16 / 04 / 2024

torba yasa değişiklik

torba yasa değişiklik

TBMM'de görüşülen Torba Yasa Tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Torba Yasa kapsamında kentsel dönüşüm uygulamalarında da birtakım değişiklikler yapıldı. Peki, Torba Yasa ile kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler nelerdir?

Müteahhitler fiyat düzenlemesinde değişiklik talep ediyor!

Müteahhitler, torba teklifte yer alan, 1 Mart 2023'ten önce ihalesi yapılmış olan yapım işleri fiyat düzenlemesinde değişiklik talep ediyor.

Netanyahu: Yahudi yerleşim birimlerinin ilhak planında değişiklik yapılmayacak!

İsrail Başbakanı Netanyahu, uluslararası kamuoyundan gelen tepkilere rağmen işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin "ilhak" planında değişiklik yapılmayacağını belirtti...

İmar kanununda değişiklik yapan yasa teklifi Anayasa'ya aykırı mı?

Cumhuriyet Halk Partisi, imar kanununda değişiklik öngören teklifin, imar planı değişikliklerinin taşınmazda meydana getirdiği değer artışı payının dağılımını düzenleyen 15. Maddesi’nin anayasaya aykırı olduğunu belirtti...

3 maddede İmar Kanunu Torba Yasa değişiklikleri!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi "3 maddede İmar Kanunu Torba Yasa değişiklikleri"ni kaleme aldı. İşte detaylar...

Kentsel Dönüşümde Torba Yasa Değişiklikleri 1.Bölüm!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için torba yasadaki kentsel dönüşüm değişikliklerini kaleme aldı. İşte Kurtuluş'un yazısı...

Damga Vergisi Kanunu'nda değişiklik tasarısı TBMM'de!

Yatırım, istihdam ve üretimin artırılması çalışmaları kapsamında, birçok sektöre vergi ve harç istisnası tanıyan Damga Vergisi Kanunu'nda değişiklik içeren yasa tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.

Yatırım teşvik sisteminde köklü değişiklik yapılacak!

TBMM’ye sunulan torba yasa ile teşvik sisteminde köklü bir değişiklik yapıldı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından teşvik edilmesine karar verilen bir yatırım, özel koşullarda, yer ve sektör kısıtlaması olmaksızın normal teşvik sistemi dışında teşvik unsurlarıyla desteklenebilecek.

İmar Kanunu'ndaki değişiklik kaçak yapının önünü açar mı?

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, İmar Kanunu'nda değişiklik öngören yasa taslağının, yargının yürütmesini durdurduğu kaçak yapıların, "kazanılmış hak" gerekçesiyle yasallaşmasının önünü açacağını söyledi.

Kiracı evde değişiklik yapabilir mi?

Kiraya konu olan ev üzerinde ev sahibi tarafından yenilik ve değişiklik yapılabiliyor. Peki, kiralanan evde yenilik ve değişiklik nasıl yapılır? Kiracı evde değişiklik yapabilir mi?

Uşak Seramik organizasyon şemasında değişiklik yapacak!

Uşak Seramik Sanayii A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada organizasyon şemasında değişiklik yapacağını bildirdi. Uşak Seramik Sanayii A.Ş tarafından yapılan açıklama haberimizin içinde yer alıyor.

ÇED muafiyeti getiren değişiklik Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu!

Geçtiğimiz yıl Çevre Kanunu’na geçici 3’üncü madde olarak konulan ve çok sayıda büyük projeye ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) muafiyeti getiren değişiklik Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yönetmeliği tam metni!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik, 4 Temmuz 2014 tarihinde 29050 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler..

Vergi Usul Kanunu'nda değişiklik yapıldı!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 431)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ( Sıra No: 436 ) Resmi Gazete'de Yayımlandı. İşte Vergi Usul Kanunu'nda yapılan değişiklik...

torba yasa değişiklik Haberi

torba yasa değişiklik

TBMM'de görüşülen Torba Yasa Tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Torba Yasa kapsamında kentsel dönüşüm uygulamalarında da birtakım değişiklikler yapıldı. Peki, Torba Yasa ile kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler nelerdir?


1. Riskli olmayan yapılar yıkılabilecek.


Riskli alan sınırları içinde olup, riskli yapılar dışında kalan diğer yapılardan uygulama bütünlüğü bakımından Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca gerekli görülenler, değerleme çalışmalarında yapının riskli olmadığı gözetilmek kaydıyla kentsel dönüşüm kanunu hükümlerine tabi olacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ veya idare, riskli alanlarda ve rezerv yapı alanlarında her türlü imar ve yapılaşma işlemlerini 2 yıl süreyle geçici olarak durdurabilecek. 


Uygulamanın gerektirmesi halinde imar ve yapılaşma işlemlerinin geçici olarak durdurulması 1 yıl daha uzatılabilecek.


2. Bakanlar Kurulu riskli alan kararı alabilecek.


Kamu düzeni ve güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu yerlerde; altyapı...