18 / 04 / 2024

turizm büyüme oranı

turizm büyüme oranı

ÜROFED Başkanı Osman Ayık, “Avrupa pazarındaki sıkıntılara rağmen bütün şartlar olumlu bir şekilde gelişirse, geçmiş yıllarda olduğu gibi çift haneli bir büyümeyi gerçekleştirmeyi tahmin ediyoruz” dedi.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti

Uluslararası Para Fonu (IMF), bu sene ile ilgili küresel ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3,2şeklinde açıklarken, gelecek seneye dair tahmini yüzde 2,9 oranından yüzde 2,7'ye düşürdü. İşte detaylar…

Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor! 2021'de yüzde 11 büyüme kaydetti!

Türkiye, 2021 yılının son çeyreğinde yakaladığı yüzde 9,1 oranındaki büyüme ile, verisi belli olan G20 ülkeleri arasında birinci, OECD'de ise üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye ekonomisinde rekor büyüme!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ikinci çeyreğe ilişkin büyüme rakamları açıklandı. TÜİK'in açıklamış olduğu verilere göre Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 21,7 oranında rekor bir büyüme kaydetti.

Çin ekonomisi 2020'de yüzde 2,3 oranında büyüme gösterdi!

Çin ekonomisi 2020 yılında önceki yıla kıyasla yüzde 2,3 oranında büyüme gösterdi. Ülkenin gayri safi yurt içi hasılası geçen yıl 101,60 trilyon yuan (15,68 trilyon dolar) seviyesini gördü.

Berat Albayrak: Böyle devam ederse büyüme beklentimizin üzerinde yaşanır!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Böyle devam ederse yüzde 5 baz büyüme oranı beklentilerimizin üzerinde yaşanır." dedi.

İnşaattaki büyüme ülke ekonomisindeki büyümenin göstergesi!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses, "Türkiye ekonomisinin önümüzdeki dönemde de güçlü büyüme performansını sürdüreceğini ve yıl sonunda yüzde 7'nin üzerinde büyüme oranı sağlanacağını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

İnşaat sektöründe sıra dışı büyüme!

Türkiye'nin lokomotif sektörü haline gelen inşaatta sıra dışı büyüme gözlendi. Buna rağmen, verimlilik 2005-2015’i kapsayan dönemde yıllık ortalama yüzde 2 oranında geriledi.

Ekonomik büyüme 2017'de ivme kazanacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ekonominin 2016’nın ilk yarısında yurtiçi talepten de gelen destekle yüzde 3.9 büyüdüğünü belirterek, “Bu büyüme oranı gelişmekte olan ülkelerin 2.5 katı seviyesindedir ve tekrar ivme kazanacaktır” dedi.

Türkiye'nin büyüme oranının düşmesinden en fazla inşaat etkilenecek!

Türkiye’nin ortalama büyüme hızı 2011 sonrasında yüzde 4’ün altına indi. Araştırmaya göre Türkiye’nin büyüme hızı yıllık 24 baz puan düşecek. Sektörel bazda bakıldığında ise en fazla düşüş inşaat sektöründe yaşanacak.

Vinç sektörü büyüme hızı bir önceki yıla göre geriledi!

Vinç sektörü, hatırlanacağı üzere 2013 yılını yükselişle kapatmıştı. 2014 yılı beklentilerimiz de bir önceki seneyle paralellik gösteriyordu. Fakat söz konusu dönemde büyüme oranı, beklentilerimizin altında gerçekleşerek, yüzde 3.3'te kaldı

İnşaat sektörü yılı yüzde 4.0 büyüme ile kapatacak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar. inşaat sektöründe yılın başında yüzde 4.0-5.0 arasında bir büyüme beklediğini, sektörün hedef tutturarak yılı yüzde 4.0'a yakın bir büyüme ile kapatacağını açıkladı.

Rıfat Yüzbaşıgil: İnşaat sektöründe büyüme yavaşladı!

Ortadoğu'da yaşanan iç savaş ve çatışmalar inşaat sektörüne de darbe vurdu,. İMO Konya Şube Başkanı Rıfat Yüzbaşıgil, "inşaat sektörü, 2014 yılında 2013 yılında olduğu gibi bir büyüme gösteremedi.

turizm büyüme oranı Haberi

turizm büyüme oranı

2013 yılında 50 ülkeden yaklaşık 35 milyon turist ağırlayan Türkiye’de, bu yıl da turistin sektörün yüzünü güldüreceği tahmin ediliyor. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık, turizm sektörünün 2023 yılı için belirlenen 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefine adım adım ilerlediğini söyledi. Geçen yılın turizm açısından çok başarılı geçtiğini anlatan Ayık, 2014 yılına da aynı umutla girdiklerini ve mayıs ayı verilerinin umutları güçlendirdiğini kaydetti. 


ALTERNATİF PAZARLAR


Turist sayısı açısından Antalya genelinde yaklaşık yüzde 6’lık bir artış yaşandığını dile getiren Ayık, “İlk 5 aylık verilere göre Türkiye genelinde yüzde 8’lik bir artış söz konusu. Bütün şartlar olumlu bir şekilde gelişirse, geçmiş yıllarda olduğu gibi çift haneli bir büyümeyi gerçekleştirmeyi tahmin ediyoruz” diye konuştu. 


Osman Ayık, Türkiye’deki nitelikli yatak sayısının bir milyonun...