16 / 04 / 2024

turizm sektörü koronavirüs

turizm sektörü koronavirüs

Turizm sektörü de Kovid-19 salgınından etkilendi. Yabancı ülkelerden gelen turist sayısının azalması turizmcileri endişeye düşürdü. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, esnafın kira desteğinin yükseltilmesini talep etti.

Gökan Zeybek'ten inşaat ve turizm sektörü açıklaması!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkiledi. Kapanmalar ve kısıtlamalar nedeniyle birçok sektör zorluklarla karşılaştı. Peki inşaat ve turizm sektörleri salgından nasıl etkilendi?

Otellerde pandemi sonrasında yabancı sermaye tehlikesi!

Doğru zamanda doğru kapanmalar yapılmadığı için Türkiye'nin ismi turizm sektöründe yasaklı. Peki oteller bu durumdan nasıl etkilenecek? Borçları biriken turizm sektörünün oyuncuları yabancı sermayelerin mi olacak? İşte ayrıntılar...

Oteller Körfez sermayelerinin olabilir!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, turizm sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yerli ve milli oteller yabancılara satılabilir!

Kovid-19 salgınında vaka ve ölüm sayılarında yaşanan artış, yaz sezonunu müşterilerine açmaya hazırlanan turizmcileri endişelendirdi. Sektör temsilcileri "Eğer kapanma olmaz ise 2021 sezonunu kaybederiz. Bu kayıp, yüzde 90’ı yerli ve milli olan otellerin yabancılara satışına neden olur" diyor.

Turizm sektöründe salgın sonrası el değiştirmeler yaşanacak!

Japonya'dan Rusya'ya, Çin'den Almanya'ya dünyanın her yerinden ve her seyahat endüstrisinden her gün yeni bir iflas haberi geliyor. Kamu yönetimlerinin sağladığı desteklere rağmen iflaslar önlenemiyor.

Turizm sektöründe aşı yetmezse bir daha açılamayacak tesisler var!

Ege Bölgesi belediye başkanları turizm sektörünün batma noktasına geldiğini ve tatil beldelerinde aşılamaya başlanılmasını istedi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Şu dönemde devredilen dükkânlar görüyoruz, kiralık yazan görüyoruz. Aşı yetişmezse bir daha açılmayacak tesisler görürüz" dedi.

Yüzlerce satılık otel var, el değiştirme yok!

BDO Danışmanlık'tan Mehmet Önkal, turizm sektöründeki Kovid-19 etkisine ilişkin, "Piyasada yüzlerce satılık otel var. Bu otelleri almak isteyenler de oluyor. Ancak oteller el değiştirmiyor. Otel sahipleri mallarının çok kıymetli olduğunu düşünüyor" dedi.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Turizm sektörü fiyat artışlarından etkileniyor mu? Seçim sonrası durum ne olacak?

2023 yılının ilk dört ayı 2019 yılının elinden rekorunu aldı. 2019 yılı turizm sektöründeki hareketliliğin rekor kırdığı dönem olarak biliniyordu. Ancak 2023 yılını ilk aylarında yaşanan turizm hareketliliği 2019 yılını geride bıraktı. 

Akfen Holding, Bursa'da gayrimenkul ve turizm yatırımı hazırlığında!

Çalışmalarına son sürat devam eden Akfen Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, 2022 yılında Bursa’da gayrimenkul ve turizm sektörüne yatırım hazırlığında olduklarını duyurdu.

İnşaat sektöründe sürdürülebilirlik ön plana çıktı!

Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı imzalamasıyla sürdürülebilir şehirler ön plana çıktı. İnşaat sektörü bu değişimi konut üretimine taşımaya hazırlanıyor. 

İnşaat sektörü toparlanma sürecine girdi!

İnşaat sektöründeki artan maliyetler ve eriyen cirolar sektörün finansallarını olumsuz şekilde etkilemiş olsa da 2021 yılının 2. yarısında alınacak önlemlerle sektörde bir toparlanma yaşanabilir.

İnşaat sektöründe süper büyüme beklentisi!

Dünyanın farklı bölgelerinden inşaat sektörü temsilcileri, küresel inşaat sektörünün gelecek dönemde hızlı bir büyüme sürecine gireceğine ve inşaat malzemelerine olan talebin bütün dünyada artacağına dikkat çekiyor. 

Küçük ev akımı turizm sektörünü de etkiledi!

Koronavirüs salgını ile başlayan küçük ev akımı turizm sektörünü de canlandırdı. Doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu akım yaşam standartlarını şekillendiriyor. 

Gökan Zeybek'ten inşaat ve turizm sektörü açıklaması!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkiledi. Kapanmalar ve kısıtlamalar nedeniyle birçok sektör zorluklarla karşılaştı. Peki inşaat ve turizm sektörleri salgından nasıl etkilendi?

Turizm sektöründe aşı yetmezse bir daha açılamayacak tesisler var!

Ege Bölgesi belediye başkanları turizm sektörünün batma noktasına geldiğini ve tatil beldelerinde aşılamaya başlanılmasını istedi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Şu dönemde devredilen dükkânlar görüyoruz, kiralık yazan görüyoruz. Aşı yetişmezse bir daha açılmayacak tesisler görürüz" dedi.

Turizm sektörü zorda! Binlerce otel satılık!

Turizm sektörü, içinde olduğu krizde Kovid-19 ile iyice zora girdi. Türkiye’nin her yerinde butik otelinden 5 yıldızlısına binlerce otel satışa sunuldu. Bankalarda ise ipotek karşılığı el konulan arsa, fabrika, otel gibi gayrimenkullerin sayısı sürekli çoğalıyor. 

Emlak sektörü pandemi sürecinden nasıl etkilendi?

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, emlak sektörünün pandemi sürecinden nasıl etkilendiğini anlattı. 

İnşaat sektöründe sıçrama!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Eylül 2020 sonuçlarına göre, faaliyetler endeksi değer olarak Kovid-19 öncesi dönemin üzerine ulaştı. İnşaat sektörünün destek krediler ile mevcut işlerine hızlı dönüşü, inşaat malzemelerine yönelik iç talepte sıçrama sağladı.

turizm sektörü koronavirüs Haberi

turizm sektörü koronavirüs

Dünya Gazetesi köşe yazarı Osman Arolat bugünkü köşesinde Antalya turizmini ve turizmcilerin taleplerini kaleme aldı.

İşte Osman Arolat'ın 'Antalya turizmi hükümetten ne bekliyor?' başlıklı yazısı...

Türkiye'nin turizminde büyük pay sahibi olan Antalya, 2021'in de kayıp olacağı endişesiyle karşı karşıya. Turizmcilerin devletten iki istekleri bulunuyor. Bunlar şu şekilde:

1-Esnafın kira desteği yükseltilsin, esnafa özgü bir nefes kredisi sunulsun, 

2-Kısa çalışma ödeneği uygulaması sürdürülsün. 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çetin şunları kaydetti:

“Türkiye, 2020’de yüzde 1.8 büyürken, Antalya yüzde 13 küçüldü. Antalya, Türkiye’den eksi yüzde 15 ayrışmış oldu” 

2019'da şehre gelen 15 milyon 650 bin turistin 3.6 milyonunun ilk 5 ayda geldiği belirtiliyor. 2021 yılında aynı süreçte 600 bin turist geldi. Başkan Çetin, konuya ilişkin "2019’da günlük 140-150 bin...