve Atık Değerlendirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sıradışı Geri Dönüşüm Ve Atık Değerlendirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Özalp tarafından kuruldu. 

toki müteahhitleri çatısı altına mı alıyor Haberi

toki müteahhitleri çatısı altına mı alıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, kısa ve orta vadede TOKİ'nin bir çatı örgüt olarak sektörün yurt dışına açılmasına öncülük etmek istediklerini belirterek, "TOKİ burada bir öncü kuruluş olarak müteahhitlik sektörüne de yurt dışı çalışmalarında ivme kazandıracak. Sistem için yasal düzenleme gerekiyor. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor" dedi.


Turan, TOKİ Başkanlığında İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.İnşaat sektörünün en önemli ayaklarından birinin ve sektörün itici gücünün müteahhitler olduğunu dile getiren Turan, Türkiye'de inşaat sektörünün sorunları bulunduğuna işaret etti. Turan, müteahhitlik alanında yeni bir yasa ihtiyacı bulunduğunu vurguladı.


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak, çok ciddi bir birikimleri olduğunu belirten Turan, "TOKİ olarak çok ciddi bir knowhowa sahibiz. Bu birikimi yabancı ülkelerle paylaşma arzusundayız....