19 / 04 / 2024

TSE helal otel kriterleri

TSE helal otel kriterleri

Ramazan ayının tatil sezonuyla aynı döneme denk gelmesi'helal otel’ taleplerini artırdı. Türk Standartları Enstitüsü de helal otel kriterlerini belirledi. Gıdadan temizlik maddesine, mescitten tuvalete kadar tüm detaylara standart getirildi.

Türkiye'deki helal otel sayısı artacak!

Helal turizme ilgi giderek artıyor. Türkiye bu kapsamda helal şehir otellerinin yapımına da hız verdi. Turizm Bakanlığı da sektörün büyümesi için harekete geçerek ‘Helal Turizm Strateji Planı’ hazırlıyor. 

Tayland'ın ilk helal oteli El Meroz açıldı!

Bir yılda yaklaşık 30 milyon yabancı turist ağırlayan Tayland'da, ilk helal otel açıldı. Dört yıldızlı olan otelde oda fiyatları 116 dolardan başlayıp 1445 dolara kadar çıkabiliyor.

Dünyadaki 300 helal otelin yarısı Türkiye’de bulunuyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çokcevik, dünya genelinde 300’e yakın helal konseptli otel olduğunu, bunun yarısının Türkiye’de bulunduğunu söyledi.

Bulgaristan'lı turizmciler helal otel konseptine geçti!

Ekonomik otel fiyatlarıyla Türklerin ilgisini çekmeye çalışan Bulgaristan iki günde Schengen vizesi vermeye başladı. Kış turizminde yıldızı parlayan ülke, yaz turizminde çıtayı yükseltmek için 'helal otel' konseptine geçti.

Bulgaristan Türk turistler için helal otel sistemi hayata geçirdi!

Kış turizminde ekonomik otel ücretleriyle büyük patlama yapan Bulgaristan, yaz turizminde Müslüman turistleri de bölgeye çekmek amacıyla yeni uygulamalar başlattı.

Bera Ankara Otel ödül aldı!

Bera Ankara Otel, Asya ülkeleri turizmcilerinin referans olarak kabul ettiği www.lianorg.com sitesinden ödül aldı. Bera Otel, Kombassan Holding bünyesinde Aralık 2013'ten bu yana "Helal Hizmet" anlayışıyla faaliyet gösteriyor.

Halal Home Hotel kimin?

Şirketlerini kız kardeşi ve yeğenlerine devreden Fadıl Akgündüz yeni bir projeyle tekrar sahnede. İkitelli’de ‘helal otel’ konseptiyle yapılan Halal Home Hotel’i işletecek şirketin, Akgündüz’ün yeğeni Fidan Kılbaş’a ait olduğu ortaya çıktı.

Caprice Gold mağdurlarından helal otel iddiası!

Fadıl Akgündüz’ün Caprice Gold adını verdiği devremülkünden daire alıp mağdur olanlar, şimdi de haklarına karşılık kendilerine “helal otel” adlı projeden daire pazarlanmaya çalışıldığını söyledi. Mağdurlar, “Bu bize Fadıl Akgündüz’ün yeni bir oyunu.” dedi

Caprice mağdurları: Fadıl Akgündüz şimdi de helal otel pazarlıyor

Fadıl Akgündüz’ün Caprice Gold adını verdiği devremülkünden daire alıp mağdur olanlar, şimdi de haklarına karşılık kendilerine “helal otel” adlı projeden daire pazarlanmaya çalışıldığını söyleyerek şaşırttı.

Helal turizm, sektörden yüzde 40 hızlı büyüyor!

Tatil yapmak isteyen muhafazakâr kesimin İslamî seçenekler araması ‘helal otel’ kavramını ortaya çıkardı. Alternatif olarak da adlandırılan otellerde TSE ölçütlerine göre, gıda ve temizlik maddelerinde İslamî kurallara uygunluk şartı getirildi.

Güngör Uras: 75 tane helal otelimiz var!

Kendilerini İslami otel, tesettür oteli, muhafazakâr tatil, helal turizm adları ile tanıtan tesislerin sayısı 2002’de 5 idi. Şimdilerde 75’e çıktı. Toplam yatak kapasitesi 40 bine yaklaşan bu tesislerin özel tanıtım ve rezervasyon kanalları var...

Türkiye'de helal turizm sertifikasına sahip 75 tesis var!

Türkiye'de "İslami otel", "tesettür oteli", "muhafazakar tatil" ve "helal turizm" gibi isimler hizmet veren tesislerin turizmdeki payı giderek artıyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği verilerine göre 75 tesis faaliyet gösteriyor...

Türkiye'deki 'İslami otel' sayısı 75'e ulaştı!

Türkiye'de kendisini "İslami otel", "tesettür oteli", "muhafazakar tatil" ve "helal turizm" gibi isimlerle tanıtan otel sayısı 75'e ulaştı. Otellerin bölgelere göre dağılımında Yalova ve Alanya dokuzar tesisle ilk sırada yer alıyor.

TSE helal otel kriterleri Haberi

TSE helal otel kriterleri

Ramazan ayının tatil sezonuyla aynı döneme denk gelmesi'helal otel’ taleplerini artırdı. Türk Standartları Enstitüsü de helal otel kriterlerini belirledi. Gıdadan temizlik maddesine, mescitten tuvalete kadar tüm detaylara standart getirildi. 


İNTERNETTE AİLE FİLTRESİ 


Umumi erkek ve kadın tuvaletlerinde hem alafranga hem alaturka tuvalet bulunmalı. Pisuarlarda mahremiyet için önlem alınmalı. Oteldeki tüm tuvaletlerde suyla taharet imkânı sağlayacak donanım bulunmalı. Kuaför, SPA, masaj hizmeti hemcinsler tarafından sunulmalı, İslami değerlere uygun olmalı. Ödemeli TV yayınlarında İslam’a aykırı yayın olmamalı, internette aile filtresi uygulanmalı. 


YÜZME HAVUZLARI DÖNÜŞÜMLÜ KULLANILMALI 


Otel çalışanlarına helal uygulamalarla ilgili bilgilendirme yapılmalı, kıyafet, hâl ve hareketler İslam ahlakına aykırı olmamalı. Açık veya kapalı yüzme havuzlarının tek olması durumunda, erkek-kadın dönüşümlü olarak kullanabilmeye dönük önlemler alınmalı. Mescitlerin, etraftan gelebilecek gürültü ve müzik sesini geçirmeyecek şekilde izole...