26 / 04 / 2024

Toplantı ve kongre turizmi

Toplantı ve kongre turizmi

Toplantı ve kongre turizmi otellerin doluluk oranını etkiliyor. Kapasite ve ziyaretçi sayısıyla turizm sektörünün büyüyen pazarları arasında toplantı ve kongre turizmi geliyor. 

Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek!

Türkiye'nin köklü lezzetlerini ve geleneksel tatlarını dünyaya tanıtan Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek.

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7 Kasım 2023'te kapılarını ziyaretçilerine açacak

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7-11 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuar, sektörün yerli ve yabancı paydaşlarını bir arada buluşturacak. İşte ayrıntılar...

Sağlık ve kongre turizmine ‘deprem’ darbesi! İstanbul otellerinde doluluk oranları yüzde 30 geriledi!

Kahramanmaraş deprem felaketlerinin ardından ülke genelinde yaşanan deprem korkusu turizm sektörünü de olumsuz etkiliyor. Özellikle sağlık ve kongre turizminde başı çeken İstanbul otellerinde doluluk oranları geçen yıllara göre önemli oranda azaldı.

Dünya'nın ilk Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi Ankara'da!

Ankara Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde Ankara'da 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi' gerçekleştirilecek. ATO Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek zirve 30-31 Mart'ta! İşte detaylar...

Ankara Sincan'daki kültür ve kongre merkezi inşaatının yüzde 60'ı tamam!

Ankara Sincan'daki kültür ve kongre merkezinin ihalesi 2018'de yapılmış ve 47 milyon TL bedelle bir firmaya verilmişti. Peki kültür merkezinin inşaatında son durum ne? Kültür merkezi ne zaman tamamlanacak?

Eva Seminer Toplantı Ve Ofis Salonları Kiralama Limited Şirketi kuruldu!

Eva Seminer Toplantı Ve Ofis Salonları Kiralama Limited Şirketi Şişli'de 15 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe Elerman Nemutlu, Ayşe Eser Ozar ve Vedat Erol ortaklığında kuruldu.

Sincan Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 30'u tamamlandı!

Sincan Belediyesi tarafından temeli Temmuz 2019'da atılan Ankara'nın en büyük Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 30'u tamamlandı. Sanatın ve kültürün merkezi olması planlanan kültür merkezinin kaba inşaatı tamamlandı.

Samsun Terme'ye otel ve kongre merkezi müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Terme'ye yeni müjdeler vererek, Belediye Hizmeti Binası, Kaymakamlık Kampüsü, Otel ve Kongre Merkezi inşa edeceklerini söyledi.

 MCS-Mühendis İnşaat'tan Tashkent Hilton ile Kongre Salonu projesi!

MCS-Mühendis İnşaat Yönetim imzasını taşıyan Tashkent City, Taşkent'in merkezinde 80 hektarlık alana konumlandırılmış bir mega kentsel dönüşüm projesidir. Projenin en önemli öğesi “Plot 5” adıyla anılan “Hilton Otel ve Kongre Merkezi” projesinin üzerinde yer aldığı parseldir...

Ankara'nın en büyük kültür ve kongre merkezinin temeli atıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada, Sincan'da inşa edilecek kültür ve kongre merkezinin Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyacağını belirterek, "Merkez, 25 bin 500 metrekarelik kapalı alanıyla Ankara'nın en büyük merkezi unvanını taşıyacak." dedi. 

Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi inşaatı hızlandı!

Akyurt'ta yapımı süren Başkent’in ekonomisi ve turizmine büyük katkı sağlaması planlanan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin inşaatı hızla sürüyor.

İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı Yapı Fuarı 18 Haziran'da!

Dünyada ilk 5’te yer alan Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 18-22 Haziran tarihleri arasında 42’nci kez kapılarını açacak.

Kuzey Ankara Merkez Camii ve Kongre Merkezi açılıyor!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı içinde inşa edilen “Kuzey Ankara Merkez Camii, Külliye, Otopark ve Kongre Merkezi” resmi açılış için gün sayıyor.

Toplantı ve kongre turizmi Haberi

Toplantı ve kongre turizmi

KONGRE ve toplantı turizmi gerek yüksek kapasitesi ve ziyaretçi sayısıyla gerekse sağladığı gelir nedeniyle turizm sektörünün en hızlı büyüyen pazarları arasında başı çekiyor. Toplantı ve kongre turizmi, otellerin yıllık gelirinin ve doluluklarının yüzde 25-35’ini oluşturuyor. 

Daha çok Avrupa ve Amerika pazarı çıkışlı yapılan kongre turizminde iki ya da üç gün konaklayan, ağırlıklı olarak erkek misafirlerin oluşturduğu bir profil söz konusu. Kongrelere gelir düzeyi yüksek işadamları ve yöneticilerin katılması ve kongre delegelerinin, turistlerden yaklaşık üç kat fazla harcama yapmaları kongre turizmini kârlı bir sektör yapmış durumda.

Uluslararası Kongre ve Konvansiyonlar Birliği (ICCA) tarafından açıklanan verilere göre, dünya genelinde 2016 yılında ICCA standartlarına uygun olarak toplam 12 bin 293 kongre gerçekleştirilmiş. ICCA 2016 yılı verilerine göre, ABD 934 kongre sayısıyla iünyada birinci sırada...