24 / 04 / 2024

trabzon turistik yerler

trabzon turistik yerler

Trabzon'a gelen turist sayısı arttı. Kente bu yıl Ekim ayı itibariyle gelen turist sayısı 2 milyon 817 bin 200 olurken, bu rakamın yıl sonuna kadar 3 milyonu bulması bekleniyor.

Maçka sekiz ayda 500 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı!

Kültürel varlıkları, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Maçka ilçesi, sekiz ayda 500 bini aşkın yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı

Trabzon körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!

Doğa ve yayla turizminin yanı sıra Sümela Manastırı, Ayasofya, Atatürk Köşkü gibi çok sayıda tarihi ve turistik değere sahip Trabzon, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi.  

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Trabzon Atatürk Köşkü yolu asfaltlandı!

Sıcak havaları fırsat bilen Trabzon Büyükşehir Belediyesi, turizm sezonu öncesinde Trabzon’un tarihi ve turistik mekânlarına ulaşımı sağlayan yollarda asfaltlama çalışması gerçekleştiriyor.

Trabzon Atatürk Köşkü’nün yolları yenilendi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, turizm sezonu öncesinde tarihi ve turistik mekânlara ulaşımı sağlayan yollarda asfaltlama çalışması başlattı. Atatürk Köşkü’nün 2 kilometrelik gidiş ve dönüş yolu da hafta sonu asfaltlandı.

Trabzon'da tarihi mekanlara ilgi arttı!

Trabzon'daki Atatürk Köşkü, Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi ve Uzungöl başta olmak üzere önemli tarihi ve turistik mekanları her yıl çok sayıda turist ziyaret ediyor.

Turizmciler Trabzon yaylalarındaki çarpık yapılaşma ve imarı konuştu!

KATİD (Karadeniz Turistik işletmeciler Derneği) Başkanı Murat Toktaş, Yönetim Kurulu üyesi Ertuğrul Uzak ile birlikte Trabzon 'daki Grand Zorlu Otel'de turizmcilerle bir araya geldi.

Beyazıt Kapalıçarşı Dünyada en çok ziyaret edilen turistik yer oldu!

Dünya Turizm Örgütü tarafından yayınlanan 'en çok ziyaret edilen turistik yerler' listesinde İstanbul Bayezit'teki Kapalıçarşı birinci sırada yer aldı. Kapalıçarşı'yı yılda 91 milyon 250 bin kişi ziyaret ediyor...

1962 yılında Galata Kulesi turistik kule olacakmış!

1962 yılında Galata Kulesi restore edilecekmiş. Kule, Türkiye'nin Eyfel'i olacakmış. Kule restore edilerek içinde çay salonu, turistik eşya satan yerler inşa edilecekmiş. Bu iş için bir milyon liraya ihtiyaç duyulmuş.

Trabzon'a gelen turist sayısında artış yaşandı!

Karadeniz'e gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği turistik mekanlardan olan Trabzon'daki Sümela Manastırının restorasyonunun ihale aşamasına geldiği, restorasyon sonrası kapalı bölümlerinin de ziyarete açılacağı bildirildi...

Celil Öz: Trabzon turizmde hedef büyüttü!

Turizmde altın çağa yürüyoruz Trabzon Valisi Abdil Celil öz, geçen yıl şehrin tarihi ve turistik yerlerini 2 milyon 700 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek bu yılki turizm sezonunda bu sayının yüzde 25-30 arttığını tahmin ettiklerini söyledi.

Trabzon Uzungöl turistik bir merkez haline gelecek!

Trabzon Uzungöl, İsviçre'nin turizm cenneti Davos kasabası gibi turistik bir merkez haline getiriliyor...

Trabzon Atatürk Köşkü restore edilecek!

Trabzon'un önemli turistik yerlerinden biri olan Atatürk Köşkü kapsamlı bir şekilde restore edilecek

TOKİ Trabzon Of'ta 270 TL taksitle!

TOKİ Trabzon Of alt gelir grubu konut projesi kapsamında 240 konut 4 Nisan'dan itibaren satışa sunulacak. Söz konusu 240 adet konutun fiyatları 53 bin 951 TL ile 65 bin 8 TL arasında değişiyor. Proje kapsamında en düşük taksit ise 270 TL...

trabzon turistik yerler Haberi

trabzon turistik yerler


Trabzon'a gelen turist sayısı arttı. Kente bu yıl Ekim ayı itibariyle gelen turist sayısı 2 milyon 817 bin 200 olurken, bu rakamın yıl sonuna kadar 3 milyonu bulması bekleniyor.  Trabzon'a gelen turist sayısında artış yaşanıyor. Körfez ülkelerinden Trabzon’a gelen turist sayısı geçen yıl 154 bin 500 olurken, bu yıl Ekim ayı itibariyle bu rakam 324 bin 170 ulaştı. Bu ülkelerden gelen turistlerden 179 bin 820’sinin Uzungöl’ü tercih ettiği gözlenirken, 144 bin 350 Arap turist şehrin muhtelif otellerinde konakladı.


ARAP TURİSTLER YAYLA EVİNİ TERCİH EDİYOR

  Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Arap turistlerin bölgeye ilgisini kendilerini güvende hissetmesinden kaynaklandığını belirterek, “Turist sayılarına baktığımızda geçen yıla oranla bu yıl belirgin bir artış olduğunu görmekteyiz. Geçtiğimiz yıl ilimize gelen yerli ve...