26 / 04 / 2024

Torba Kanunda neler var

Torba Kanunda neler var

Torba kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Torba kanun kapsamında birçok düzenlemeler yapıldı. Peki, Torba Kanun hayatımıza neler getirecek? İşte 10 soruda yeni Torba Yasa...

Torba Yasa Eylül 2014 Resmi Gazete'de yayımlandı!

Torba Yasa'da neler var? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Torba Yasa'yı onayladı mı? Torba Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Torba Yasa tam metni nerede? Torba Yasa metni Resmi Gazete'de çıktı mı?

2023 torba yasada neler var? Hangi yasa maddeleri torba yasada yer alıyor!

Torba yasası ile ilgili milyonlarca vatandaşın merak ettiği sorulara yanıt geldi. 18 maddelik torba yasa teklifi içreğinde hangi maddelerinin yer aldığı düzenleme tek tek kamuoyuna duyuruldu. Peki torba yasasıda neler var?

Torba yasada neler var? EYT 5 bin gün torba yasada olacak mı? İşte son gelişmeler!

Yeni torba yasa gündemdeki yerini alırken TBMM’ye sunulan torba yasa teklifi ile birlikte milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren pek çok konu sonuca bağlanacak. Gözler 18 maddelik torba yasanın detaylarına çevrildi.

Kredi kartı borcu olanlara müjdeli haber! Af geliyor! Torba Yasa’nın detayları neler?

Torba yasa ile birlikte kredi, kredi kartı, karşılıksız çek, protestolu senet gibi borçlarını ödemesini yapmayanlara sicil affı geliyor.  İşte detaylar…

Borçlar siliniyor! Torba yasada neler var? Elektrik faturası, doğal gaz faturası, KYK, icra borcu, yoksul, engelli…

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni torba yasa teklifi son zamanların en önemli gündem maddesi. Elektrik ve doğal gaz faturaları, KYK ve icra borçları için umutlandıran haber geldi. Borçlar silinecek mi? İşte detaylar…

Flaş düzenleme! 6 ay geri ödemesiz kredi fırsatı!

Yeni ekonomi paketinin yolda olduğunun bilgisi paylaşıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçen ay açıklanan reform takvimi doğrultusunda çalışmalara başladı. Peki yeni torba teklifte neler var? İşte detaylar…

Faizsiz finansman yasası ile neler değişecek?

Faizsiz konut sistemindeki düzenleme ile neler değişecek? Teklif, 3 ayrı kanunda değişiklik öngörüyor. İşte faizsiz finansman yasasının detayları...

Şehir Hastaneleri’nin yap-kirala-devret modelinin sözleşmeleri TBMM'de!

CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan ve görüşmeleri komisyonda tamamlanan Torba Kanunda Şehir Hastaneleri’nin yap-kirala-devret modelinin sözleşmelerini göremediklerini ve bu sözleşmelerin karanlık bir kuyu olduğunu ifade etti.

Torba Kanun teklifinden inşaat sektörüne neler çıkacak?

TBMM Meclisi 12 günlük aranın ardından yarın mesaiye başlıyor. 71 maddelik torba yasada inşaat ve gayrimenkul sektörünü yakından ilgilendiren birçok konu bulunuyor.

Torba yasadan müteahhit ve belediyelere neler çıktı?

‘Torba’ yasa teklifi, mega projelerden KİT’lere, İller Bankası’ndan belediyelere kadar kritik değişiklikler öngörüyor.

Torba Kanun emlak sektörüne neler getiriyor?

Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı. Kanun emlak sektörüne neler getirecek?

Torba Yasa Tasarısı neler getiriyor?

Birçok kanun ve kanun hükmünde kararnameye yeni düzenlemeler getirecek olan Torba Yasa Tasarısı'nda emlak sektörüne yönelik düzenlemelerde yer alıyor. Peki, Torba Yasa Tasarısı neler getiriyor?

Ekovilla Silivri'de 20 bin TL'ye anahtar teslim!

Torba kanunda KDV istisnasının yasalaşmasıyla yabancıya satış artırılmaya çalışılıyor. Yabancıya satışını belirleyen kısıtlamaların büyük çoğunluğu Ekovilla’yı etkilemiyor.

Torba yasada kentsel dönüşüm maddeleri!

TBMM'de kabul edilen Torba Yasada kentsel dönüşüm hakkında bazı düzenlemeler yapıldı. Peki, bu değişiklikler neler? İşte 2016 Torba yasada yer alan kentsel dönüşüm maddeleri..

Torba Kanunda neler var Haberi

Torba Kanunda neler var

10 soruda yeni Torba Yasa!

Torba Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Torba Kanun kapsamında birçok düzenlemeler yapıldı. Peki, Torba Kanun hayatımıza neler getirecek?


1. Torba Kanun ile İmar Kanunu'nda hangi değişiklikler yapıldı?

3194 sayılı İmar Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasına "Bina" tanımından sonra gelmek üzere su yolu tanımı eklendi.


2. Su yolu nedir?

Su yolu; imar planı kararıyla yapay olarak oluşturulan ve deniz araçlarıyla ulaşımın sağlandığı su geçididir.


3. Su yolu ne işe yarayacak?

Su yolu tanımı ile, su yollarına kanuni statü kazandırıldı. Böylece Kanal İstanbul ve diğer su yolları için yasal düzenleme getirilmiş oldu. Yapılacak su yoluna isabet eden Hazine ve özel idareye ait arazi ve arsaları, kamu gereksinimi ve kamu yararı nedeniyle belediye ile özel idarelerce satılamayacak, başka bir maksat...