24 / 04 / 2024

tokinin sahibi kimdir

tokinin sahibi kimdir

Konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması için kurulan; yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üreten TOKİ'nin sahibi kim?

Cem Okullu kimdir? Cem Okullu ne iş yapar?

TUKAŞ, Okullu Gıda Maddeleri İnşaat şirketi'nin sahibi Cem Okullu kimdir? Cem Okullu ne iş yapar?

Suphi Malgaz kimdir?

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili emniyette bilgi sahibi olarak veren ifade Suphi Malgaz kimdir? Suphi Malgaz hangi görevlerde bulundu?

İsmail Mert Fırat kimdir?

Fırat İnşaat'ın sahibi İsmail Mert Fırat kimdir? İsmail Mert Fırat daha önce hangi görevlerde bulundu? İşte İsmail Mert Fırat'ın biyografisi...

Victoria Yasemin Uras kimdir?

Paramount Hotel'in ilk sahibi Atilla Uras'ın kızı Victoria Yasemin Uras kimdir? Victoria Yasemin Uras daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Victoria Yasemin Uras'ın  biyografisi...

Atilla Uras kimdir?

Paramount Hotel'in ilk sahibi Atilla Uras kimdir? Atilla Uras daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Atilla Uras'ın biyografisi...

Muzaffer Yıldırım kimdir?

The Stay Otelleri'nin sahibi ve kurucusu Muzaffer Yıldırım kimdir? Muzaffer Yıldırım daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Muzaffer Yıldırım'ın biyografisi...

Ahmet Şimşek kimdir, ne iş yapar?

Özel Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları'nın sahibi olan Ahmet Şimşek kimdir? Ahmet Şimşek daha önce hangi görevlerde bulundu?

Recep Ercan Keskin kimdir?

Gayrimenkul ve akaryakıt sektöründe yoğunlaşan Keskin Şirketler Grubu'nun sahibi Recep Ercan Keskin kimdir?

Tekin Esen kimdir?

Eteksan Tekstil'in sahibi Tekin Esen, RTÜK tarafından satışa sunulan Kanlıca'daki Kartal Yuvası'nı satın aldı. Peki, Tekin Esen kimdir?

Çağlar Şendikici kimdir?

ACS Mimarlık'ın sahibi Çağlar Şendikici kimdir? Çağlar Şendikici bugüne kadar hangi mimarlık firmalarında hizmet verdi?

Ömer Saçaklıoğlu kimdir?

Ömer Saçaklıoğlu, Doğa Okulları’nın yüzde 100 hissesi için nihai satış anlaşmasını imzalayarak yeni sahibi oldu. Peki, Ömer Saçaklıoğlu kimdir?

Leyla Üstel Çağatay kimdir?

1991 yılından bu yana sahibi olduğu Paradiana Danışmanlık Organizasyon & Turizm Gayrimenkul Geliştirme ve Otel, Turizm Yatırımları Danışmanlığı’nda halen çalışma hayatına devam etmekte olan Leyla Üstel Çağatay kimdir?

Ali Yeşil kimdir?

Asya Termal Tesisleri'nin yeni sahibi iş adamı Ali Yeşil oldu. Peki, Ali Yeşil kimdir? Ali Yeşil bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Ali Yeşil, bugün hangi firmada çalışmalarına devam ediyor?

tokinin sahibi kimdir Haberi

tokinin sahibi kimdir

TOKİ'nin sahibi kim?

T.C Başbakanlık Toplu Konu İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye'de “mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan” yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretmeyi amaçlıyor.


TOKİ, hızlı nüfus artışı ve hızlı kentleşme sebebiyle oluşan konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması için kurulmuştur. 


TOKİ, adın da belli olacağı üzere devlet kurumu olup, idarenin görevlerinin başında "Devlet garantili ve garantisiz iç ve dış tahviller ile her türlü menkul kıymetler çıkarmak; Yurt içi ve yurt dışından, Toplu Konut İdaresi'nce kullanma alanlarında yararlanmak üzere kredi almaya karar vermek; Konutların finansmanı için bankaların iştirakini sağlayacak tedbirleri almak, bu amaçla gerektiğinde bankalara kredi vermek, bu hükmün uygulanmasına ilişkin usulleri tespit etmek" geliyor.


Devlete ait bir kurum olan TOKİ'nin şuandaki idare...