19 / 04 / 2024

Turizmde yatırım

Turizmde yatırım

Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine göre, 2014'ün Ocak ayında 38 komple yeni otel yatırım projesi için belge alınmışken bu sayı bu yıl 20'ye düştü.

Türkiye’yi turizmde şaha kaldıracak yatırım önerileri!

Türkiye’nin turizmde hak ettiği değeri almasına yönelik analiz yapan Ulusal İktisadi Düşünce Kuruluşu Başkanı Ömer Niziplioğlu, Türkiye’de 700 tane 5 yıldız yüzlerce de 4 yıldızlı otel yatırımı olduğunu hatırlattı.

Diyarbakır’da yatırım atağı!

Diyarbakır’da tekstil ve turizmde yatırım atağı yaşanıyor. Kentte Türkiye’nin ilk tekstil organize sanayi bölgesinin temeli atıldı. 49 fabrika yatırım için hazır halde.

Turizmde 213 projeye yatırım teşviği!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yılın ilk 9 ayında, "komple yeni otel yatırımı, modernizasyonu ve öğrenci yurdu" yatırımlarından meydana gelen 213 proje için yatırım teşvik belgesi düzenledi.

Limak'tan 2 milyar dolarlık yatırım hamlesi!

Limak Holding enerji, çimento, havalimanı, inşaat ve turizmde 2 milyar dolar yatırım yapacak. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 4,1 milyar dolar cirolu grubun bu yıl yüzde 20 büyüme hedefiyle yeni yatırımları devreye alacağını belirtti.

Turizmde yatırım komisyonu kurulacak!

Turizmde 2023 hedeflerini gerçekleştirilmesi için çalışmalar başladı. 1-3 Kasım arasında gerçekleşecek 3. Turizm Şurası'nda 13 komisyon kurulacak. Komisyonların arasında yatırım-teşvik-finansman komisyonu da bulunuyor.

Turizmde 163 proje yatırım teşvik belgesi aldı!

Yılın 7 ayında turizm tesisi modernizasyonu, öğrenci yurdu ve komple yeni otel yatırımından oluşan 163 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

Turizmde en fazla yatırım ev tekstili ürünlerine yapılıyor!

Turizm sektöründeki büyüme 200’den fazla sektöre iş imkanı sağlarken, turizmde en fazla yatırım ev tekstili ürünlerine oluyor. Artan turizm ve otel yatırımları Türkiye ev tekstili sektörünün büyümesine katkıda bulunuyor.

Turizmde 90 projeye yatırım teşvik belgesi verildi!

Ekonomi Bakanlığınca, yılın ilk 3 aylık döneminde turizm sektöründe 90 tesis projesi için yatırım teşvik belgesi verildi.Türkiye'de 69'u yeni yatırım olmak üzere 90 tesis projesi yatırım teşviklerinden yararlandı.

Turizmde 90 proje için yatırım teşvik belgesi!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinden (AKTOB) derlenen verilere göre, ocak-mart döneminde Türkiye'de 69'u yeni yatırım olmak üzere 90 tesis projesi yatırım teşviklerinden yararlandı.

Oteller devlet tarafından turizm teşvik yatırımı alacak!

Turizmde kapasitenin artırılmasına yönelik yatırımlar devlet tarafından teşvik edilecek. Yeni inşa edilecek ve modernizasyon yapılacak yaklaşık 10 bin yatak kapasiteli oteller için 360 milyon lira civarında yatırım yapılacak.

Turizmde yeni yatırım planı!

Turizmde yeni yatırım planları yapılacak. KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından turizm yatırımcılarına kamu taşınmazı tahsisi yapılmasını ön gören bir duyuru yayınlandı.

Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır’a 5 yıldızlı otel yatırımı!

Barış süreci ilk meyvelerini turizmde vermeye başladı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden peş peşe otel yatırımı haberleri geliyor. Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da 5 yıldızlı otel yatırımları gün sayıyor…

Kuzu Grup Suriye'de AVM ve otel yatırımı yapacak

Kuzu Grup Suriye'de 500 milyon dolarlık AVM ve otel yatırımı yapacak

Turizmde yatırım Haberi

Turizmde yatırım

Ekonomi Bakanlığı'nın yeni yatırım yapacaklara verdiği yatırım teşvik belgeleri üzerinden yapılan incelemede, otelciliğe yatırım isteğinin azalmaya devam ettiği görülüyor. Bakanlık verilerine göre 2014 yılının Ocak ayında komple yeni otel yatırımı yapmak amacıyla 38 proje için belge verilmişken bu sayı 2017 yılının aynı döneminde 20'ye düştü. 


Büyük proje yok 

Bu arada proje sayısındaki düşüşün yanında projelerin büyüklük açısından da eksiye düştüğü dikkat çekiyor. 2014 yılı Ocak ayında teşvik belgesine bağlanan projeler ile öngörülen tesisler ortalama 288 yatak kapasiteli iken bu sayı 2017 yılı ocak ayında otel başına ortalama 127 yatak kapasiteli tesis öngörülen projelerden oluşuyor. Yani, kriz döneminde yeni otel yatırım isteği proje sayısı bazında azaldığı gibi projelerin büyüklüğünde de küçüldü.



Antalya Ekonomi...