26 / 04 / 2024

torba yasa tasarısı 2017

torba yasa tasarısı 2017

Birçok kanun ve kanun hükmünde kararnameye yeni düzenlemeler getirecek olan Torba Yasa Tasarısı'nda emlak sektörüne yönelik düzenlemelerde yer alıyor. Peki, Torba Yasa Tasarısı neler getiriyor?

Torba Yasa Tasarısı tam metni 2017!

Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. İşte Torba Yasa Tasarısı tam metni 2017..

2023 torba yasa çıktı mı? Ne zaman çıkacak?

Torba yasa için gözler TBMM’ye çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, torba yasanın tarihine ilişkin, "TBMM tatile girmeden, yani temmuzda torba yasayı çıkarma çalışmamız sürüyor" demişti. Peki, torba yasa çıktı mı? Ne zaman çıkacak? İşte detaylar...

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?

Kripto para piyasalarına olan ilginin artmasıyla birlikte, kripto para dolandırıcılıkları da arttı. TBMM'ye gelmesi beklenen kripto para yasa tasarısının bu mağduriyetleri engelleyebileceği belirtiliyor. Peki kripto para dolandırıcılıkları nasıl yapılıyor? Yeni yasa ile neler değişecek?

Türkiye'de bitcoin ve altcoin yasasında şok gelişme: Yasa sızdırıldı!

Türkiye'de Bitcoin ve altcoin alanında uygulanacak olan yasa tasarısı adımı uzun süredir gündemde yer alıyordu. Geçenlerde bu yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağı bildirildi. Ana akım medyada da yasayla ilgili çeşitli yazılar yer almaya başladı.

Milyonlar dikkat! Asgari ücrete ek zam gelecek mi?

Milyonlarca işçi ve işvereni ilgilendiren asgari ücret kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen ekonomiye ilişkin torba yasa tasarısında ele alındı. Buna göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba yasaya asgari ücret desteği de eklendi.

AK Parti sundu! İşte ekonomik düzenlemeler içeren torba yasa teklifi!

AK Parti, ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu.

Ukrayna'da yeni binaların satışı için yeni yasa tasarısı hazırlandı!

Ukrayna'da Bakanlar Kurulu, Verkhovna Rada’ya yeni inşa edilen konutlara yönelik KDV uygulamasını öneren yasa tasarı sundu.

Tesis yönetiminde yasa tasarısının ilk adımı atıldı!

Tesis Yönetim Derneği (TRFMA), Ankara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa ile beraber tesis yönetimi hizmetleri ile ilgili faaliyetlerin düzenlenmesi kapsamında yasa, yönetmelik ve gerekli mevzuatın hazırlanması için Tesis Yönetim Yasası Çalıştayı’nın ilk toplantısını yaptı. 

İngiltere'de AB'nin tepki gösterdiği İç Piyasalar Yasa Tasarısı ilk oylamayı geçti!

İngiltere'de hükümetin, Avrupa Birliği (AB) ile varılan Brexit Anlaşması'nı tek taraflı değiştirecek "İç Piyasalar Yasa Tasarısı" parlamentodaki ilk oylamayı geçti.

Rusya'da 'kira sözleşmelerinin cezasız feshi' tasarısına tepki!

Rusya Bakanlar Kurulu tarafından, ticari emlak kiracılarının ceza ödemeden kira sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedebilmelerine yönelik hazırlanan yasa tasarısı tepki topluyor...

Ürdün İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacak yasa tasarısını kabul etti!

Ürdün'ün tarihi Petra kentinde İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacağından endişe edilen tartışmalı yasa tasarısı, yapılan değişikliklerin ardından Temsilciler Meclisinde kabul edildi...

Ukrayna'da tarım arazilerinin satışını öngören yasa tasarısı protesto edildi!

Ukrayna'da tarım arazilerinin satışını öngören yasa tasarısına karşı gösteri düzenlendi. Protestocular ile polis arasında arbede yaşandı ve 2 polisin yaralandı...

Mısır'da gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık yasa tasarısı onaylandı!

Mısır'da gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesini öngören tasarı parlamentoda onaylanarak yasalaştı...

Tapu harcı indirimi kanun tasarısı metni!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısı ile yeni inşa edilen konut veya işyerlerinin ilk satışlarında tapu harcının indirilmesine yönelik düzenleme geliyor..

torba yasa tasarısı 2017 Haberi

torba yasa tasarısı 2017

VERGİ sistemimiz üç önemli kaynağa sahip. Bunlar harcama, servet ve gelir üzerinden alınan vergiler. Verginin tabana yayılması, mükellef sayısı ve bütçeye katkısı açısından ilk sırayı dolaylı vergi olan harcama üzerinden alınan vergiler alıyor. Bilindiği gibi, birçok vergi her yılın son ayında yeniden değerleme oranında artırılarak yeni yılda uygulanır. 

Ancak, gelişen olağanüstü koşullar nedeniyle bu yılsonu gelmeden birçok konuda mevcut vergilerin artışı öne alınarak acilen bir torba kanun ile konu kamuoyunun gündemine oturdu. Beraberinde bazı tartışmalar ve tepkiler de gündemde yer aldı. TBMM’ne sunulmuş bulunan torba yasa tasarısı, görüşmeler sırasında bazı değişiklere uğrayabilir. Nitekim, yüksek artışa konu olan motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) kamuoyundan gelen tepkiler üzerine makul seviyeye çekileceği Hükümet tarafından da dile getirildi.

TASARI NELER GETİRİYOR
Para  Dergisi'nden Talha Apak'ın haberine...