27 / 04 / 2024

Trampaya konu edilemeyecek Hazine taşınmazları

Trampaya konu edilemeyecek Hazine taşınmazları

Sit alanları trampa esasları, Sit Alanlarında Kalan Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte belirleniyor. İşte trampaya konu taşınmazların belirlenmesi ile ilgili esaslar bu haberde...

Sit alanları yönetmeliği!

Sit Alanlarında Kalan Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmeliği incelemek ve sorularınıza yanıt bulmak için haberimizi inceleyebilirsiniz...

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demiri 30 Nisan'a kadar satılmalı! Stoklardaki inşaat demirine düzenleme

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demirleri 30 Nisan 2024 tarihinden sonra satışa konu edilemeyecek. Resmi Gazete'de tebliğ yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Adana Sinanpaşa'da kentsel dönüşüm sorunları konuşuldu!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, Sinanpaşa Mahallesi'nde 11 yıldır sonuçlandırılmayan kentsel dönüşüm konusunu konuştu.

ÇOMÜ'de Ayvacık'taki depremler konuşuldu!

Ayvacık ve bölgesindeki depremler, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde konuşuldu. Mühendislik, Sosyoloji, Psikoloji ve Mimarlık alanlarından deneyimli akademisyenler konuyu çeşitli yönleriyle ele alarak bilgi paylaşımında bulundular.

Odunpazarı'nda TOKİ 2’inci Etap Karapınar Projesi konuşuldu!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Erenköy Mahallesi Sakinleri ile bir araya geldi. Erenköy Halk Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, TOKİ 2’inci Etap Karapınar Projesi konuşuldu.

Şehircilikte temel konu kentsel dönüşüm!

Şehircilik Şurası 2. Çalışma Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, şehircilik ve kentsel dönüşüm konularına değindi.

Konya'da kentsel dönüşüm ve ulaşım konuşuldu!

Mimarlar Odası Konya Şubesi yönetim kurulu kentsel dönüşüm ve ulaşım gündemiyle toplandı. Konya'nın oluşacak yeni kent merkezi üzerine konuşulanlar ve yapılacaklarla yapılması gerekli olan projeler değerlendirdi.

Amasya Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Amasya İl Genel Meclisi 2017 Şubat ayı'nın ikinci toplantısı gerçekleşti. Toplantıda bölgelerin imar planları ile ilgili konuşuldu.

Kocaeli Dilovası Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Kocaeli Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'ın başkanlığında, Dilovası Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısıgerçekleşti. Toplantıda bölgedeki imar planı konuşuldu.

Hatay Antakya Belediye Meclisi'nde gayrimenkul satışı konuşulacak!

Hatay Antakya Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısını bugün gerçekleştirecek. Toplantıda konuşulacak gündem maddelerinin içinde belediyeye ait gayrimenkul satışı da var.

İstanbul'da Erzurum yatırımları konuşuldu!

Erzurum Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul'da düzenlenen toplantıda, İstanbul'da yaşayan Erzurumlu iş adamlarıyla 'Erzurum'a yatırım' konusu konuşuldu.

Rize-Artvin Havalimanı projesi mecliste konu oldu!

Rize-Artvin Havalimanı projesinin ihalesi, bitiş tarihi, çevresel etki değerlendirmesi ve projeye ayrılan ödenek mecliste konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Milli park ve koruma alanları TBMM'de konu oldu!

Tabiatı koruma alanlarına, su ve biyolojik çeşitlilik mevzuat taslakları TBMM'de konu oldu. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

TBMM ana binasında yapılan tadilatlar mecliste konu oldu!

TBMM Ana Bina'da yapılan tamirat ve tadilatlar ile ilgili iddialar meclise taşındı. Konu hakkında soru önergesi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, sorularını Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a sordu..

Trampaya konu edilemeyecek Hazine taşınmazları Haberi

Trampaya konu edilemeyecek Hazine taşınmazları

Sit alanları trampa!

Sit Alanlarında Kalan Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre, sit alanlarından, I. ve II. derece arkeolojik sit alanı ile I. derece doğal sit alanı olarak tescil edilen ve 1/1000 ölçekli onanlı koruma amaçlı imar planında kesin inşaat yasağı getirilen korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu yerlerde kalan ve Bakanlık tarafından her yıl belirlenecek trampa programlarına alınan yerlerde bulunan gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerine ait taşınmazlar Hazine taşınmazları ile trampa edilebilir.


Bakanlık izniyle gerçekleştirilen kazıların yapıldığı alanlarda bulunan parsellerde 1/1000 ölçekli onanlı koruma amaçlı imar planı şartı aranmaz.

          

(3) Ancak;

a) Mülkiyet uyuşmazlığı olan,

          

b) 26/1/1939 tarihli ve 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun hükümleri...