19 / 04 / 2024

RE360'ta Eskişehir ve Kayseri'nin yatırım planları konuşuldu!

RE360'ta Eskişehir ve Kayseri'nin yatırım planları konuşuldu!

Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360, ikinci günü için belirlenen konular ve konuşmacılar interaktif oylama kadar ilgiyle dinlendi. 



Aremas Gayrimenkul’ün ana sponsorluğundaki “Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360”ın ikinci gününde de tempo düşmezken, organizasyonun ilk gününün son oturumuna katılan gayrimenkul patronlarının yaptığı açıklamalar, yankı yarattı. 

 

Diğer yandan “RE360”ın ikinci günü için belirlenen konular ve konuşmacılar da interaktif oylama kadar ilgiyle dinlendi. Sadece Türkiye’den değil, uluslararası platformdan yatırım çekmeye kararlı şehirler olan Eskişehir ve Kayseri’nin yeni yatırım planları ve bilinmeyen çekim noktalarının anlatıldığı konuşmalar büyük ilgi gördü. 

 


RE360 ta Eskişehir ve Kayseri nin yatırım planları konuşuldu!

 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, tarihi fırsatlar olarak nitelendirdiği cazibe noktalarıyla geleceğe yatırım yapmak isteyen iş adamlarını Eskişehir’e davet etti. Hititler’den günümüze uzanan tarihinin yanı sıra günümüzde tekrar ön plana çıkan İpek Yolu’nun önemli merkezlerinden biri olan Eskişehir’in havacılık başta olmak üzere güçlü bir sanayi geleneğine sahip olduğunu belirten Yılmaz Büyükerşen, ayrıca şehrin son yıllarda yapılan büyük yatırımlarla tam anlamıyla bir turizm merkezine dönüştüğünün altını çizdi. Diğer yandan artık turistik amaçlı ziyaretlerin dışında Eskişehir’in İstanbul başta olmak üzere pek çok şehirden gelen insanların kalıcı ikametgahı olmaya başladığına da dikkat çeken Yılmaz Büyükerşen, ilginin sadece Türkiye ile sınırlı kalmadığını, Avrupa, ABD, Çin ve Güney Kore şehirlerinden de kardeş şehir başta olmak üzere pek çok konuda işbirliği teklifi aldıklarını açıkladı. Yılmaz Büyükerşen, geliştirdikleri projelerle pek çok alanda yatırım için çekim noktaları yarattıklarının altını çizerek, sadece yerli yatırımcıyı değil yabancı yatırımcıyı da şehri davet ettiklerini ifade etti. Büyükerşen, şehrin köklü bir sanayi geleneğine de sahip olduğunu vurgulayarak, İstanbul ve çevresindeki sanayiciler için cazip bir yatırım noktası olduğunu belirtti. 


Yılmaz Büyükerşen, şehrin tam anlamıyla bir cazibe noktası olduğunu, ama bu özelliği daha da artırmak için gerçekleştirdikleri projeleri anlattı. Bunlardan biri olarak şehrin tam merkezinde yer alan Riskli Alan Projesi’ne işaret eden Yılmaz Büyükerşen, 56.4 hektarlık alanda 8 mahallenin dönüşümüne odaklandıkları bu projeyle Eskişehir’de tam anlamıyla cazibe merkezi olabilecek bir yeni alan yarattıklarını açıkladı. Bu yatırımın bir diğer özelliği olarak jeotermal kaynaklarıyla aynı zamanda turizme odaklı yapısını gösteren Yılmaz Büyükerşen, bölgede kurulacak hidroterapi merkeziyle sağlık turizmi alanında da iddialarını yükselttiklerini bildirdi. Yılmaz Büyükerşen’in dikkat çektiği bir diğer proje ise Gündoğdu Kentsel Dönüşüm çalışması oldu. Büyükerşen, bu projeyle şehrin girişini güzelleştirirken, yenilenebilir enerji modeli ile de kaynakların doğru kullanımına yönelik önemli bir adım attıklarını bildirdi. 

 

RE360 ta Eskişehir ve Kayseri nin yatırım planları konuşuldu!

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise açıkladığı dev projelerle Kayseri’nin uluslararası cazibe merkezi kararlılığının altını çizdi. 5000 yıllık köklü bir geçmişe ve bu geçmişten kalan miraslarla Kayseri’nin adeta bir açık hava müzesi olduğunu vurgulayan Mustafa Çelik, ayrıca şehrin zenginliğinin sadece tarih ile sınırlı olmadığını, doğal güzellikleri, mutfağı ve müteşebbis insan yapısıyla da büyük bir zenginliğin kaynağı olduğunu kaydetti. Kayseri’nin bir diğer özelliği olarak 1940’larda temeli atılan planlı gelişme yapısına işaret eden Mustafa Çelik, ayrıca şehrin verdiği göçe de dikkat çekti. Bu göçün ana kaynağı olarak müteşebbis yapısına vurgu yapan Mustafa Çelik, bugün aralarında Sabancı, Narin, Dedeman, Özilhan ve Kibar ailelerinin de mensup olduğu pek çok girişimcinin Kayseri’den taşarak girişimciliklerini tüm Türkiye hatta, tüm dünyaya taşıdıklarını söyledi. 
Kayseri’nin de tıpkı Eskişehir gibi İpek Yolu’nun merkez şehirlerinden biri olduğuna işaret eden Mustafa Çelik, yatırımcıyı pek çok teşvik imkanı kadar yatırım için çekim kaynağı olan diğer özellikleriyle Kayseri’ye davet etti. Bu noktada şu anda yürüttükleri projeler hakkında bilgi veren Mustafa Çelik, bu projelerden biri olarak küçük girişimciler için işlerini geliştirerek Türkiye çapına taşımaları için kurdukları siteler hakkında bilgi verdi. Bugüne kadar pek çok iş kolu için toplamda 20 site kurduklarını söyleyen Mustafa Çelik, bu yöndeki en son yatırım olarak Mobilyakent’i gösterdi. Mustafa Çelik, 1.4 milyon metrekarelik bu projede 1.100 işyerinin yer aldığını kaydetti. Yatırımcılar için en önemli çekim noktalarından biri olarak Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi’ni gösteren Mustafa Çelik, 200 milyon euro’luk yatırımla 26 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirilen bu merkezde yer alan oteller bölgesinin bugüne kadar pek çok yerli ve yabancı turizm yatırımcısı tarafından değerlendirildiğini belirterek, bu yöndeki en son yatırım olarak Ramada’nın iki otel yatırımına işaret etti. Mustafa Çelik, turizmcileri bu bölgeye yatırıma davet ederek, teşvik dahil pek çok noktada yatırımcının önünü açacak çalışmaları olduğunu kaydetti. Bir başka yatırım olarak İstanbul’da Taksim ile özdeşleştirilebilecek kadar etkili bir merkez olan Sahabiye’yi gösteren Mustafa Çelik, 512 dönümlük alanda planlanan bu projeyle adeta Kayseri’de Şanzelize yaratacaklarını vurgulayan Mustafa Çelik, yaşanılabilir ve sürdürülebilir gelişim esasıyla planlanmış bu alanda 310 dönümlük alanın park ve rekreasyon alanlarına ayrıldığını kaydetti. Kayseri’nin çekim noktalarını artırmak için geliştirdikleri bir diğer proje olarak Water Park’ı gösteren Mustafa Çelik, merkezinde su unsurunun yer aldığı 30 bin dönümlük bu projenin 300 bin kişilik nüfus için çekim alanı yarattığının altını çizdi. 9.5 milyon metrekarede 800 besi ahırına yer verilen ve 4 bin kişiye iş imkanı yaratacak Beydeğirmeni Projesi’ni ve etrafında konut ile iş alanlarının da geliştirileceği Entegre Şehir Hastanesi Projesi’ni diğer önemli yatırım fırsatları arasında gösteren Mustafa Çelik, “Büyük fırsatlar yaratacak bu projeler için yatırımcılarımızı şehre davet ediyoruz” dedi. 

 


Geri Dön