27 / 04 / 2024

tramvay idaresi

tramvay idaresi

1948 yılında tramvayı modası gittikçe geçen bir nakil vasıtası olarak gören Elektrik ve Tramvay İdaresi, İstanbul'daki tramvay hatlarını yavaş yavaş sökecekmiş ve sökülen tramvay hatları yerine otobüs getirtecekmiş.

İzmir tramvay projesi 2017'de tamamlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinde atölye, depo inşaatları ve hat üzerindeki altyapı deplase çalışmaları başladı.

İzmir'de tramvay inşaatı başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinde atölye, depo inşaatları ve hat üzerindeki altyapı deplase çalışmaları başladı. Güzergaha döşenecek raylar ve traversler geldi.

Karşıyaka Tramvay Hattı'nın inşaatı başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinde atölye, depo inşaatları ve hat üzerindeki altyapı deplase çalışmaları başladı. Proje, ihale şartnamesine göre 2017 yılı yaz aylarında tamamlanacak.

İzmir'de tramvay projelerine start verildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinde atölye, depo inşaatları ve hat üzerindeki altyapı deplase çalışmaları başladı. Planlanan güzergaha döşenecek raylar ve traversler geldi.

Kocaeli'de tramvay hattı üzerindeki binalar için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısında kiralama ihaleleri yapıldı, kamulaştırma kararları alındı ve idari para cezası kesildi. Tramvay Projesi kapsamında kamulaştırılması gereken binalar için kararını verdi.

Başakşehir Kayaşehir Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı son durum!

Başakşehir - Kayaşehir - Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı projesi bakanlıktan onay bekliyor. Ek hatla birlikte 15,41 kilometre uzunluğundaki tramvay hattı projesinin güzergahı ve son durumu...

Bursa'nın tramvayı 14 ay içerisinde teslim edilecek!

Bursa’daki hafif raylı taşıma sisteminde artık Bursa’da üretilen tramvay ve vagonlar hizmet verecek. Durmazlar tarafından üretilecek olan 12 tramvay, 14 ay içinde Bursaray’a teslim edilecek.

Akçaray Tramvayı'nda çalışmalar Nisan'da başlayacak!

Akçaray olarak adlandırılan Sekapark Otogar tramvay hattının yapım ihalesi 31 Mart'ta gerçekleştirilecek. 11 istasyondan oluşacak tramvay hattında çalışmaların Nisan ayında başlaması hedefleniyor. İşin süresi ise 550 gün olarak belirlendi.

İzmit Sekapark-Otogar tramvay inşaatı ön yeterlilik ihalesi yapıldı!

KOCAELİ-Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü tarafından İzmit Sekapark-Otogar arası tramvay hattı inşaat ve elektromekanik işleri danışmanlık hizmeti ön yeterlik ihalesi yapıldı.

1985 yılında hızlı tramvay ihalesini İsveçliler kazanmış!

1985 yılında yapılan hızlı tramvay ihalesini ASEA adlı İsveç firması ile Türk Yapı Merkezi kazanmış. Aksaray-Küçük Sanayi Bölgesi arasında, 7 kilometrelik tramvay sistemi 38 milyar liraya mal olacakmış.

Remzi Aydın’dan Eminönü Alibeyköy tramvay hattı açıklaması!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eminönü’nden Alibeyköy’e uzanan tramvay projesinin tamamlanmış olduğunu da belirten Başkan Aydın “Onun dışında Bağcılar – Beşiktaş – Gayrettepe metrosu Eyüp’ten geçiyor, 4 tane istasyonu bizde" dedi

Kocaeli Sekapark-Otogar tramvay projesi onaylandı!

Başkan Karaosmanoğlu'nun başkanlık ettiği mecliste, Sekapark-Otogar arasında hizmet verecek olan Tramvay Hattı ile ilgili, hat güzergâhının imar planlarına işlenmesi konusunun yer aldığı gündem maddesi meclise oylamasına sunuldu.

Ulaştırma Bakanlığı 3 metro, 1 tramvay projesini üstlendi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3 metro ve 1 tramvay hattı projesinin yapımını üstlendiklerini belirtti.Elvan, söz konusu kararnamenin bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandığını belirtti. .

tramvay idaresi Haberi

tramvay idaresi



Tramvay hatları tedricen sökülecek


Tramvayın yerini tutmak üzere yeni otobüsler sipariş edilecek


     Belediye Vergi ve Resimleri Kanunu'nda yapılan son değişiklikler üzerine şehre ait müesseselerin fiyat tarifelerinin Şehir Meclisi tarafından tetkik edileceğini yazmıştık. Tramvay ve Elektrik İdaresi öteden beri tarifelere zam isteğinde bulunduğundan gerek bu zam teklifini müzakere etmek, gerek ağustos başından itibaren tatbik edilecek tarifelerdeki esas ve miktarları tayin etmek üzere meclis bu ayın nihayet yirmisinde fevkalade toplantı yapacaktır. 

     Belediye vergi ve resimler kanunundaki son değişikliklerden evvel idare, yalnız elektrik kilovatına zam istemiş ve bu zammın kabulüne dair Umumi Meclis'ten bir temenni kararı almıştı. İdare,...