26 / 04 / 2024

TÜRGEV toplu yurt açılış töreni

TÜRGEV toplu yurt açılış töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan"TÜRGEV'in önümüzdeki dönemde faaliyete geçireceği üniversitesiyle kreşten yükseköğretime kadar eğitimin tüm kademelerinde hizmet veren bir yapı haline geleceğine inanıyorum" dedi.

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

MediaMarkt Türkiye CEO'su İspanya'ya atandı

MediaMarkt Türkiye'den yurt dışına üst düzey atama yapıldı. MediaMarkt Türkiye Üst Yöneticisi Faruk Kocabaş, MediaMarkt Saturn Grup içerisindeki en iyi pazarlardan birisi olan MediaMarkt İspanya’ya atandı. 

Akaryakıt zammı toplu ulaşıma yansıdı! O ilde toplu taşımaya yüzde 35 zam geldi...

Akaryakıt fiyatlarının yükselmesiyle birlikte toplu ulaşımlara da zam gelmeye başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ulaşıma yüzde 35 zam yaptı. İşte detaylar...

Akaryakıt Zamları Toplu Ulaşıma Yansıyor: Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Ücretlerine Zam Yaptı

Kayseri'de toplu ulaşıma yapılan zamlar, akaryakıta gelen üst üste zamların ardından gerçekleşti. AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentteki toplu ulaşıma yapılan zam kararını duyurdu.

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları mayıs ayında yüzde 7,5 azaldı!

Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları Mayıs sonunda 2022 yıl sonuna göre % 7,5 oranında azalışla 285,1 milyar dolar, yükümlülükleri ise % 5,0 oranında azalışla 579,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Türk dizilerinin yurt dışında değeri artıyor: Bölüm başına 100 bin dolar

Türk dizilerinin başarısı dünya pazarında da oldukça değerli bir konuma geldi. Eskiden 600 dolara ihraç edilen Türk dizileri için artık bölüm başına 100 bin dolar isteniyor. İşte detaylar...

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.

Türkiye’nin mobilya devi Kelebek şimdi İngiltere'de!

‘Yeniliğe kanat açtık’ mottosuyla yurt içinde ve yurt dışında mağaza yatırımlarını tam gaz devam ettiren Türkiye’nin en köklü mobilya markasından biri olan Kelebek Mobilya, küresel mobilya sektörünün en güçlü pazarlarından biri olan İngiltere’de yeni konsept mağazasıyla dünyaya kanat açtı.

Türkiye'nin uluslararası yatırım pozisyonu verileri yayımlandı! Temmuzda eksi 217,3 milyar dolar

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları ile yükümlülüklerinin farkı şekilde tanımlanan net uluslararası yatırım pozisyonu (UYP), temmuzda eksi 217,3 milyar dolar oldu. İşte detaylar…

Akfen GYO, Türkiye otellerinde en yüksek Haziran ayı kira gelirine ulaştı! 

Akfen GYO, Türkiye otellerinde en yüksek Haziran ayı kira gelirine ulaştı. Şirket, hem yurt içi hem yurt dışı otellerine ilişkin açıklama yaptı. İşte Akfen GYO'nun o açıklaması...

Türkiye’ye 55 milyar dolar nereden gelecek? Büyük iddiayla ilgili ekonomist Murat Muratoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar

Sözcü Gazetesi yazarı ünlü ekonomist Murat Muratoğlu son yazısında Türkiye’ye yurt dışından 55 milyar dolar geleceği iddiasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Türk müteahhitler yurt dışında 17.8 milyar dolarlık proje üstlendi!

Ticaret Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'nin yurt dışı müteahhitlik sektörü, 9 ayda 167 projeyi 17,8 milyar dolar bedelle üstlendi. 

TÜRGEV toplu yurt açılış töreni Haberi

TÜRGEV toplu yurt açılış töreni

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Son günlerde kadına şiddet konusunda gelinen nokta bizler için gerçekten çok üzüntü verici. Özgecan kızımızla ilgili yaşanan yenilir yutulur değil. Bu bir vahşet ve bunların da yargıda karşılığının hem kısa sürede hem de en yüksek derecede verilmesi gerekiyor'' dedi.


Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfının (TÜRGEV) ATO Congresium'daki toplu yurt açılış töreninde yaptığı konuşmada,  üzerilerine düşenin, sorumlulukların bilincinde ve bunun gereğini yerine getirmek olduğunu söyledi.


Bunun için zaman kaybına tahammüllerinin olmadığını belirten Erdoğan, bunun için çok çalışacaklarını ifade etti.


TÜRGEV'in bütün şehirlerde attığı adımların bunun en güzel göstergesi olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Ülkemizdeki tüm gariplere el uzatma sorumluluğumuz var. Ekmeği olmayana ekmek, yakacağı olmayana yakacak, evi olmayana barınak, okula gidemeyene eğitim imkanı sağlamak mecburiyetindeyiz'' dedi.


Erdoğan, TOKİ'nin 630...