29 / 03 / 2024

Turizm büroları

Turizm büroları

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı açmış olduğu üç turizm bürosuyla kentteki turizm potansiyelini arttırmak için çaba sarf ediyor. Turizm büroları farkındalık yaratıyor.

Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi: 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek!

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Turizm Bölgesi Projesi kapsamında, Danıştay tarafından karar verildi. İşte ayrıntılar...

10 şehirde 'Deprem Suçları Soruşturma Bürosu' kurulacak!

Adalet Bakanlığı tarafından depremden etkilenen şehirlerde Cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderilerek, yıkılan binalarla ilgili Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması ve sorumlularla ilgili bazı tedbirlerin alınması istendi.

Turizm cennetindeki çok tartışılan o kampı İş Bankası satın aldı!

Turizm bölgeleri başta olmak üzere Türkiye genelindeki kupon arsalar Cumhurbaşkanlığı kararıyla satıldı. İşte o arsalar ve yeni sahipleri...

Selçuk Geçer'in dolar tahminin duyan döviz bürolarına koştu!

Dolar kahini Selçuk Geçer'in döviz kurlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmeleri duyan yatırımcılar soluğu döviz bürosunda aldı.

Selçuk Geçer'in dolar yorumunu duyan döviz bürolarına koştu!

Döviz kurunu en iyi yorumlayan ekonomistler arasında yer alan Selçuk Geçer, doların göreceği seviyeyi açıkladı ve birçok yatırımcı soluğu döviz bürosunda aldı.

Turizm bölgelerindeki 51 değerli arazi 49 yıllığına özelleştiriliyor! İşte o araziler...

Aralarında deniz ve orman alanları ile yaylaların da yer aldığı Hazine'ye ait toplam 51 parça değerli gayrimenkul, turizm yatırımcılarına otel inşa etmeleri koşuluyla 49 seneliğine tahsis edilecek...

Sahil bölgelerindeki satılık konut ilanları arttı!

Son 20 senede başta İngiliz ve Almanlar olmak üzere binlerce Avrupalı; Alanya, Fethiye, Bodrum ve Didim gibi Akdeniz ve Ege kıyılarındaki gözde turizm bölgelerinde konut ve villa satın aldılar. Özellikle Kovid-19 salgını sürecinde “İngiliz’den satılık eşyalı villa” ilanları çoğaldı.

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelik 2021!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelik 2021 bugünkü 31609 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de yasalaştı.

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına ilişkin kanun teklifi yasalaştı!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, TBMM Genel Kurulu'ndan onay çıktı ve yasal hale geldi.

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına yönelik teklif kabul edildi! 

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi. 

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına yönelik teklif komisyonda!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonundaki görüşmeleri başladı.

Niğde Narlıgöl'e turizm tesisi inşa edilecek!

Niğde Narlıgöl Turizm Bölgesi'ne günübirlik tesis yapılması için proje hazırlıkları tamamlandı.

Turizm büroları Haberi

Turizm büroları

Ortadoğunun turizm açısından cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen Diyarbakır, geçtiğimiz yıllara oranla artan turist sayısıyla dikkat çekerken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı açmış olduğu üç turizm bürosuyla kentteki turizm potansiyelini arttırmak için çaba sarf ediyor.


Dağkapı ve Dengbêjevinde 7 yıldan beri hizmet veren turizm bürolarına bir yenisi 2013 yılında eklendi. “1939 Surlara Yolculuk Projesi” kapsamında Mardin Kapı Meydanında açılan büro, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk durağı haline geldi. Büro önündeki taş ustası Fesih Gündoğarın 1939 yılında çekilen hava fotoğrafı baz alınarak yapılan Diyarbakır maketi, açık hava haritası misyonunu taşıyarak, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.


Türkiyede turist akımının en yoğun olduğu kentlerin başında gelen İstanbul ve Antalyada dahi belediyelere ait sadece birer adet turizm bürosu...