24 / 04 / 2024

tokyo Olimpiyat Stadyumu Tasarımı

tokyo Olimpiyat Stadyumu Tasarımı

Zaha Hadid 'in tasarladığı Japon Ulusal Stadyumu tasarımı aralarında Toyo Ito, Sou Fujimoto, Kengo Kuma ve Riken Yamamoto 'nun bulunduğu mimarların itirazı ile karşılaştı.

Senegal Olimpiyat Stadyumu’nun tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık’tan!

Dakar’ın spor altyapısında bir amiral gemisi olacak Senegal Olimpiyat Stadyumu’nun tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yapılacak. 

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun son hali mest etti!

İstanbul’un önemli stadyumlarından olan Atatürk Olimpiyat Stadı, 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finaline hazırlanıyor. Stat, hibrit çim ile yenilenen saha zemini, ışıklandırma sistemi ve modern soyunma odalarıyla mest etti.

Tokyo'daki 336 milyon dolarlık yeni tesis açıldı! 

Olimpiyat Oyunları için hazırlıklarına devam eden Tokyo'da, 336 milyon dolara mal olan yeni tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Astana antrenman için Olimpiyat Stadyumu'nu kiraladı!

Şampiyonlar Ligi'nin son haftasında Avrupa Ligi'ne gidecek takımı belirleyecek olan G.Saray-Astana karşılaşması için Kazak ekibi, 9 gün önce İstanbul'a geldi... Antrenman için Olimpiyat Stadyumu'nu kiraladı.

Danfoss ile Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda 500 bin TL tasarruf sağlanacak!

Uluslararası futbol ve atletizm şampiyonalarının yapılabileceği; IAAF, FIFA ve IOC şartlarındaki İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun çim sahası Danfoss’a emanet.

Danfoss, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun zemin ısıtmasını üstlendi!

AVM ve otellerin ısıtma sistemlerini gerçekleştiren Danfoss’un Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın, Torku Konya Stadı’nın ardından Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun çim saha zemin ısıtmasını üstlendiklerini söyledi.

Tokyo Olimpiyat Stadı inşaat planında son durum!

Olimpiyat oylamasının finalinde İstanbul'u geçen Tokyo'da sıkıntı var. Önce 'şehir merkezinde' denilen tesisler 1 saatlik mesafeye taşındı.Ardından da 'çatının açılır kapanır olmasına gerek yok' kararı alındı. Şimdiyse yeni stadyum planından vazgeçildi.

Tokyo Olimpiyat Stadyumu inşaatı iptal mı edilecek?

Olimpiyat oylamasının finalinde İstanbul'u geçen Tokyo'da sıkıntı var. Önce 'şehir merkezinde' denilen tesisler 1 saatlik mesafeye taşındı.Ardından da 'çatının açılır kapanır olmasına gerek yok' kararı alındı. Şimdiyse yeni stadyum planından vazgeçildi.

ACO Bakü Olimpiyat Stadyumu'nun tercih edilen markası oldu!

Su yönetimi ve drenaj alanında dünya lideri olan ACO, 12-28 Haziran tarihleri arasında ilki gerçekleştirilen Bakü 2015 Avrupa Oyunları’na tecrübesi ve kalitesi ile imza attı.

Bakü Olimpiyat Stadyumu EAE Şirketler Grubu'yla aydınlanacak!

Avrupa ülkelerinin katılımıyla Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek olan 1. Avrupa oyunlarının açılış ve kapanış seramonilerinin yapılacağı 68,000 kişilik Bakü Olimpiyat Stadyumu’nun cephe aydınlatması, EAE Şirketler Grubu tarafından yapıldı.

Beşiktaş Kulübü'nden stat açıklaması!

Beşiktaş Kulübü, "2015-2016 sezonu planlamasında, Vodafone Arena'nın henüz inşaat halinde olması nedeniyle, prosedür gereği Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun gösterilmesi konusunda girişimlerimiz bulunmaktadır" açıklamasını yaptı. İşte ayrıntılar...

Levent Kafkaslı: Katar’da dünya kupalarının statlarını da inşa etmeye talibiz!

Bugüne kadar Azerbaycan’da 2 milyar dolarlık projeye imza atan Tekfen İnşaat, Baku Olimpiyat Stadyumu ve Socar Tower’ı şubatta teslim edecek. Katar’da dünya kupalarının statlarını da inşa etmeye talip olacakları belirtildi.

Bakü Olimpiyat Stadyumu Projesi’nin yalıtımında ODE ürünleri kullanıldı!

İlk kez Azerbaycan’da düzenlenecek Birinci Avrupa Olimpiyatları için 2015 yılı başında tamamlanması planlanan Bakü Olimpiyat Stadyumu Projesi’nin yalıtımında ODE ürünleri kullanılıyor.Proje, Azerbaycan petrol şirketi SOCAR tarafından finanse ediliyor.

tokyo Olimpiyat Stadyumu Tasarımı Haberi

tokyo Olimpiyat Stadyumu Tasarımı


Bilindiği gibi tasarım uluslararası bir yarışma ile elde edilmiş ve arasında Tabanlıoğlu Mimarlık'ın da bulunduğu 10 mimarlık ofisi finale kalmıştı. Japon mimarların Hadid'in tasarımına itiraz gerekçesi çok büyük ve başta Kenzo Tange'nin ikonik 1964 Olimpiyat Stadyumu olmak üzere çevresiyle çok uyumsuz olması.


Bu sebeple "Re-thinking the New National Olympic Stadium in the historical context of Gaien" isminde bir sempozyum bile düzenlemişler. 


Konuyla ilgili Architects' Journal dergisine konuşan Sou Fujimoto, "Umarım bu protesto başarılı olur ve tasarım bağlama bağlı olarak küçülür. Zaha Hadid ile kavga etmiyorum. Stadyum için yapılan yarışmada her şeyi değiştirmek mümkün değil ama tasarım daha iyi olabilir,"...