27 / 04 / 2024

trabzon çağlayan barınağı ne zaman açılacak

trabzon çağlayan barınağı ne zaman açılacak

Türkiye'nin en büyük ve en modern "Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi’nin" yapımına başlandı. Merkez, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Çağlayan’da bulunan 84 dönümlük alan üzerine inşa ediliyor...

Trabzon'da dere yatağına fabrika inşa edilecek!

Giresun'da 11 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin ise kayıp olduğu sel felaketin sonrasında, Trabzon'da dere yatağına et tesisleri yapıldığı öğrenildi. 

Seferihisar Akarca Balıkçı Barınağı Projesi'ne onay!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yapılması planlanan ve tartışmalara yol açan Akarca Balıkçı Barınağı Projesi'ne Cumhurbaşkanlığı'nca onay verildi.

Manavgat Çağlayan Anadolu Lisesi yıkılıyor!

Manavgat Çağlayan Anadolu Lisesi'nin depreme dayanıksız olduğu tespit edildi. Bu kapsamda okulun yıkılmasına karar verildi. Öğrenciler okul bahçesinde toplanarak bu kararı protesto etti. Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir öğrencilere açıklama yaptı.

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

Avukat Enver Alcan yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı! 

Avukat Enver Alcan, yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı.Villası için 229 bin lira ödeme yaptı. Ödediği parayı evin eski sahibi Mehmet Hattat’tan almak için dava açtı.

Trabzon Ağaçbaşı Turbalığı Doğal Sit Alanı korunacak!

Trabzon Ağaçbaşı Turbalığı Doğal Sit Alanı kapsamına giren alan kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

Alanya'da imar barışına yoğun ilgi!

Antalya’da imar barışı kapsamında verilen Yapı Kayıt Belgesi sayısı 140 bini aştı. Kentte alınan ödeme tutarı ise 1 milyar liraya ulaştı. İlçelerde ilk sırada Manavgat yer alırken Alanya'da da imar barışına ilgi büyüktü.

9 milyon 210 bin kişi imar barışına başvurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, imar barışı hakkında açıklama yaptı. Kurum, "9 milyon 210 bin vatandaşımız imar barışına başvurdu" dedi...

Trabzon'da imar barışında yalan beyanda bulunanlar yandı!

Başvuruları 31 Aralık'a uzatılan imar barışına başvurular devam ediyor. Trabzon'da imar barışında yalan beyanda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

Batman'da imar barışına 13 bin kişi başvurdu!

Harita ve Kadastro Mühendisi Hikmet Bahşi, Batman’da 8 Haziran tarihinden bu yana imar barışına 13 bin kişinin başvuru yaptığını açıkladı.

Vergi barışına 64.3 milyar liralık başvuru geldi!

Başvuruları 27 Ağustos'ta sona eren vergi barışına 64.3 milyar liralık başvuru geldi. Vergi barışı kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi dahil bazı vergi borçlarının yapılandırması için 5 milyon 651 bin 84 mükellef başvuru yaptı.

Murat Kurum: İmar barışına 4 milyon kişi başvurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışına 4 milyon vatandaşın başvurduğunu ifade etti. Kurum, Foça sahilindeki yakıt sızıntısına ilişkin, "Denizde kirlilik yok" dedi.

Batman'da 4 bin 795 kişi imar barışına başvurdu!

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, "İmar Barışı Kanunu" konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Özkan, 4 bin 795 kişinin imar barışına başvurduğunu açıkladı.

trabzon çağlayan barınağı ne zaman açılacak Haberi

trabzon çağlayan barınağı ne zaman açılacak


Türkiye'nin en büyük ve en modern "Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi’nin" yapımına başlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Çağlayan’da bulunan 84 dönümlük alan üzerine inşa edilen merkezin yapımına Orman Ve Su İşleri Bakanlığı katkı sağlıyor.


İhaleyi alan yüklenici firma yer tesliminin ardından merkezin yapımına başladı. 4 milyon 240 bin lira mal olacak merkeze ulaşımı sağlayan yolun yapımı hızlı bir şekilde sürdürülüyor.


Merkezin yapımının tamamlanması ile birlikte Çukurçayır Mahallesi’ndeki barınakta bulunan ve geçen hafta meydana gelen heyelan sonucu tahliye edilerek Deliklitaş’ta oluşturulan geçici bakımevinde bakımı sürdürülen hayvanlar, merkeze aktarılarak doğal yaşam alanına kavuşmuş olacak.


27 Mart tarihinde ihaleyi kazanan yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığı Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi’nin yapım süresi 600 gün. Merkezin çalışmalarının Aralık 2015 tarihine...