25 / 04 / 2024

Trabzon Uzungöl imar cezaları

Trabzon Uzungöl imar cezaları

Trabzon Uzungöl'de otel, pansiyon, işyeri ve ev inşaatı yapanlar hakkında kaçak ve imara aykırı yapılaşma nedeniyle dava açılmasına yöre sakinleri tepki gösterdi. 160 kişinin cezasının kesinleştiği davada 700'ü aşkın kişi temyize başvurdu.

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç: İmar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmeli!

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi tarafından 69.Kuruluş Yıl Dönümü Geleneksel Oda Yemeği'nde yaptığı açıklamada imar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Alim Karaca: Fethiye'nin bütüncül imar planı sorunu çözülmeli!

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ilçeye ziyarete gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya tersanenin taşınması, bütüncül imar planı ve körfezin temizlenmesi problemlerini anlattığını ve çözüm için destek istediğini belirtti.

Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı!

Afyonkarahisar'ın Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Amorium Antik Kenti'nin turizme kazandırılacağını açıkladı. Bu kapsamda, Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı.

Trabzon Uzungöl'de yıkımlar yeniden başlıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Proje ile çevrede bulunan kaçak yapılar ortadan kaldırılacak.

Uzungöl için iyileştirme planı hazırlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Uzungöl’ü eski haline döndürün” talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalara başladı. Yoğun yapılaşma nedeniyle eski halinden eser kalmayan bölge için iyileştirme planı hazırlandı.

İhalesine başlanan Uzungöl işte böyle olacak!

Karadeniz’in gözde turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl’de 2 etaplık Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi çalışmalarına da başlandı.

Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı ihaleye çıkıyor!

Trabzon Çaykara Uzungöl'de Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı için 30 Haziran'da ihale yapılacak.

Murat Kurum: Trabzon Uzungöl'de dönüşüm projesine başladık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Uzungöl'deki, Ayder'deki, Türkiye'mizdeki doğal olan, güzel olan, korunması gereken tüm alanları korumak için çalıştıklarını belirterek, "Bu çerçevede Valiliğimizle birlikte kaçak yapılarla mücadele kapsamında bu tür yapıların yıkımını gerçekleştirdik, bir dö

Trabzon Uzungöl imar cezaları Haberi

Trabzon Uzungöl imar cezaları

TRABZON’un Çaykara İlçesi'ndeki dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de otel, pansiyon, işyeri ve ev inşaatı yapanlar hakkında kaçak ve imara aykırı yapılaşma nedeniyle, ‘İmar Kanunu’ ve ‘Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçlamalarıyla dava açılmasına yöre sakinleri tepki gösterdi.


Bölge turizminin göz bebeği konumunda olan ve 2004 yılında, ‘Özel Çevre Koruma Alanı’ ilan edilen Uzungöl’de ev yapan ya da evlerini apart otele, pansiyona ve işyerine dönüştüren yaklaşık 800 kişi hakkında 2-5 yıl hapis cezası istemiyle, 'İmar Kanunu’na muhalefet' suçlamasıyla dava açıldı. Yaklaşık 8 yıl süren yargılama ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da harekete geçti ve bu kişiler hakkında, 'Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet' suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Devam eden yargılamalarda 700’ü aşkın kişi temyize başvurdu, para ve hapis...