27 / 04 / 2024

türk amerikan toplum merkezi

türk amerikan toplum merkezi

ABD'nin başkenti Washington'un Maryland eyaletine dünyanın en büyük külliyesi olacak Türk Amerikan Toplum Merkezi inşa ediliyor...

300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına FBI dahil oldu!

ABD’de 300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen Türk emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına Amerikan Federal Soruşturma Bürosu da dahil oldu. 

ABD'den Türk yatırımcılara konut yatırımı çağrısı!

Amerikan Merkez Bankası (FED) önümüzdeki birkaç senede Amerika emlak piyasasında çok büyük bir hareketlenme yaşanacağını tahmin ediyor. ABD'li emlak brokerları Türk yatırımcılara çağrıda bulunuyor ve bu büyük yatırım fırsatını kaçırmamalarını öneriyor.

Türk Amerikan Derneğinden İzmir'deki depremzedelere kira yardımı!

ABD'deki en eski Türk dernekleri arasında yer alan Washington DC merkezli Türk Amerikan Derneği İzmir'deki depremzedelere kira yardımı yaptı.

Türk STK’ların Sudanlı selzedeler için hayata geçirdiği Türk Köyü'ndeki konutlar teslim edildi!

Türk Kızılay ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) da aralarında yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının (STK) Sudan'da geçen yıl selde evlerini yitirenlere yönelik olarak inşa ettiği evler teslim edildi.

38. Amerikan-Türk Konferansı'nda inşaat ve altyapı sektörleri ele alındı!

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl ilk kez sanal ortamda gerçekleştirilen 38'inci Amerikan-Türk Konferansı kapsamında, "Dijital Ekonomi" ile "İnşaat ve Altyapı" panelleri de gerçekleştirildi.

Türk ve Amerikan iş dünyası inşaat sektörünü değerlendirecek!

Türk ve Amerikan iş dünyası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl sanal ortamda düzenlenecek 38'inci Amerikan-Türk Konferansı'nda, iki ülkenin ekonomik, ticari ve stratejik ilişkilerini değerlendirecek, inşaat sektörü de konuşulacak.

ABD'li gayrimenkul şirketleri Türk ortaklar arıyor!

Amerikan gayrimenkul şirketleri, ofis, otel ve ya konut yatırımlarını hayata geçirmek için Türk ortaklar arıyor. ‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ sistemiyle, ABD’nin gelecek vadeden bölgelerinde gayrimenkul projeleri inşa edilecek.

ABD’ye Türk OSB’si!

Afrika, Avrupa ve Asya’da kurulan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), ABD ve Arjantin’e açılıyor. Türk- Amerikan İşadamları Derneği, ABD’de 8 milyar dolarlık Türk OSB’si kurmak çalışmalara başladı.

Sancar Türk Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli atıldı!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın öncülüğünde ABD'nin Kuzey Carolina bölgesinde Sancar Türk Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli atıldı. Merkezin yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Türk gayrimenkul yatırımcısının gözü Florida'da!

Türk yatırımcıların yeni gözdesi haline gelen Amerika’nın Florida eyaletindeki yatırımlardan bahseden Florida Türk Amerikan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Erkan Nur, yatırımcıların Florida’ya akın ettiğini belirtti.

Türk-Amerikan Üniversitesi için çalışmalar başladı!

Türk-Amerikan İş Adamları Derneği Başkanı Bora Gürçay, Türk-Amerikan Üniversitesi kurmak için yola çıktıklarını, bunun bir bilişim üniversitesi olacağını bildirdi.

Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi açıldı!

ABD'nin başkenti Washington'a yarım saatlik mesafede Maryland eyaletinde bulunan Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Maryland Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maryland'deki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin (Amerika Diyanet Merkezi) açılışına katılarak konuşma yaptı. Vatandaşlar açılışa ilgi gösterdi.

türk amerikan toplum merkezi Haberi

türk amerikan toplum merkezi
Mimar Sinan'ın tarzını yansıtacak Türk Amerikan Toplum Merkezi, dünyanın en büyük külliyesi olma özelliği taşıyacak. Amerika'nın başkenti Washington'un Maryland eyaletine yapılan külliyenin içerisinde cami, kültür merkezi, geleneksel Türk evleri, İslam eserleri müzesi, Osmanlı çeşmeleri ve Türk hamamı yer...