29 / 03 / 2024

TSMD Mimarlık Türkiye Projeleri

TSMD Mimarlık Türkiye Projeleri

Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Projeleri panel serilerinin ilki Seranit Grup sponsorluğunda “Eğitim Yapıları” temasıyla 17 Eylül 2015 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapıldı.

Kia'nın SUV'u EV9 Türkiye'de! 

Kia, elektrikli otomobil pazarının yeni üyesini duyurdu. Buna göre, birçok kişi tarafından beklenen SUV EV9 modeli, artık Türkiye pazarında da yerini almaya hazırlanıyor.

TÜİK Türkiye'nin en kalabalık ilçesini açıkladı! Tam 57 ili geride bıraktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye'nin en kalabalık ilçesini açıkladı. Açıklanan verilere göre Esenyurt ilçesi, ülkenin en kalabalık ilçesi oldu. İşte konu ile ilgili detayları...

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Rusların Avrupa'da emlak alma iştahı tekrar kabardı. RBC gazetesi, Macaristan ve Güney Kıbrıs'tan konut alma isteğinin Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) geride bıraktığını belirtti.

Depreme dayanıklı kaplama sistemi, Japonya’dan sonra artık Türkiye’de de üretiliyor!

Türkiye’de son dönemde yaşanan depremler, yapı kimyasalı üreticilerini de harekete geçirdi. Bu doğrultuda, İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini artık Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan söz konusu ürün, aynı zamanda yapılara ekstra ağırlık da yük

Jeep Avenger artık Türkiye yollarında! İşte  lansmana özel satış fiyatı

Jeep bu hafta Jeep Avenger'ı Türkiye'de ön satışa çıkardı. Peki, elektrikli Jeep Avanger ne kadardan satışa sunuldu? İşte merak edilen o özellikleri...

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık: Fahiş fiyatla beton satışına biz de karşıyız! Peki zamları kim yapıyor?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, Türkiye'de hazır beton üretiminin 110 milyon metreküp civarında olduğunu belirterek,  beton fiyatlarındaki fahiş artışlara karşı olduklarını değindi.

Girişimlere yapılan yatırımlarda rekor kırdık! Türkiye’den 2023 yılında yeni Unicorn’lar çıkacak!

Dünya genelinde girişimlere yapılan yatırımlar düşerken, Türkiye’de özellikle oyun ve fintek girişimlerine yapılan yatırımlarda rekor kırıldı. Önümüzdeki dönemde Türkiye’deki fintek şirketlerinden bir veya birkaç unicorn çıkması bekleniyor.

Devler arasında rekabet kızışacak! İhracat şampiyonu Chery artık Türkiye'de! 

Global manada üne sahip Chery, Artık Türkiye pazarında da yerini aldı. Ünlü marka rekabeti kuvvetlendireceğe benziyor. Lüks üetime sahip markanın Türkiye satış fiyatları merak konusu oldu. Peki Chery araçlar yurt dışında ne kadara satılıyor?

Yeni DS 7  artık Türkiye yollarında! İşte satış fiyatı

Fransız DS Automobiles’in ilk özgün modeli DS 7 CROSSBACK, yenilenmesinin ardından DS 7 adıyla Türkiye yollarına çıkıyor. İşte DS 7 CROSSBACK'in Türkiye satış fiyatı ve özellikleri...

Elektrikli Opel Mokka-e Türkiye’de! İşte Opel Mokka-e özellikleri ve 3 Aralık 2022  fiyat listesi

Almanya'nın Altın Direksiyon ödüllü otomobili Opel Mokka-e artık Türkiye'de! Peki Opel Mokka-e özellikleri neler ve fiyatı ne kadar? İşte Opel Mokka-e 3 Aralık 2022 fiyat listesi...

Yeni Peugeot e-2008 artık Türkiye'de! İşte fiyatı

Peugeot, B sınıfı 2008 SUV modelinin tamamen elektrikli olan versiyonunu Türkiye'de satışa çıkardı. Tamamen elektrikli olan e-2008, gerçek koşullarda 332 kilometreye kadar sürüş menzili sunarken aracın batarya kapasitesi için ise şirketin 8 yıl veya 160.000km garanti sunduğu ifade ediliyor.

Yeni Nesil Peugeot 308 artık Türkiye’de! Peugeot 308 24 Eylül 2022 fiyat listesi

Bazı Avrupa ülkelerine geçtiğimiz dönemlerde giriş yapan yeni Peugeot 308 artık Türkiye'deki alıcılarını da bekliyor. Aracın lansmanı yapıldı, fiyatı belli oldu. İşte yeni Peugeot 308’in fiyatı ve çok merak edilen özellikleri...

Doğal gaz krizi Türkiye’ye yaradı! Avrupalılar kış için geliyor

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan enerji krizinden dolayı Avrupalılar kışı Türkiye’de geçirmeye hazırlanıyor.

TSMD Mimarlık Türkiye Projeleri Haberi

TSMD Mimarlık Türkiye Projeleri

Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Projeleri panel serilerinin ilki Seranit Grup sponsorluğunda “Eğitim Yapıları” temasıyla 17 Eylül 2015 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapıldı. 


Panelde, Uygur Mimarlık’ın İstanbul’daki 44 Okul Projesi’nin tasarım ve uygulama süreçleri mimarları, mühendisi ve işvereninin ağzından izleyicilere aktarıldı. Prof.Dr. Aydan Balamir’in moderatörlüğünde düzenlenen panelde, projenin mimarları Uygur Mimarlık’tan Semra Uygur ve Özcan Uygur, proje kontrollüğünü üstlenen Eptisa Mühendislik’ten Serdar Hakkaçırmaz ve İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Direktörü Kazım Gökhan Elgin konuşmacı olarak yer aldılar. 


Türk Serbest Mimarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aytek İtez ve Seranit Grup Genel Müd.Yrd. Banu Uçak’ın açılış konuşmalarının ardından başlayan panelde, moderatör Prof.Dr. Aydan Balamir eğitim yapılarının tarihsel süreçteki değişiminden kısaca bahsetti.


“Okulları Güçlendiriyoruz”


Panelin ilk turunda, İPKB Direktörü Kazım Gökhan Elgin kurumun...