25 / 04 / 2024

TRT binaları ne olacak

TRT binaları ne olacak

Kapatılan Zaman gazetesi ve gruba bağlı diğer medya kuruluşlarının İstanbul’da bulunan binalarına ise TRT’nin taşınacağı ifade ediliyor. Konuyu, TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a boşaltılacak binaların akıbetini sordu.

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki yapılacak yeni binalar ne kadar güvenli olacak?

Kahramanmaraş'ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta arızaların giderilmesinin ardından hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğalgaz verildi.

Ağır hasarlı binalar ne olacak? Evin depreme dayanıklılığını anlamak için nelere bakılmalıdır?

Deprem gerçeği vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyor. Bundan dolayı eğer bir bina ağır hasarlı ise neler yapılmalı, nasıl bir karar alınır? soruların sayıları artmaya başladı. İşte bu konuya dair detaylar!

TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

TRT'de görev yapıp kariyer düşünenler için harika bir fırsat sunuluyor. Kamuda görev yapmak ve kontenjan dolmadan kendini TRT'de istihdam etmek isteyen vatandaşlar elini çabuk tutun. Peki TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

Depremde binalar hangi yöne çöker? Depremde kaçıncı katlar tehlikelidir?

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden sonra vatandaşlar yaşadıkları binaların depreme ne kadar dayanıklı olduğunu araştırmaya koyuldu. İşte detaylar!

Şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacak?

Sayıştay’ın Sağlık Bakanlığı’na ait 2020 yılı denetim raporunda, taşınan hastanelere yer verildi. Raporda, şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacağına da değinildi.

Ziraat GYO Maslak binalarının değeri ne kadar oldu? 

Ziraat GYO Maslak binalarına ilişkin değerleme raporu yayınlandı. Peki Ziraat GYO Maslak binalarının değeri ne kadar oldu? 

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İzmir Damlacık'taki binalar ne olacak?

İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihinde önemli bir yeri olan Damlacık semti şu aralar perişan durumda. Konak-Yeşildere tüneli inşaatı sebebiyle kamulaştırılan semtteki binaların akıbeti merak ediliyor...

TRT'nin bazı binalarının boşaltılması meclis gündeminde!

TRT'ye ait bazı binaların depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye ve deprem: Binalar ne kadar dayanıklı?

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen ve yıkıma sebep olan depremin ardından gözler tekrar Türkiye ve deprem gerçeğine çevrildi. Peki binalar ne kadar dayanıklı?

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

İzmir'deki hasarlı binalar ne olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir ile ilgili önceliklerini anlattı. Peki İzmir'deki hasarlı binalar ne olacak?

TRT binaları ne olacak Haberi

TRT binaları ne olacak

15 Temmuz öncesi kayyum atanan Zaman gazetesi, darbe girişimi ertesi gelen "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" ile kapatılmıştı. Kapatılan Zaman gazetesi ve gruba bağlı diğer medya kuruluşlarının İstanbul’da bulunan binalarına ise TRT’nin taşınacağı ifade ediliyor.


‘TRT’NİN MEVCUT BİNALARI NE OLACAK?’


Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a boşaltılacak binaların akıbetini sordu.


Yarkadaş, TBMM’ye sunduğu önergede şu sorulara yer verdi:


“TRT’nin İstanbul’daki birimlerinin kapatılan Zaman gazetesi ve gruba bağlı diğer medya kuruluşlarının binalarına taşınacağı doğru mudur?


TRT’nin mevcut binaları (Harbiye, Ulus gibi) ne olacaktır?


‘ZAMAN GAZETESİ’NE TAHSİS EDİLEN ALAN DEPREM TOPLANMA ALANI MI?’


İstanbul Bahçelievler’de bulunan Zaman Gazetesi’nin bulunduğu alanın deprem toplanma alanı olduğu ve yapılan imar değişiklikleri...