29 / 03 / 2024

trampa işleminin tapuya tescili

trampa işleminin tapuya tescili

Trampa, kısaca malın malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Trampa işleminin geçerli olabilmesi için tapuya tescil edilmesi gerekiyor. İşte, trampa işleminin tapuya tescili!

Tapu takas işleminin tescili!

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, tapu takas işleminin tescili nasıl olur? İşte, tapu takas işleminin tescili!

Rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde tahliye işleminin yürütmesi durduruldu! 

Üsküdar Çengelköy’de Türkiye Diyanet Vakfı’nın mülkiyet sahipleri arasında olduğu 29 Mayıs Sitesi’nin tahliye işlemi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Aktarılan detaylara göre rezerv alan ilan edilen sitede tahliye işleminin yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Borsa İstanbul için dikkat çeken 5 talep!

7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası kayıpların üç gün içinde yüzde 16'yı aştığı Borsa İstanbul'da işlemler durdurulmuş oldu. İşlemlere kapatılan borsada 'durdurma' işleminin cuma gününe kadar sürmesi talep edilirken, gündeme ise borsaya 10 milyar liralık kaynak girişi sağlayabilecek beş talep gelmiş o

EYT'liler dikkat! Maaşınız seçim sonrasına kalacak! İşte nedeni...

EYT düzenlemesi Şubat ayında yasalaşsa bile maaş bağlama işleminin yıl boyu süreceği, ayda sadece 40 bin kişiye maaş bağlanabildiği kaydedildi.

Tapuya şerh koymak nasıl olur?

Tapuya şerh koymak şu sıralarda vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Tapuya şerh koymanın ne anlama geldiği ve Tapuya şerh koymanın nasıl yapıldığına dair araştırılan ayrıntılar!

Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması işlemine ifraz deniyor. Peki, bu işlemin iptali mümkün mü? Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapu trampa harcı 2022 ne kadar?

Tapu trampa işlemi, bir taşınmazın başkaca bir taşınmazla değiştirilmesi işlemine deniyor. Peki, tapu trampa harcı 2022 ne kadar?

Aile konutu için tapuya şerh nasıl konur?

Eşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle gündeme gelen aile konutu satışıyla ilgili merak edilen ayrıntılar bulunuyor. Bunlardan biri aile konutunun satışının nasıl engellenebileceği. İşte o sorunun yanıtı...

Şirket alacakları için eve haciz gönderilir mi?

Bir şirketin borçlu olduğu hallerde, haciz işleminin muhatabının o şirketin tüzel kişiliği midir yoksa eve haciz gönderilebilir mi? İşte detaylar...

Ata GYO'nun Çanakkale'deki taşınmazının yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlandı! 

Ata GYO'nun portföyünde yer alan, Çanakkale İli, Merkez İlçesi, 175 Ada 3 Parseldeki taşınmazın yıkım işlemine başlanmış ve yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlanmış durumda.

Tank Palet Fabrikası'nın devir işlemleri meclis gündeminde!

Tank Palet Fabrikası'nın devir işleminin niteliğine ve işlemin sonuçları meclis gündemine taşındı. CHP'li Karabat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tank Palet Fabrikası'nın devir işlemleriyle ilgili soru önergesi verildi!

Tank Palet Fabrikası'nın devir işleminin niteliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yüksek riskli binalar için yıkım süreçleri derhal başlatılmalı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek yaptığı açıklamada, "Yüksek riskli binalar için tapuya şerh düşülerek alım ve satıma kapatılmalı, yıkım süreçleri derhal başlatılmalıdır" dedi.

Reysaş GYO 2019 yılı taraf işlemleri raporunun sonucu!

Reysaş GYO'nun kamuya açıklanan 2019 yılı konsolide finansal tablolarında yer alan hasılat ve satışların maliyetine olan oranının piyasa koşullarında gerçekleştiği, 2020 yılı sonunda ise yüzde 10 limitinin altında ilişkili taraf işleminin gerçekleşeceği öngörüldü.

trampa işleminin tapuya tescili Haberi

trampa işleminin tapuya tescili

Trampa işleminin tapuya tescili!

Trampa, kısaca malın malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Trampa edilecek mallar arasındaki değer eşitliğini belirlemek malların maliklerine ait oluyor. 


Tapu sicil Müdürlüğü‘nün bu konuda her hangi bir müdahalesi bulunamıyor. Bu konu yalnızca tarafları ilgilendiriyor. Taşınmazlardaki hisselerinde karşılıklı trampa edilebilmeleri mümkün.


Trampa işlemi hakkında ki hükümlere Borçlar Kanunu’nda yer veriliyor. Trampa işlemi için sınırlamalar söz konusu olmuyor. Farklı şehirlerdeki mallar içinde trampa yapılabiliyor.


Trampa işleminin tapuya tescil edilmesi gerekiyor. Tapu müdürlüklerine müracaat için de bir takım belgeler gerekiyor. Öncelikle takas yapılacak malların tapu veya ruhsatları gerekiyor. Daha sonra ise fotoğraflı kimlikler isteniyor. Kimlik yerine pasaportta geçerli olabiliyor. Tapu müdürlüklerinde istenen belgelerin temin edilmesi halinde trampa tapuya tescil edilebiliyor. 


Tapuya tescil örneği... 

4.4.2000 1234 

Ali HAZAL: Mustafa oğlu 135/997Kadastro 2.3.1987 

Abdil ER: Osman oğlu 135/997...